Snitele de porc cu parmezan

Nu am stiut cum sa le zic, o sa va descriu „pastella” (aluatul ca de clatite) in amanunt, pentru ca a iesit foarte bun si se pastreaza crocant si dupa o noapte.

Slide9

Carnea batuta si condimentata am dat-o prin faina. Am amestecat apoi faina cu oua, sare, piper, parmezan, un varf de cutit de bicarbonat (da, ca sa vad cum se comporta si aici combinatia), putina sana si bere.

Am prajit snitelele date prin aluat la foc mic, v-am mai spus de cateva ori ca am vazut la japonezul ala batran cum punea tonkatsu in ulei rece si il lasa sa se faca incet, cum nu absoarbe ulei varianta asta, cum nu stropeste ulei incins. Nu zic, e bine si cu ulei incins, eu merg pe varianta japonezului, mai ales ca nu se degradeaza uleiul (nu ca l-as mai refolosi, am facut un amestec de untura de rata cu ulei de arahide si de ciuline, ca nu prea stiu ce sa fac altceva cu uleiul ala, amestec ce s-a comportat exemplar).

Slide10

A iesit o capitza de snitele, o sa bag la snitele de, un an de zile nu o sa vreau sa mai aud de ele.

Slide11

Apropos de primavara si cumparaturi. Am gasit la Penny berea asta, facuta in Moldova (Onesti, Bacau, pe acolo), am luat o sticla sa vad cum e, e foarte buna.

Chit ca nu stiu sa mai fie zimbrii pe acolo.

Slide12

Am mai facut colectie de eugenii (erau la impuls, la casa de marcat) si am luat si un usturoi, DOP, italian.

Slide13

M-am uitat de curiozitate pe gogu, sa vad ce are atat de smecher usturoiul ala de e cu denumire protejata. Cica are un sol mocirlos in care creste (in Ferrara) si tine mult, adica se pastreaza bine. OK, asa … si? Ei scriu pe eticheta de nu stiu ce aroma fina. Haide bre, e usturoi. De ce luai? De curiozitate.

PIBavara placuta in continuare.

Slide14

rororo

10 gânduri despre &8222;Snitele de porc cu parmezan&8221;

  1. Uite ca nu aveam habar, sunt mai multi zimbri ca la Hateg, multam de link si info, chiar nu aveam habar si ma faceam de ras in cartier.

    Si aici e frig, m-am saturat sa tot bag si scot plantele din casa, mama ei de jucarie, dar la voi e mereu mai rau ca la noi.

    Snitel virtual oferim, e bun aluatul ala, inca e crocant.

  2. raw vegan, hai? ia sa mai vii tu sa ma injuri pe blogul propriu, sa vezi batalie 😆 . in alta ordine de idei, mhhhh, stii ca io la snitel zic da indiferent de anotimp 😀 😀

  3. Berea Zimbru e originara din Iasi, are si o fabrica la Onesti.
    Cei care au facut facultatea in Iasi si au spre 40 de ani probabil ca isi mai aduc aminte de chefurile cu bere proaspata la sac de polietilena. Fabrica e langa campusul Tudor Vladimirescu si era in gardul fabricii o gaura speciala de unde cumparau studentii bere la sac. 🙂

  4. Zau la sac! Din acela de plastic, luau cativa zeci de litri de bere proaspata contra unui ciubuc. Era un om special langa gard care asta facea.:D

  5. Nu erau atunci bidoane de plastic, muncitorii puteau scoate bere, dar neimbuteliata, asa ca au gasit o solutie. Sau puteai merge sa bei cat vrei.

  6. Eh, intre timp fabrica s-a privatizat, nu mai este gaura in gard, bine ca mai este berea. O sa o caut, sa-i fac o bucurie fratelui meu, el statea in caminul de vizavi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s