Cascaval de casa

Cu o reteta mai veche, e drept, dar conform cu regulamentul, anume: „Daca aveti deja o reteta faina in blog ce se potriveste cerintelor, nu trebuie decat sa faceti o noua postare in blog in care sa spuneti ca participati la concursul organizat de noi cu link catre pagina de concurs, link-ul retetei voastre si o poza”, ma bag la concursul „Castiga 3 pachete cu produse La Colline!!” de pe site-ul Bucataresele Vesele.

Reteta de mai jos (o preiau cu copy/paste) poate fi facuta (si cred ca o sa o incerc, am vazut lapte de capra La Colline la Mega) se supune cerintelor, zic eu, asa ca o sa o preiau, ea fiind deja prezenta sub aceeasi denumire, de Cascaval de casa.

Ingrediente (in poza sunt cum le-am adunat, pe urma le-am pus pe cantitati): 500 ml de lapte, 500 de grame de branza de vaci, 100 de grame de unt, 75 de grame de telemea (in original, eu am pus la ochi si de vaca), o lingurita de bicarbonat.

Se pune laptele la incalzit (poza aia voia sa fie pentru memet, dar s-a prajit, voiam sa ii arat: unu, cum se pune laptele in oala, doi, ca am cantarit cu halba), apoi se adauga branza de vaci.

Se amesteca pe foc pana se separa zerul, dupa cum puteti observa in poza care urmeaza. Dupa care se lasa la scurs, eu am un prosop special pentru genul acesta de operatiuni, desi are imprimeu e spalat si cu clor, asa e el, imprimeu capos, asa ca nu va faceti griji privitoare la igiena, multumesc.

Se amesteca branza scursa cu telemeaua, lingurita de bicarbonat si sare, dupa gust, eu am pus cam doua-trei lingurite, dar merge si mai mult.

Daca va duce mintea ca pe mine sa bagati mixerul ca sa se omogenizeze, apai nici nu se prea omogenizeaza (daca e branza bine scursa, ca asa trebuie) si topaie si fire de branza prin jur. Ma rog (nu des), se pune pe foc untul si amestecul de branza.

Se incepe o operatiune de amestecare, eu am facut-o la foc mic, nu dureaza foarte mult asa ca puteti sa asteptati pauzele publicitare ale filmelor urmarite la acea ora.

Untul intai pare ca se separa, dar pana la urma se inglobeaza (caci din lapte a iesit si se intoarce in lapte). La un moment dat compozitia devine omogena (exceptand bilutele alea de branza care nu se topesc nici cum dar e neimportant) si se comporta ca cea din reclamele la pizza.

Am pregatit cutiute mai mici, pana la urma am folosit doar doua.

In total au iesit aproximativ 550 de grame de cascaval.

Ia uite ce bolboroci a facut, manca-l-ar Dana de svaiter.

Sectune:

https://aphextwinz.files.wordpress.com/2011/03/slide1115.jpg?w=655&h=491

Dupa un calcul destul de rotunjit al pretului ingredientelor, la cantitatea care a iesit, iese aproximativ 30 de lei kilogramul. De bun, e bun si chiar o sa il incerc si cu lapte si telemea de capra.

ps: pentru cei ce stiati deja reteta, treceti mai departe, nu am mai participat la un concurs de cand a intarcat balaia, dar azi sunt vesela, a venit mosu’ si mi-a lasat sub brad cadou, ia ghiciti ce …

2 gânduri despre &8222;Cascaval de casa&8221;

  1. Pingback: Cascaval de capra « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s