Fasole despielitata

De fapt facui o fasole cu carnati, din aia cu ne dati sau nu ne dati peste mana.
De ce? Pai aveam di tati in tinda si am zis, de ce nu.

Slide1

Asadar ce aveam (ca ce am mai pus dupa, neimportant): fasole luata de la bulgari, fara pielite. Dupa cum se vede in imagine. Pe punga scria ca fierbe in 30 de minute, gurile rele spun ca, ma iertati, parturile vin de la coaja, nu de la fasole.

Fals, fals. A fiert mai greu, bonus, spalai la ea de am albit, era jegoasa de zici ca au tarat-o prin noroi. Cat despre flatulatii, nu are rost sa va spun pentru ca sunt o doamna, ce kilogramele mele. Dar ati inteles ideea.

E, amu fasole fara vanturi nu se exista, am decretat io si cu mine.

Ce am mai avut: niste sorici afumat si ne, carnati de oaie (de la piata), carnati picanti (Mega), carnati de porc (Braila) si carnati afumati de la Aurora. Firma.

Slide2

Vad ca pe punga de fasui scrie „Natural Choice”, mi se pare corect, daca s-ar ingropa in pamant nu ar creste vrejul lui Jack ci rezervele de gaze, natural ca naturale, da repede asa. Ca daca e sa fie ingurgitata fasolea, nu ca nu e buna, e buna, dar e riscul mare pentru stratul de ozon, mi-e ca pompierii nu vor face fata incendiilor si putem deschide in avans o firma de masti de gaze, ne imbogatim garantat.

No bun, cu riscurile asumate, in rest am facut totul simplu, fasolea am fiert-o separat, i-am schimbat apele (si ce daca), am calit carnaraia cu ceapa si morcov.

Slide3

Am condimentat cu foarte putin marar, ardei semi-iute si o foaie de dafin, au si carnatii condimente.

Slide4

Am pus suc de rosii si am lasat totul sa scada la cuptor.

Slide5

Sincer, la gust e bestiala, am riscat si nu am castigat, norocul meu ca azi am avut de facut numai drumuri scurte, cele mai placute, dar asa bine a mers cu muraciuni …

Slide6

Mi-a ramas si niste fasole batuta, moartea mea (si, de data asta, nu numai a mea, o sa se lase cu sinucidere in grup, sper sa nu prinda si Casi ca am pus-o, da asta niste arome si fara, ca ne muta pe toti pe pres).

Slide7

rororo

5 gânduri despre &8222;Fasole despielitata&8221;

  1. Pingback: Gingiumingiu si cum am dres busuiocul « Aphextwinz's Blog
  2. Am ras cu lacrimi. Si mi s-a facut o pohta de fasole de ma duc sa golesc galantarul cu carnati (scuzati cacofonia). Muraturi avem (daca nici d-astea n-oi avea, atunci mi-ar fi rusine).
    Teoretic, fasolea nu da gaze daca ii schimbi apa de trei ori la fiert. Practic, numa’ partzuri, inteleg… :))))
    Cu garnitura de dicarbocalm ai incercat?? :)))

  3. Incercat cu de toate, de aia am dat decret. Nu tine nici cu dicarbo sau alt antiacid, ca gazul nu e acid, nici cu bicarbonat la inmuiat sau fiert, nici cu dezbracat de piele. De schimbat eu schimb apa in medie cam de 5 ori, nu tine.

    Si de la doftori citire, la anumite afectiuni sunt interzise astea care dau gaze orice le-ai face, fasole, mazare, varza (barza, manz, bursuc).

    Dicarbocalmul (maalox si care mai sunt) sunt niste amarate de baze care se auleaza in contact cu acidul, cu gazele se pare ca s-au imprietenit de mult 😀

  4. Ca bine le zici matale, ca un doctor. Eu nu am problemele astea majore, cred ca d-asta ma inteleg bine cu dicarbocalmul. Condoleante pentru victimele colaterale. Cred totusi ca, daca ne lasam de mancat ce ne place si de inca vreo doua chestii, putem sa demisionam din functia de oameni vii si sa ne trsagem pe dreapta si apoi si mai dreapta, sub pamant.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s