Stirile pe scurt

Venim si cu papica, cum nu, dar imi primesc stirile si, cum nu ma pot abtine, intru pe alea cu SOC, SOCANT, NEMAIVAZUT, blabla.

Azi avem o reactie FARA PRECEDENT (e cu steagul si ungurii, secuii, yada yada, neimportant). Nu reactia conteaza ci textul. Pai radem noi, radem de cine stie cine scrie despre mamaligi cand aistia, ziaristi, nu leaga doua vorbe si, dupa semnatura, nu par a fi minoritari. Nemaivorbind despre articolul in sine.
Spicuim? Pai de ce nu.

„Corlăţean a spus că, după discuţiile pe care le-a avut cu şeful diplomaţiei de la Budapesta, ambasadorul ungar de la Bucureşti a primit instrucţiuni „să tacă”.” – cum vine asta, model, mucles? tare as vrea sa vad instructionule, mi le imaginez gen: a se insuruba de la stanga la dreapta, apasand usor pe punctul B, a nu se lasa la indemana copiilor, termen de garantie.

„El a menţionat că a discutat mult cu omologul ungar, convorbirea telefonică durând 45 de minute.” – mult al draq, si despre cum se face ciulamaua de porumbel mi-a luat mai mult sa ii explic matusii, omologii probabil ca au avut chestii mai concise la indemana, gen: ba tu, ba pe-a ma-tii.

„”Noi am făcut un efort uriaş de calmare”, a spus Corlăţean.” – el si cu cine?

„Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Oszkar Fuzes, declara, recent, într-o intervenţie televizată, că asumă integral afirmaţiile secretarului de stat în MAE ungar Nemeth Zsolt privind steagul secuiesc, el exprimând şi ideea că ar susţine modificarea art. 1 din Constituţiei României şi autonomia.” – asuma cine cui? aa, isi asuma afirmatiile altuia? nu inteleg nimic. sustine modificarea autonomiei cui? a motorului de yaht cu care face yahting pe Balaton? In ce limba scrie bre, e tradus cu gogu translate din peloponeza?

„Întrebat despre afirmaţia secretarului de stat în MAE român Bogdan Aurescu cu privire la faptul că îndemnul secretarului de stat ungar Nemeth Zsolt ar echivala cu (blabla)” – macelarirea limbii romane, initial am crezut ca asa il chema pe nenea ala, Roman, dar nu, el e roman sadea, nearticulat in fraza de mai sus.

Neinteresata disputa politica, nu ne adunam sa presupunem (nu, nu dam cu presupusul, asa e?) caci nu suntem de profesie. Dar ziaristii, la pamant ca exprimare. Sau or fi secui (care apropos, is cam turci asa, asimilati de unguri, dar cui ii mai pasa de istorie, da-i inainte).

Stirea doi e si mai tare, va tineti bine?

„Timp de doi ani, cercetătorul a bătut cele 13 sate predominant româneşti din Maramureşul de dincolo de Tisa, aflat în teritoriul ucrainian, şi a studiat modul de viaţă al românilor de acolo şi felul în care aceştia îşi păstrează identitatea naţională. A aflat, astfel, că românii de acolo o aduc destul de bine din punct de vedere economic, iar asta şi pentru că au descoperit „aurul negru” sau „răsărita”, aşa cum le spun ei seminţelor de floarea soarelui, pe care le vând, ambalate în pachete, în toată Europa şi în Asia. ”

Cum ar veni cercetatorul, o duduie, ia niste fonduri si se duce in Transcarpatia (????!!!!) si vede vile. Intreaba, ca orice cercetator: mah manca-v-as, de unde aveti voi malai? Pai, manca-mi-ai, vindem bombuane agricole, da pe la noi le zice „”haur negru” sau „rasarite”.

„O împachetează în pachete foarte mici şi o vând pe stadioane. Unii au făcut averi fabuloase, mergând până în Asia cu seminţele de floarea soarelui, cărora ei le zic „răsărită”. Se discută de zeci de vagoane de răsărită. Este un soi de monopol al românilor din Ucraina. De aceea o şi numesc „aurul negru”, pentru că i-a făcut pe mulţi dintre ei bogaţi”, adaugă cercetătorul.

Eu ma intreb in prostia mea, cum a btinut bani ca sa verifice cum pleaca in China pe stadioane circa niste vagoane de seminte care imbogatesc romanii din Ucraina. Nu ma doare capul, nici mintea cea de pe urma. Daca venea cu cercetarea cariilor la musculita betiva, macar avea un temei stiintific. Oare ce titlu o avea cercetatoarea? Doctorand in scuipat pe stadion? Si pe bune, asta e stire?

Nu merita sa dau copy paste, tot articolul e cacator, a se citi aicisa.

„Cercetarea din teren va fi finalizată printr-o carte, ce va vedea lumina tiparului în perioada următoare.”

Mare e gradina omenirii si multi nebuni se uita printre zabrele la aia care au scapat.

laughing_horse

rororo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s