Cheful zilei

Ca tot imi facea pohta Smaranda cu fasole zbuciumata si am lasat in paragina rubrica asta, mi-am amintit de ceva.

Ieri am dat de o carciuma misto pe aici, tot pustie, extrasezon, dar aveau eheee, ca v-am zis ca parca picai in capsula timpului: supa de oaie (cap, organe) cum mancai in Turcia acum doi ani, o oaie gatita bulgareste cu orez cu ciuperci, bestiala si, bomboana pe coliva, cap si intestine de oaie cu ciuperci. Nu bune, fantastic de bune toate si preturile mai mult decat bunicele. Cred ca daca pun cap la cap benzina cu costul mesei ies mai ieftin aici decat sa mananc in Dorobanti la restaurant Balcik ceva asemanator.

Si aici vine cheful mare de kokoreç sau kokoretsi.

Poza e de pe gogule.

kokoreci

Fiecare cu oile lui la scufie, dar daca puteam, faceam detur de o zi pana la turci numai pentru kokoretsi vietii. Daca nu mi-ar fi teama ca pun intrebari ca oracolului din Delphi, as intreba in neant: voi pentru ce ati face un efort apreciabil pentru a aduce in final pe tractul digestiv?

Eu pana acum o singura data am plecat in Italia cu capsa pusa pentru inghetata, pe bune. Acum m-as duce la turci, in primul oras, numai pentru kokoretsi.

rororo

4 gânduri despre &8222;Cheful zilei&8221;

  1. No bine
    Eu unul m-as duce intr-o clipa pina in Italia , la Rimini
    M-a dus un amic doar pentru a minca
    4 persoane, rezervare in prealabil ca altfel iti rid aia in nas
    http://www.ristorantedeimarinai.it/menu.html
    Am luat un meniu de-al casei, ospatarita ne-a recomandat la 4 persoane sa luam doar doua si bine am facut ca am ascultat-o, a fost mai mult decit de ajuns
    Apa cu gauri si vinul casei in carafe umplute de la robineti ce ies din perete
    Initial am crezut ca-si bat joc de noi cu vinul ala dar era exceptional, alb sau rosu,ala alb rece si de poveste lunga, simteam la fiecare inghititura aroma de strugure proaspat cules din vie
    De altfel toate felurile de mincare, totul pe baza de peste si fructe de mare au fost minunate
    Una peste alta am stat vreo 2.5 h , mincarea fara cusur, serviciul de prima clasa fara fitosenii, rapid si curat, pret pentru 4 persoane 110 eur cu vin , apa , sorbeto, limoncello la discretie
    Anul asta nu ajung acolo dar la anu imi iau o saptamina liber si ma duc doar ca sa maninc, sa stau la soare si sa uit de toate
    Am niste poze de atunci, ma uit si inghit in sec….ham ham

  2. ce sunt kokoretsi?
    eu m-as duce la londra sa mananca de la dugheana turcului cel mai bun kebab, sau cum ii zicea el, care e cel mai bun miel in lipe mancat vreodata

  3. dar unde e carciuma asta minunata? auzi tu, supa din cap de oaie… mmmm… zi unde-i locul, lasa vraja! 🙂

    (si sa-ti vand un pont, daca nu stiai deja: la targul de masini de la Pitesti, in fiecare WE au matze de oaie pe gratar. parca mai bune decat cokorecii, care si mie imi plac…)

  4. cosmin, esti culmea, cel mai misto vin ieftin „de zid” l=am baut la o bomba din „multaflar”, acum e autostrada, nu am mai picat pe acolo.

    bogdana, organe de oaie (plamani, ficat, rinichi, din astea), infasurate in matze de oaie/miel si coapte pe jar ca in poza, apoi taiate si puse cu iutzica in ceva pita. bestiale.

    viesparu, stiu de matzele alea, miroase de rupe si cred ca e singurul loc unde se mai fac. de carciuma o sa scriu, in balcik este (si mai e una de care am scris in sudul turciei, am pus poze acum doi ani, cred).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s