Curry de legume (cu creveti si orez)

Am vazut o tanti la TV care zicea ca se poate face curry cu putine condimente, ma uitai, bagai la cap, numai ca eu am folosit mai multe condimente, insa cantitati mici si, fireste, fara ardei iute, in cartea mea cu mancare indiana exista si „mild curry” asa ca merge.

Vedeta este curry-ul, crevetii si orezul doar il insotesc si, pentru oameni normali, iutzica si sarea sunt alaturi.

Slide1

(va urma, ne jucam cu wordpress si pe urma)

Reiau, manca-mi-ar …

Ingrediente pentru curry: unt clarifiat, legume (praz, ceapa, morcov, dovlecel, fasole verde, conopida, broccoli), lapte de cocos, pasta de tomate (sau rosii taiate cuburi).

Slide2

Condimente: coriandru (seminte si macinat), boia, turmeric, chimen, fenugreek (schinduf), cuisoare, cardamom, seminte de mustar negru.

Slide3

Mama ce ma enerveaza wordpressu’.

Slide4

Pentru creveti am folosit amestec indian de condimente, ca in imagine. V-am zis ca ma enerveaza astia cu interfatele lor? Mi-au disparut poze.

Slide5

Am lasat crevetii sa se marineze in condimente si lapte de cocos.

Slide7

Am trecut la curry de legume, uo wordpress.

Am pus pe foc in untul clarifiat (ghee) ceapa, prazul, putina sare si condimentele intregi si am lasat sa se inmoaie la foc mic, adaugand cate putina supa ca sa nu se arda, pana cand ceapa s-a inmuiat (la gara cu jucausii de la wordpress, uo).

Slide6

Am adaugat si morovul si am lasat sa se inmoaie nitel.

Slide8

Am pus mai apoi toate legumele (fasolea am fiert-o putin inainte) si condimentele pulbere (ca aia de la wordpress).

Slide9

Cand s-au inmuiat putin (le-am lasat mai crocante, nu fleasca) am pus pasta de tomate si inca putina supa (daca folositi rosii tocate nu mai trebuie).

Slide10

Spre final am pus laptele de cocos si am mai lasat putin si gata.

Slide11

Crevetii i-am scos din marinata si i-am fript repede pe plita, orezul (besmetic precum astia de la wordpress) a fiert si el separat si acum chiar gata.

Slide12

Cum spuneam, vedeta a fost curry facut la indicatiile doamnei de la TV, a cartilor si a celor mancate, vegan, de regim, iupiaei, am intrat in randul lumii.

Slide13

Sare si iutica de adaugat pentru cine mai doreste.

Slide14

Eu, inainte sa se dedea la sare si iute, imi ingramadii din fiecare in castronel si tare bun a fost (nu ca raii aia de la wordpress).

Slide15

Acum sa constat pagubele, daca nu vedeti poze la postari mai vechi sa imi ziceti si mie, din decembrie 2012, poate le reurc.

rororo

4 gânduri despre &8222;Curry de legume (cu creveti si orez)&8221;

  1. Ati facut/mancat vreodata ceva pasta/crema tartinabila de creveti? Am unii foarte mici si muuulti si nu mai stiu ce sa fac cu ei (toata lumea stramba din nas cand pomenesc de ei)…

  2. Ana, eu am vazut la niste rusi ca ii pusesera pe creveteii aia mici in salata de boeuf (a la rousse) in loc de carne, am facut si e super. E pacat de ei sa ii faci pasta tartinabila, dar ar merge cu ceva maioneza, avocado si lamaie.

    Ai mici merg si cu orez cu ou, ca la chinezi sau, amestecati intr-un aluat si facute chiftelute/gogosele, cu lingura, gen pane, dar mai multi odata in lingura ca te apuca anul nou 2014 daca ii iei bucata cu bucata.

    La multi ani Bigdano, la Mega au, congelati de cruzi, bestiali si cu matzul scos, 27 de lei juma de kil, dar merita.

  3. Pingback: Fructe de mare | Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s