Dalboka si nu numai

Daca tot eram in zona si tot citisem de celebra ferma de scoici de la Dalboka am zis, dupa ce am consultat in prealabil ce scria pe internet, sa dam o fuga.

Ce scria si ce harti am gasit, trecem cu vederea, tot opritul la benzinarii si intrebat localnicii ne-a ajutat, am facut un scurt detur, nu prea mare, asa ca a fost in regula.

Ideea e ca drumul spre Bulgarevo care duce la Dalboka se face imediat dupa intrarea in Kavarna pe partea stanga. Acolo, pe un drum laturalnic se merge pana se da de un semn mare si, la dreapta, pe un soi de drum in care iti tii pumnii tie si masinii, ca daca e namol nu ai unde sa te feresti daca vine una de jos (sau de sus, depinde de directie), se ajunge in buza marii la Dalboka.

Comitetul de intampinare din Kavarna:

Slide33

Sincer, ferma cred ca e renumita mai mult in Romania decat in Bulgaria, cu exceptia unor cefãlãi locali in trening lucios model cocalar, in local erau numai romani.

O bila alba, au salon de fumatori, ca in rest mai sa las tutunul, se fuma afara bai prin alte parti, mai usor sa fi pedofil decat fumator in lumea de azi manata de interese meschine si mercantile.

Fireste, chelnerita stia romaneste asa ca a fost simplu. Inca o chestie simpatica, preparatele din poze semanau cu cele puse pe masa, nu ca in filmul Falling Down

Slide34

Peisajul fain de pe terasa, am prins si soare (terasa acoperita s-a incalzit), in zare se vede si ferma care, se spune ca ar fi in ape foarte curate (asa si parea cam toata zona golfului si capului Kaliakra). Inca se lucreaza in zona, e noroi de constructii in parcare, dar merge.

Slide35

Slide36

Slide37

Mancarea, exceptand faptul ca, dupa gustul meu a fost cam sarata, a fost foarte buna. In linii mari am incercat sa luam ce era cu scoici, au si carne, pentru vesnicul doritor de gratar cu cartofi, este si din ala, au si creveti, pe meniu si ceva pesti si caracatite si creveti, plus salate, dar am zis sa vedem cum e cu scoicile.

Care, dupa parerea mea, au fost din cele mai gustoase mancate de mine vreodata, chiar gustoase, chit ca nu foarte mari.

Supa de scoici, perfect condimentata, dar a mai avut alaturi un sos de rosii cu otet si verdeturi care a completat-o perfect.

Slide38

Si avea si o droaie de scoici prin ea, nu au plimbat numai o misie sa ii arate zeama.

Slide39

Nu am rezistat sa nu iau si icre, foarte bune, fireste, model mai balcanic, cele din Mangalia le-au luat, dar ajungem si acolo.

Slide40

Frigarui de scoici pane, bune, dar nu pane clasic, ci trecute la final doar prin ou batut, gust putin prea pronuntat de oua dar bune.

Slide41

Am recomandat altora tzuikomicina bulgareasca si bine am facut, pana acum nici una din cele incercate pe la vecini nu a fost decat de la foaret buna in sus. Am amusinat si eu, ce era sa fac, buna si apa.

Slide42

Eu m-am aruncat la scoici marinaresti, exceptand faptul ca pentru gustul meu (defect, stiu) au fost nitel cam sarate, in rest isi faceau veacul intr-un sos excelent, cu ierburi, vin, usturoi, legume.

Slide43

Asa ca, dupa ce am ciugulit la suprafata, in zeama mi-am creat propria supa de scoici 😀

Slide44

Guvisi cu mujdei, e sezon, buni.

Slide45

Tocanita bulgareasca (porc, multe legume), excelenta si ea.

Slide46

Si un fel de mici de-ai lor care nu seamana cu micii nostri deloc dar care mi-au placut, daca nu ii consider, fireste, mici. Si cartofii au fost bine facuti.

Slide47

Nota a fost pe undeva pe la 100 si ceva de lei, rezonabil, sunt si chestii mai scumpe, somoni si caracatite sau calcani, dar alea cand o sa faca si o ferma de calcani o sa le incerc. Per total eu m-as mai duce, asta clar.

rororo

4 gânduri despre &8222;Dalboka si nu numai&8221;

  1. As adauga, daca-mi permiteti, din propria experienta pe acolo asta vara, ca mancarea a sosit laFIX 5 minute dupa ce am comandat-o (chelneritei care stia romaneste, desigur) si ca mujdeiul a fost primul (in sfarsit!!!!) care l-a satisfacut deplin pe fi-miu. Fiindca era de fapt pasta cinstita de usturoi pisat….
    Midiile si toate preparatele aferente intr-adevar f bune, unora, ca si tie, li se parura prea sarate. Nu stiu, treaba voastra …. 🙂

  2. Nu m-am lamurit daca si localul de pe stanga si cel de pe dreapta apartin aceluias.

    Au venit repede chestiile deja preparate sau pregatite aproape in totalitate in avans, tocanita a durat nitel mai mult, in rest, scoicile se fac repede, nu prea e de asteptat.

    Mie mi-au placut cartoafele 🙂

    Si nu „prea” sarat, eu sunt etalon vitzavercea la saratura, nu mancam nici inainte sarat, acum si mai putin, deci poate ca erau numai bune.

  3. Cica nu tin de aceeasi pravalie, ala din stanga a fost de fapt primul, dar asta din dreapta e cu ferma de midii. Nu garantez informatia, am auzit-o si noi barfita la masa vecina, de alti romanasi ca noi, veniti sa guste midiile.

  4. Am inteles sa traiti, probabil ca inainte de ferma faceau ca la noi, in sezon, cu scoicile pescuite, nu crescute in ferma, daca ma intrebi pe mine, cam tot aia e ca filtreaza natural si alea din ferma (cel putin asa am citit eu), adica nu li se dau combinat sa manance. Amu daca mint ei in info, treaba lor, dar scoicile bune.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s