Numai primavara nu-i ca iarna

Mâncaforic vorbind (licenta poetica). Adica, fasole cu afumatura si cartofi cu carnati plus muraturi. Maine – poimaine, absolut nevegan vom taia porcu’.

O sa incerc sa dau si retetele, ca pentru oameni destepti, numai ca imi acord o dispensa: inca mai am de lucrat cu ce e prin congelator.

Slide1

Prima gateala se cheama: fasole cu ciolan de curcan afumat.

Si asta numai pentru ca mi-a iesit in cale monstrul asta, sa tot fi fost pe o strada ascunsa in Deva.

Slide2

In rest, ca la orice fasole cu ciolan, am fiert bazdagania, am inmuiat fasolea (cu bicarbonat), am oparit-o in cateva ape, am fiert totul (marea reuniune), adica fasole, cilan cu zeama lui (care este), ceapa, morcov, albitura, patrunjel, tarhon, am pus spre final ardei iute si bulion si cam asta. Am uitat sa ii pun o foaie de dafin, dar nu-i nimic.

Slide3

Se spunea ca daca ai varza, cartofi si fasole, treci iarna, deci pasul unu, indeplinit.

Slide4

Ala cu varza e si el indeplinit, ca mai am la congelator sarmale, mai ramasesera cartofii. Cartofii si niste carnati rezidenti, proaspeti si picanti. Plus jumatate de bere Belzebuth (aia nu se poate bea, zici ca e bere cu bourbon).

Asa ca am facut mancare de lenesi, strat de carnati, apoi cartofi, totul condimentat cu sare si boia, pe deasupra iar carnati picanti.

Totul a fost acoperit cu bere si putina apa si lasat sa zaca la cuptor.

Slide5

Am scos la un moment dat si carnatii proaspeti deasupra sa se rumeneasca.

Slide6

Si felul unu si felul doi au mers la ghiozdan cu castraveti murati.

Slide7

Bai si mi-au iesit iuti, ca am tot pus diverse adaosuri, pasta de ardei iute, fulgi de ardei iute, uitai ba de una, ba de alta, ba ca sunt si carnatii picanti. Ce mai, minune mare.

O sa trecem si pe mancaruri primavaratice, cand va veni ptimavara aia odata, ca e un frig si o veme intunecata de mai mare dragul, iti vine sa iti bati cainele.

Apropos de ciorba de loboda de ieri, cel mai mult imi place a doua zi transferul de roz pitzi in cartofi si orez.

Slide8

Azi, daca nu se potoleste frigul si vremea rea, o dam in placinte (da, mai are congelatorul resurse, chit ca sunt portii de papusi). Apropos de reciclare, imi ramase sos de la papricas (doar cu cateva ciuperci prin el) si sos de la cartofii cu carnati si bere. Care amestecate par sa ceara niste paste. Am o trilema, cum prezint eu reteta aia (daca o fac). Nu ma fac de castane? Ca o fi buna, dar nu are nimica de fitze si nu lasa pace in suflet (ca intram in post, incepe cu pacea si lumina si mantuitorul care va veni, an de an, aceeasi placa, aceleasi obiceiuri care dau din habotnicie si manie in „asa trebuie sa fie”, nu mai conteaza de ce).


rororo

5 gânduri despre &8222;Numai primavara nu-i ca iarna&8221;

  1. la Novi Sad e o iarna de zici ca acu acu vine Craciunu :D. deci potrivite bucatele tale, potrivite :D!

  2. pai daca aia e in batatura! economii maica, se termina pilulele cainelui, reducem din cheltuieli de la noi, oamenii (stiu, crestinii se crucesc si ne blesteama, o sa ardem in focurile iadului)

  3. Pingback: Cumparaturi, respectiv, un pastarnac | Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s