O anume zeama de peste

O aveam in minte de cand am facut surplus de sos la saramura de crap. Si am comis-o si e misto, acum, daca nu e o reteta in sine, puteti sa o adaptati, desigur, daca este, faceti cum am facut eu.

Slide1

Cine zicea bai ca nimic nu dispare odata pus pe internet? Am cautat de am albit Pozele pas cu pas cu metoda de curatare a midiilor, pas de le gasii. Or fi pe culinar? Habar nu am.

Eil le-am curatat eu pe ele, le-am pus intr-o cratita sa se deschida, am avut putine rebuturi. Am avut si bulan, am nimerit niste scoici monstruoase.

In afara de midii am pus cativa creveti congelati, peste curatat de oase din saramura, supa (de pui cu legume) si sosul cu legume din saramura.

Slide2

Mi-a mai ramas un borcanel de saramura (sos) pentru dres zemuri si pentru restul de scoici, e prea iute ca sa il mananc asa si cica eu nici nu am voie iute.

Slide3

Am pus la fiert supa si saramura, apoi am adaugat crevetii cateva secunde, pestele, scoicile si am stins focul.

Slide4

Numai patrunjel am mai tocat si basta, ma credeti au ba, a fost bestial, chit ca un un soi de amestec din resturi, astea ies cele mai misto.

Slide5

Campionii au halit ceva ce nu mai incercasem din Auchan, condimentele au oareceuri, dar per total micii sunt buni … rau.

Slide6

Am gustat din ei, dar sincer, intre asta:

Slide7

si asta:

Slide8

consider ca am invins detasat (si nu la puncte, prin KO).

Mai voiam sa va zic despre niste chestii legate de educatia celor in varsta, producatori de decretei, actuali bunici, dar mi-au trecut nervii, plus ca am dat si eu destul de tare indarat cand m-am lovit cu nasul de o „duamna” pensionata din slujba de tzoapa, tzatza, actual mandra posesoare de nepotei. Pana la urma m-a amuzat ca mi-a zis „pustoaica, obraznicatura”. Sunt mai mare ca varsta decat producatorii de nepotei care ocupa timpul babelor plictisite, dar a fost totusi amuzant 😀

Ma iertati, nu ma iau de pensionari in general, nici macar in special, cine a fost tzoapa (sau tzop), tzatza (sau tzatz) asa ramane indiferent de varsta si pregatire sociala.

Concluzie pe care am tras-o si legat de oameni, indiferent de varsta, nationalitate, culoare politica sau studii, scarbele raman scarbe si daca se ascund dupa cuvinte frumoasa si rautatea e la ea acasa si in spatele unor chipuri ingenue care afiseaza bunatatea si pseudo bun simtul ca sa isi ascunda masca de frustrare, disperarea de agatare de tot ce inseamna marele premiu de frumos, destept si cu cei mai multi prieteni, cele mai destepte carti, cele mai pompoase fraze.

Multumesc nu stiu cui, dar eu am prieteni normali, au si defecte, mai lipesc tingirile, mai injura, se mai imbata, alergatura disperata dupa a poza in perfect cu orice pret, am vazut cazuti in care multi se ascund dupa copii, familie (tu ai bah? nu ai? sa taci, ca nu stii cum e si ce mama/bunica/unchi eroin/a sunt eu sau, ai diploma de medic ca mine? e, daca u, atunci taci, ca eu le stiu pe toate – asta apropos de ucigasii in serie pe care ii scoate mai nou sistemul cu numele de medici, phua).

Si gata, ca devin obraznicatura 😀 Azi astept sa iasa soarele si ies afara cu codite si fular de hipster ca nu stiu care a uitat asa ceva pe aici, sa vedem ce imi mai rezerva aparentele de malagambist, ca mai nou nu esti citit si artost daca nu porti la orie temperatura si pe orice intemperie, ditamai fularul colorat atarnat ca o zgarda rupta in gard, cu care te poti juca in lipsa de argumente. Bine, unii mai pun si baticuri, bandane, ma rog, nu se pun, mai au de invatat.

rororo

5 gânduri despre &8222;O anume zeama de peste&8221;

  1. D-na Dana nici macar acum nu ati invatat ca gura lumii se astupa doar cu pamant?nu mai puneti la suflet!sanatate 🙂

  2. Da, culorile si zambetele fac viata frumoasa, Bogdano. Bine, apai si potaile din dotare.

    D-na Felis, ba ca nici pamantul nu face fata, ca unii lasa in urma scripe, poze, feisbuceala, jurnale, din fericire nu pun la suflet, ca nu mai consum alcool si nici etnobotanice, dar se aduna si imi e ca daca scap o scatoalca odata, virtula au ba, s-ar putea sa doara, sa plange si mama lor.

  3. Pingback: Supa de scoici de vis « Aphextwinz's Blog
  4. Pingback: Fructe de mare | Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s