Supa cu Cappelletti la cuptor

Este o zi insorita. Vecinii schimba usile, vremuri grele, dau hotii iama. Eu ma distrez, ca de obicei, de pe la cinci. Asa ca intre drumurile despre care o sa va zic ulterior, mi s-a facut foame. Nu aveam chef sa pazesc aragazul, supa de baza o aveam facuta, Cappelletti primiti in pachet, cascaval uscat pe margini, asa ca, de ce nu, facem un test si iese o reteta.

Slide1

Sa le spuna careva alora de la wordpress ca isi incarca serverul cu imagini aiurea, multumesc.

Asa, mai intai, sigur gasiti si pe wikipedia, Cappelletti se deosebesc de Tortellini prin forma si umplutura, sunt specifici zonei Romagna si, cum o sa vedeti la link, nu are rost sa dau copy/paste, au o istorioara simpatica.

Ei, daca tot ii aveam, daca tot aveam supa de baza din oasele culese, cum va spuneam ieri, de la bulgaroaica, eu si restul catzelarilor, de ce nu.

Peste supa de oase, densa, scazuta, mirosea asa de bine am mai adunat de pe la casa omului legume: varza, ceapa, ardei, morcov, telina, conopida.

Slide2

Cum zeama racita a lasat seu pe care l-am eliminat din motive de caine (crezui ca ii dau ei toata supa), in putin seu am inabusit legumele, l-am mai folosit si la ulterioara demonstratie, dar ajungem si acolo, ca azi am de gand sa va plictisesc.

Slide3

Am pus peste supa legumele, am mai fiert totul, intre timp am dezbracat pastele si le-am pus intr-un vas de lut pe care, daca nu mai tineti minte, l-am carat din Bulgaria cu iaurt pus pe pungi de fasole boabe (borloti, pentru cei ce nu stiu) congelate, ca sa tina pana acasa. Si vasul tine si in ziua de azi si merge de rupe la cuptor. Buni bulgarii la unele chestii.

Slide4

Am pus supa suficienta, daca e prea multa, nu e de rau, apoi cat pe aici sa o dau la cuptor in adormirea mea cand mi-am amintit sa nu uit: sare si piper.

Slide5

Aveam si o creasta uscata la un mini-cascaval care zace de o luna, asa ca am renuntat sa mai scot Pecorino din congelator si l-am troznit peste.

Slide6

Am lasat la cuptor la foc mic totul si gata, cred ca, aici nu mai conteaza ce scrie pe punga, e pe verificate, vreo 40 de minute.

Slide7

Faza misto e la reteta ca dureaza fix cateva minute, paste, supa, condimente, cascaval, cuptor, mult pa si la revedere. Si e cu bonus, in vasul de lut stau calde multa vreme, poti manca intre drumuri o lingura, doua, apoi se face si cald in casa de la cuptor, mai avantajos ca un imprumut la banca din ala care nu te costa nimic dar iti ia casa.

Plus ca pastele se gratineaza usor si beau si supa, ies extrem de gustoase, recomand.

In ce supa le faceti e neimportant, la mine a fost intamplare sa fie supa de vita si legume.

Slide8

Nu mai spun ca, fireste, se pot face cu orice model de paste si branzeturi si amestec de condimente. Sunt bune, bune.

rororo

Un gând despre &8222;Supa cu Cappelletti la cuptor&8221;

  1. Pingback: Demonstratie cu chiftelute « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s