Pateuri cu branza dulce si sarata

Bineinteles ca mai altfel, ia la ei, ca acum aveam de ucis niste branza de oaie grasa si unsuroasa, dar buna rau, cas de vaca nesarat, niste cascaval de capra, suficiente. Am vrut initial sa fac placinte dar am deturnat si bine am facut, caci am gasit un produs nou, ieftin si bun.

Mini-pateurile, fireste, bune, mama lor, ar trebui sa ma apuc de sporturi extreme ca astea lasate la indemana pot dauna regimului de neslabire.

Slide8

Am gasit aluat de pateuri proaspat, marca Billa (sau pentru Billa). Avantajele fata de alte produse bune (gen Bella): nu se umfla atat de tare incat sa se imprastie prin toata casa frimituri, orice ar zice Casi, mai da-l in rororo-ul meu. E foarte gustos si vine in pachet direct pus pe foaie de copt.

In afara de aluatul asta am mai folosit: branza dulce si sarata, oua si iaurt.

Slide9

Am amestecat branzeturile cu oua si iaurt, am batut separat un ou cu (da, ma repet) iaurt pentru uns pateurile croite dupa modelul placinta (mai lejer, mai multa umplutura, mai putin aluat).

Slide10

Am impartit foile in patru si am croit doua placinte, le-am sigilat, uns, presarat cu za’atar si nitel cascaval si, cu emotie in suflet si lacrimi in ochi, le-am copt.

Slide11

Lacrimile de emotie s-au uscat, produsul final fiind fix ce imi doream, usor de taiat, nesfaramicios, blabla, yadayada.

Slide12

Misto ca se poate taia in mini-forme de mini-pateuri pentru mini-imbucaturi. O sa mai caut aluat din asta.

Slide13

rororo

9 gânduri despre &8222;Pateuri cu branza dulce si sarata&8221;

  1. Neaparat sa incerc si eu aluatul mai sus mentionat. Fix aceasi problema am avut-o si eu cu aluatul de foetaj clasic, se cam sfarama (indiferent de marca).
    In alta ordine de idei za’atar-ul e facut de tine sau cumparat de undeva?
    Numai bine.

  2. Nici, nici, primit in dar, insa il poti face, combinatia exacta e pe net si ingredientele se gasesc, plus ca pana si za’atarul are micile lui secrete acasa la el, cred eu din dozajul condimentelor.

    Asisderea si dvs 🙂

  3. Pingback: Degustare « Aphextwinz's Blog
  4. Pingback: Placinte si de la Targul de cafea « Aphextwinz's Blog
  5. Pingback: As manca o placinta dobrogeana | Aphextwinz's Blog
  6. Am si eu niste nelamuriri legate de ingrediente (in ce cantitate pun branza sarata, dulce si iaurt… in prima poza apare o cutie cu iaurt de 400 g si ceva branza intr-o strachina, iar in poza 2 intr-un castron branza sfaramata… mult mai mult decat putea sa reiasa din strachina… si o cutie cu iaurt de 900 g) si timpul de coacere… temperatura… d’astea… 🙂 Multumesc!

  7. Daca mi-ai citi blogul ai vedea ca sunt retete de casa, in casa nu ma iau decat dupa fler, nu am blog culinar (am spus si ma repet). Deci atata pot sa iti spun, ochiometric. Cuptorul dat la minim, tava pusa sus, verificat cand incepe sa miroasa bine. Imi pare rau, daca as avea blog profi poate as scrie 438 de grame telemea, oua de 80 de grame, cuptorul la 180 timp de 30 de minute. Dar nu detin blog culinar, scriu asa, ca un jurnal. Pentru putin, imi pare rau, poate odata o sa fac si un blog strict si corect.

  8. Ideea e ca eu nu sunt o gospodina prea priceputa, am un bebe strumf ce ma tine in priza si cand mai prind un pic de timp liber dau un search pe google si cand gasesc o reteta interesanta (ca asta a ta) ma pun repede pe treaba… din acest motiv insistam in privinta cantitatilor (apropo’ in privinta iaurtului nu m-am lamurit). Multumesc pentru intelegere!

  9. E, sa va traiasca, Doamne fereste sa ma supar, ca doar aprob comentariile, doar ca e veche reteta si nu mai retin cantitatile, la pateuri in general e cam la ochi. Iti reomand site-ul unei prietene, Laura Laurentiu, cu retete bune si care are si cantitati.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s