Risotto cu vin alb sec si smantana

Cum am ratat anul asta marea crapelnita din motive mai mult sau mai putin simpatice, azi mi-am facut orez, ieri mi-am permis sa halesc vreo doua stripsuri, gata cu dezmatul.

A iesit foarte bun asa ca o sa va spun cum l-am facut eu.

Slide1

Am primit o sticla de vin alb, sec, sec, am vrut sa evit sarea pe cat posibil asa ca am inlocuit parmezanul cu smantana grasa (37%) si am pus ce legume mi-a traznit, fireste ca puteti folosi orice va place, dovlecei, ardei, nu stiu, treaba voastra, ideea e ca e buna combinatia cu vin sec si smantana, chiar si fara parmezan.

Ingrediente: orez arborio, un pahar de vin alb sec, unt (clarificat, nu e musai, merge si normal), supa de legume (sau de care vreti), smantana grasa, legume (cartof, ceapa, morcov).

Slide2

Am pus supa la incalzit si legumele taiate cubulete mici, (mini-brunois, da?) 😀 le-am lasat la calit in unt. Am adaugat si orezul si am calit impreuna inca putin.

Slide3

Intai am stins cu paharul de vin (in afara de sare si de animale moarte la modul limitat, alcoolul e complet interzis asa ca am spus: hai sa il evaporam).

Slide4

Apoi am completat cu polonicul din supa calda, vorba aia care ii place necolinei „cat cuprinde”.

Slide5

La final am pus si smantana, am mai dat un clocot si am stins focul.

Slide6

A iesit foarte cremos, atat cald …

Slide7

Cat si racorit si, pariu ca merge de minune si la temperatura camerei.

Slide8

Imi place mult gustul, vinul, desi foarte sec, a dat un parfum pronuntat dar se simt cu prisosinta toate ingredientele. Si pe pariu de nu ar fi mers puse si niste cubulete de para dulce spre final, dar acum mi-a venit ideea.

Si prima gafa a zilei, ce credeti ca sunt astea?

Slide9

Ei bine, cum alunele din comert, exceptandu-le pe cele crude au toate sare, am luat alune in coaja, am muncit la ele si, cum mie imi plac mai coapte am zis sa le coc, nu le las mult, o tigara. Mare greseala,, dupa doua minute casa era plina de fum si alunele scrum. Lucios e drept, dar scrum.

Mai aveam o punga, am reluat, ele, in coaja, chiar daca nu foarte bine prajite, sunt totusi preparate termic, de data asta am stat langa ele cu nasul in geamul aragazului si in maxim 30 de secunde le-am salvat fix cum imi plac.

Slide10

Amu imi pare rau ca nu mai am ca e inchis in majoritatea locurilor si nu ma duc la benzinarie sa caut alune, ca punga era mica-mica, precum rima la furnica. Maine.

Cand termin portioara de risotto cred ca fac la fel si cu pere, ca acum mi s-a pus pata.

rororo

Un gând despre &8222;Risotto cu vin alb sec si smantana&8221;

  1. Pingback: Retete favorite in 2012 « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s