Scoici cu orez

Baza a fost supa anterioara, am mancat ce am mancat, bai dar puteam sa jur ca merge de minune cu orez, am vrut sa pun alaturi din pilaful de ieri dar m-a mancat sa mai fac un fel din aceeasi baza. Pe care, vorba aia, l-am baut.

Slide10

Asadar am folosit ce mai ramasese din supa de scoici de vis (vedeti reteta, da?), orez, sofran si cateva boabe de mazare (ma gandeam la paella, na).

Slide11

Nu am facut decat sa pun cele de mai sus (raport aproximativ de orez la lichid 1 la 2) peste supa care era deja bogata in tot ce ii trebuia.

Slide12

Am dat un clocot, am acoperit si am dat la cuptor cam zece minute (plus cateva, nu am retinut exact).

Slide13

Am lasat sa prinda si nitica lipeala, nu prea multa (da, tot la paella ma gandeam).

Misto e ca scoicile cu cochilie s-au umplut cu orez, ca alea turcesti de le mai facusem odata (nu mai stiu unde e link-ul).

Slide14

Si ce a ramas (stit voi, portii de papusi), am pus jumi-juma cu pilaful de ieri, un fel de duo pentru mancatorii de orez, chit ca nu aia cu ochii mici.

Slide15

Dupa mania pastelor o daduram in orez, nesanatos complet, carbohidratii ma-sii. Dar sa stiti ca daca intreaba zozo, am fost in vizita si pe langa blocul ei.

Slide16

In drum spre casa am vazut imaginea asta:

Slide17

Nu ma refer la pustani care au un vocabular care ma sperie pana si pe mine (si am facut, vorba aia, liceu de fete, unde injuraturile bateau la fund multe galerii de fotbal) ci la catelul ala cuminte care statea „legat” in fata farmaciei, de parca nu putea sa plece cu traista dupa el. Si avea asa o moaca blanda cum astepta el in fata farmaciei.

Apropos de pusti, nu ma oripileaza deloc faptul ca din scoala generala sunt cu P in gura la doua vorbe, se simt si ei importanti, ce mi se pare curios e ca isi incep, marea lor majoritate, frazele cu sintagme de genul: sa moara tata, sa moara mama. Nu, nu sunt tigani in cartier, nu, nu sunt prost imbracati, lipsiti de iPod, telefoane, bashcheti in ton cu sepcile si/sau fularele, in zona sunt numai blocuri de proprietati de pe vremuri, nu e cazul de clase defavorizate. Probabil isi fac si ei cura de vulgaritate fiind cool asa ori, nu stiu ce sa zic, or fi auzit in casa? Dar nu cred, in general astea sunt luate de la scoala, e suficient un „jmeker” sa strice o droaie de pusti educati.

Nu e treaba mea, eu doar redau viata ulitzei, poate imi iau si eu ca aia de la stirile zilei o bursa sa studiez viata scuipatului de seminte la colt de bloc.

rororo

Un gând despre &8222;Scoici cu orez&8221;

  1. Pingback: Fructe de mare | Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s