Despre animale

Din vorba in vorba, ca sambatacii de bloc, ma vazui la o bere cu vecina dresoare de animale. Un om extraordinar, nu e ce se intampla in general la circ, adica nu e cu batai, cafteli, omor, e o dresoare fantastica.

Si ne-am amintit niste cazuri stravechi, incepand cu Lidia Jiga. Ea nu mai tinea minte chestii, eu altele, le puseram cap la cap (avem nevoie de un medic sa eutanasieze un cutz fara sa ia pielea de pe om, ai mei cer mult).

Cititi eseul de la link despre Lidia, e real tot ce scrie acolo, inclusiv faza cu nasterile cauzate de soc.
(noi evocam amintiri din copilarie, eu nu am avut la circ mari experiente, un zburat prin arena si un atac al unui urs, un fleac).

Am mai vorbit si despre sistemul de invatamant, scoli si cum se pregatesc tinerii artisti, dar e prea mult de povestit.

Si ne-am amintit de Elena Tipa, asa o chema (tzipa), omorata si ea de leu. Daca in cazul Lidiei, animalul avea o tumoare care il facea incontrolabil, in cazul Elenei, a fost un stil superior si haotic de a lucra cu animalele. Era un zbir, animalele s-au razbunat.

La Elena s-a razbunat pe ea insasi persoana ei, a bruscat animalul in timpul programului (era ceva tara araba) si absolut involuntar, Albert i-a sfartecat carotida.

Tipele in general, ca si vecina mea, au fost acrobate sau dansatoare, mergand pe dresaj extrem ca sa se mentina in arena. Unele au scapat, altele nu.

Si ca ultima veste proasta pe ziua de azi, dar noi mergem mai departe, Pisu a fost si el eutanasiat, medicatia i-a ucis ficatul. Asa ca pun doar o poza, cu pisu, mai avem un cutz de eutanasiat. Din pacate, sufera, e vai de capul lui, orb, surd, dus cu capul, medicii cica sa il vada, sa ii platesti, sa … sa … (da Stelu, pana si Radu face figuri, ca e medicul lui, dar cutzu e praf).

Poza, poza…

Pisu.

Cam astea de la pensionari si posesori, nu sunt asa triste vestile, cineva a avut grija de animalute pana in ultima clipa si, din pacate, e cu va urma.

rororo

Un gând despre &8222;Despre animale&8221;

  1. Nu mai editez, bah, o sa scriu odata si „moarte reporterilor”. Cautam ceva coerent despre Elena, sa lesin, auzi reporter, cica: „Pe o muzică de basm, în arenă intră Mioara, călare pe un murg alb, imaculat.” Murg alb si mama virgina, chit ca o chema Maria. De unde ii gasesc pe astia bre? E drept ca e pisatul de ziar Adevarul, dar chiar asa, pana si Casi stie ca un murg nu e alb. Scosei link-ul asa ca trebuie sa ma credeti pe cuvant ce am scris mai sus, mai ales ca nu sunt ziarist.

    Culmea e ca idiotul de pseudoziarist nici macar nu s-a uitat la poza in care chiar e un cal murg. Care nu, nu e alb.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s