Bursucul zilei

Ma trezii si cum picoteam asa imi venira in minte doua chestii, absolut separate si chiar total absurde. Anume, niste versuri care incep cu „un bursuc cu ochi caprui, ce nu sunt ai nimanui” si, pentru cunoscatori, din nou, melodia veche a celor de la Iris, aia cu „valul ce se sparge de mal”.

Ma apucai de bursuc, ce era sa fac.

Slide1

Punctual, incerc sa pun ideile cat mai vag cap la cap.

Aia cu valul, a trupei Iris a fost interzisa de cenzura (de aia am scris ca pentru cunoscatori) pentru ca era prin anii 80 cand cel putin un amic a trecut ilegal granita si astia cantau cu „cine te cheama si cine revine, cine te-ndeamna, cu bratele pline”. Normal ca i-au interzis, e, unde sunt vremurile de alta data cand te fugarea secu prin sala de concert …

Dupa care, in motaielile mele, ca somn canci, deja misca bine cartierul, mi-am amintit de barca mea. Da, am o barca albastra. Pe unde mai e, cucurigu gagu stie si nici nu prea avui parte de ea.

Cred ca e prin Italia, ori ea, ori vaslele macar, ca nu le luai in aeroplan. Na ca o pozai, acum jde ani, iaca barca mea nerecuperata.

Slide3

Ei, dupa ce imi traznise melodia mi-am amintit de barca si asa a venit bursucul la desen. Ca barca o luai io, dar cam mica pentru posteriorul meu, abia incapui, da-i cu fundul de mal. Dupa ce i-am prins spilul, iarasi nu am avut mare parte, ca mi-a rechizitionat-o varul meu, Bulã, ca am si uitat sa il sun de sfant, ca e si el sfantul Adrian, hali-mi-ar barca.

Si mi-am amintit cum ne chinuiam noi sa ne tinem pe ata marii (Mediterane, da? ca aia neagra pica greu la pipote fine) cu cracii si mainile pe dinafara, nici macar nu mai stiu daca nu cumva vaslele sunt suport de caluti de mare sau domiciliaza pe undeva prin vreo debara.

Si in alta dezordine de idei, m-a mancat sa ma machez si nu mai gasesc dermatograful cu care desenam bursucii, asa ca bursucul zilei, in rasarit de soare, ce nu are de mancare, dar are ochii caprui ce nu sunt ai nimanui, e desenat cu un amarat de 0.5. Dar m-am straduit, recunosc sportiv.

Slide2

Nu prea mi-a iesit ca era cam bezna la ora la care a apucat-o pe asta pipi-caca si pe mozza picatul de pe craca, dar facem si noi ce putem. E vesel si pe val, asta conteaza.

rororo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s