Caniche

Pentru ca azi este ziua unui detinator de Caniche, a copiilor lui, pentru ca mama tuturor e o prietena buna, o sa incerc sa transpun niste date care nu imi apartin, dintr-o revista.

E posibil sa fie pe net, e posibil sa nu fie, de dragul Andreilor Caramellei eu le pun.

Revista e din 1998, Octombrie.

Slide1

Articolul este scris de Roberto Schill, arbitru chinolog si o sa incerc sa redau succint diverse date. Cine le copiaza fara sa preia sursa e nesimtit.

Rasa Caniche are patru talii si (de cand a aparut revista s-au mai modificat) diverse nuante coloristice, se presupune ca varianta maro e de la francezi si cea neagra de la rusi.

La origine, aici sunt putin contra valului cand se certifica si Barbetul ca verisor, eu cred ca e Cao de Agua, rasa portugheza de vanatoare, aportor la vanat cu pene si bun inotator.

Exista varianta sa aiba ruda si Perro de Agua, care e spaniol, rasa nefiind recunoscuta oficial, e greu de urmarit.
Ca sa scurtez, o informatie simpatica legata de Caniche: ca aportor de apa, in special de rate, si-a atras denumirea. Caniche insemnand „boboc de rata”.

La Multi Ani Andi si Caramelei 🙂

2 gânduri despre &8222;Caniche&8221;

  1. ioi, ce surpriza am avut de dimineata la cafia cind am dat peste dedicatia asta minunata! Andi, Carameaua, Andrei si Andreea iti multumesc tare frumos si te pupa mult de tot! 🙂 si da, canichul in general si Carameaua in special e cel mai bun lucru care ni s-a intimplat de cind a intrat in familia noastra. ne face viata frumosa si mai vesela si ne-a invatat ce inseamna dragostea totala si neconditionata. si oricine are in preajma un sufletel de caine (ca nici nu pot sa-i spun caine, a depasit cu mult acest statut si este practic membru al familiei cu toate drepturile adjudecate) intelege ce vreau sa spun. ca il cheama Caramela, Casi, Rororo, sau oricum l-ar chema, merita toata dragostea noastra!

    multumesc mult, daba! mi-ai facut dimineata frumoasa si cafeluta delicioasa!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s