Ciuperci Shimeji

Bai, am un defect major, celelalte sunt mici pe langa asta cu „hai”. Cand mi se pune pata pe ceva, atunci trebuie infaptuit, magazinele sa fie deschise, soselele curate, nimic nu imi sta in cale daca trebuie ceva, asa ca azi mi-a trebuit un pachetel de burta de vita mai ieftina ca aveam supa de oase de la casi, sa fac o ciorba mica de burta.

Si cum in Auchan deschide la 8 m-am infiintat ca tot somerul si pensionarul la poarta, ziua incepand fantastic. Nu am crezut ca intr-o parcare imensa goala, de auchan, o duduie e in stare sa faca circa doua sute de manevre ca sa puna masina in parcarea, cum spuneam, pustie.

Ma rog, luai ce luai repede si imi cazura ochii pe astea: Shimeji scria pe ele, avea si numai maronii si mix.

Slide1

Nici un gramaj, nu mai auzisem, cutia mica, mica (am cantarit acasa, 173g) dar nu am rezistat sa fac pierduti 11 lei din bugetul Casi (nu, nu casei, Casi) ca prea erau frumusele.

Slide2

Arata mai degraba a bijuterii decat a ceva de mancare, am dat un gogu, cica da, sunt mai multe feluri, zice wikipedia, eu din pozele lor vad niste chestii care arata chiar a ciuperci, nu miniaturi din astea.

In afara de Bunapi, alea albe, nu am identificat care de care sunt, ce e drept nici nu am cautat prea mult.

Slide3

Slide4

Slide5

Amu eu le-am infiat si le-am adus acasa, intrebarea e ce fac cu ele? Crude nu le-as manca, de fapt chiar imi e mila sa le mananc in vreun fel, arata ca niste bijuterii, daca le-as executa pe altarului flacarii de butan ce ar ramane din 173 de grame? Deocamdata le tin de decor pana ma hotarasc, poate se fac mari si imi trece mila.

Iaca si unitatea de masura „Puiu” ca sa vedeti ca nu am glumit cu marimea.

Slide6

Cica pot fi si mai scumpe (si nici nu sunt frumoase ca ale mele):

Atata am avut de soparlit si faptul ca pita aia la metru si kil e excelenta, de data asta am luat un colt de paine cu malai, super, asta si cu cea de ceapa imi plac cel mai mult.

rororo

Reclame

12 gânduri despre &8222;Ciuperci Shimeji&8221;

  1. Le las momentan, inca ma minunez de ele, am vazut cateva mini-retete cum manca japii, pane sau, separat, cu paste, inca ma bucur de ele, daca eram maritata cu Abramovich le cumparam pe toate si imi puneam in geam, miros si misto.

  2. Chiar ca arata superfrumos 😀
    cred ca ar merge la o reteta magica pentru ceva extrem, dar extrem de important,
    din aia in care trebuie sa pui si par din barba de broasca si unghie de tantzar si apa vie si apa moarta ! 🙂

  3. Da da buna idee, mi-am amintit de o reteta un mai stiu a carui bucatar, un ou fiert in care pusese ficatzi de gasca si trufe (pana la urma tot un ou fiert, dar mai smecher).

    Iaca, daca nu mi se face mila de ele o sa caut icre de pasare Dodo si o sa le fierb in tingire aurita, ori mai bine intr-o farfurie din aia mare de se da la carciumi zici ca da apa la cai si cauti cu lupa gateala care, daca se poate e si criogenata.

    Oare la ciorba de burta or merge? Neah, tot imi e mila de ele.

  4. Intreab-o pe Cristina Kawaguchi din Japonia, ea stie sigur ce si cum. Vand ca o ai in lista de bloguri. Si cred ca-ti da si ceva idei de la care sa pornesti sau la care sa te opresti, dupa gustul tau. Sper sa nu le lasi sa „creasca”… sau sa te apuci sa umpli oua cu ele. In rest, rororo.

  5. He, he, de cand nu am mai vazut-o pe cristinika. Momentan le tiu de decor ca bag salata de boeuf, de aia nu se face decat odata pe an salata asta de bou, pui, de ce e ea, ca nu se mai opreste omul din mancat, daca le-as avea cu socializarea as deschide un subiect cu haleala preferata si cred ca la mine asta ar fi.

  6. am citit „ciuperci shmeni”. a trebuit sa dau un refresh ca sa inteleg despre ce e vorba 😀 😀

  7. Pingback: Shimeji Udon (sau primul episod din uciderea ciupercutelor) « Aphextwinz's Blog
  8. supa de shimeji preparata cu supa de gaina de tzara este super, am adaugat citeva boabe de porumb, citeva boabe de mazare pt decor, seminte de dovleac decojite .Toate calite in putin ulei , inclusiv ciupercile curatate de partea de jos-cresc pe rumegus – In loc de ceapa se poate folosi arpagic, 3-4 bucatele mici.Se adauga supa peste ele , se fierb 15-20 minute, se condimenteaza cu ce iti place. Eu am fiert in supa si o bucatica de ghimbir confiat. Dupa prima supa poti inventa. iti trebuie si ceva spice-uri Asia, eu nu le-am gasit la mine in oras. Supa de gaina este baza
    Daca vrei iti trimit citeva caserole, avem si albe si maro , necombinate , king oyster, shiitake, enoki gold

  9. am vazut si la magazin la pret urias king oyster, in jur de 40 de lei o caserola. iese la un pret enorm o supa (presupunand ca gasesc gaina de tzara). de ce naiba ajung asa scumpe in magazine? trec prin multe maini? se gasesc rar, cred ca tocmai de aia.

  10. se obtin greu, cresc in cca 100 zile
    trimite-mi o adresa si iti trimit cateva caserole prin curier- daca esti de acord, bineinteles

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s