Pandispan cu mere

Pararaaam. Aici intalnim doua tabere, una care rade in pumni zicandu-si ca si Casi stie sa faca asa o balarie, altii care imi cunosc anti-talentul la dulciuri si o vad ca pe o mareata realizare, va rog, garda veche, strangeti bani de statuie.

De fapt motivul maretei realizari e altul. Mi-am dorit (o masina, asa era cantecul) mereu o form a de silicon si, ca toate chestiile in trend, acum ani buni cand toata lumea isi lua, ma uitam la pret si treceam mai departe.

Trecu trendu’, revenira preturile la normal si am atarnat o forma, numai din astea aveam, ce sa fac in ea? Cel mai simplu, pandispanul ala 5-5-5-5 pe care l-am facut 4-4-4-4 fix cat tava. Si i-am pus si mere ca aveam. Si glazura.

Toate la vremea lor, pentru mine e o aventura orice trebuie executat in materie de desert.

Slide1

Intai am adunat si am pus gramada ingredientele (si tot era sa uit uleiul) si sculele care mi-ar trebui, deci avem asa: doua mere, cinci linguri de faina (una pentru mere), scortisoara (mama cat am cautat-o printre condimente), patru oua, patru linguri de zahar (doua de zahar brun, doua de zahar vanilat de mine cu coaja de pastaie), patru linguri de ulei (de samburi de strugure, neutru), un plic de glazura de la doftorul ala (teapa) si niste bombonele gen cip, dar de ciocolata.

Slide2

Mi-am facut planul de atac si primul pas a fost sa curat si sa tai merele si sa le dau printr-o lingura de faina amestecata cu scorisoara.

Slide3

Dupa care am uitat complet ce si in ce ordine aveam de facut, asa ca m-am uitat la tortul de zahar ars, ca acolo am mai executat pandispan.

Deci am amestecat albusurile cu zaharul, pe care le-am batut, nu le-am baut. Si mi-am amintit si de uleiul vietii.

Slide4

Am pus galbenusurile in albusurile inspumate, am amestecat iarasi cu mixerul, am avut si beneficii, tricoul si pantalonii sunt numai albusuri si galbenusuri, ca de pe jos a lins cainele.

Slide5

Am adaugat faina si uleiul, drept urmare seria: sa ne decoram singuri toalele si locuinta” a continuat si cu niste valatuci de faina.

Slide6

Am pus totul in siliconata bleu si … mi-am amintit de mere. Ce mama ma-sii fac cu merele? Le trantii in capul aluatului, ce era sa fac.

Slide7

Cat s-a copt, cu gandul la un decor magnific care sa celebreze ceva, anii mei si tineretea, ca maine cica bem, ziua aia cu valentine cand iar o sa vad numai iepurasi, flu fluuri, puf, roz, stelute si glosy glosy … m-am apucat sa aleg bombonelele pe culori.

Nu de tot, dupa o vreme mi-am dat seama ca aia de la fabrica de bombonele Orlando m-ar interna imediat la Sapoca. Adica ei fac bombonele si se chinuie sa le amestece si una incearca sa le separe. Asa ca le lasai in plata lor.

Slide8

Intre timp s-a facut si pandispanul. Daca eram fata desteapta, ceea ce nu e cazul, ii dadeam cu niste zahar praf in cap si arata rustic asa.

Slide9

Dar eu nu, betmen, betmen, sa vad ce e cu valurile alea de pe fundul siliconului, sa vad cum se desprinde dracia, daca se lipeste, daca … il dadui cu zgaidaracii in sus, ba facui si glazura aia de la doftor O.

Slide10

Bai, vasul a trecut testul, pandispanul la fel, bun, aromat, pufos, nu s-a inmuiat de la mere, toate oarecum in regula daca nu ma manca in (pardon) fund cu glazura aia si bombonelele vietii.

Slide11

Bai, dulceee de ma lua durerea de masele pana in ochi. Si glazura si bomboanele, numai bune sa bage in coma diabetica orice om normal. Amu ma gandesc sa o las sa se intepeneasca, sa o curat si sa aduc checul cu susul in jos si sa ii dau cu zahar pe el numai putin asa si gata.

Aproape nu se simte gustul ala bun de vanilie de Madagascar (glumesc, habar nu am de unde e culeasa, ca o am de la Stella) si merele cu scortisoara, cine o mai lua glazura (cu accent pe al doilea ea) sa faca bungie jumping cu ea.

Exceptand episodul cu nenorocirea de mai sus, pandispanul e bun, maine poimaine fac tort Dobos (ha, ha, buna poanta, nu?).

Am prins o poza cu drogata care nu e in apele ei de cateva zile, a dat cu fundul in sus tot ce era prin sufragerie, se sperie si de umbra ei si are o privire tampa ca a unui prim ministru intrebat de PIB-ul de anul acesta.

Slide12

Noroc ca medicii nu stiu ce sa ii faca in afara de: da-i cu fenobarbital cat mai duce. Sa ii sparg, nu le dau pandispan (cum era aia cu soup nazi? no soup for you today 😀 ).

Acestea ziind fise, va anunt ca nu mai ninja, e o zloata infecta, e frig, o vreme de batut maturatorii, saua sa priceapa iepele si fierul cat e cald.

rororo

7 gânduri despre &8222;Pandispan cu mere&8221;

  1. :)))) buna rau aia cu dobosul :))) da; stii si tu, never say never 🙂
    data viitoare nu mai baga mixeru si dupa ce pui galbenusurile, si uleiul pune-l in galbenusuri nu alaturi

    bravos, il ai o saptamana la cat de dulce e 😛

    asteptam dobosuuuuuuuuu

  2. io il facui cum facui la tortul de zahar ars, nu vaz diferenta cu galbenusurile cu zahar decat murdarit ceva in plus. sa nu bag mixerul? sa dau din muschi? neaaaaaaah.
    dobos o sa fac numai daca pierd la poker pe porunci 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s