Pui de bursuc

Cum va spuneam ieri, Bursu Bursucila a avut chef de junk food. Si cum puii de la magazin sunt mai junk decat hamburgerii, consider ca mi-am facut datoria cu un banal pui cu bere, da, stiu, facut si rasfacut de multi in multe feluri cu mai multe ingrediente sau mai putine, dar daca tot am pozat, sa vi-l arat in banalitatea lui.

Reteta de „in doi timpi si trei miscari”. Am tocat usturoi, ceapa si ardei iute cu semiluna antica, vintage, pardon. Am avut nu stiu cate noi noute, nici una nu egaleaza vechitura asta primita de la un nene de vreo 90 de ani care nu stiu de unde o avea.

Am pus totul peste puiul bibilit, care cum stie, unii il pun din caserola in cratita, eu am ritual, spalat, parlit bine, iar spalat, daca scapa cate un tulei decupez, dau la Casi.

Apoi l-am acoperit cu bere si l-am dat la cuptor, cu un cartof copt in folie pe gratar, alaturi. Din cand in cand se verifica, depinde de temperatura si de modelul de pui, chicken, pe limba tuturor, folosit. Eu am mai completat cu bere si am mai sucit bucatile. Cand mi-am adus aminte, fireste (ofcors, da?).

Cum spuneam, cu cartof copt si niste gogosari pusi de prietena mea, dulci, acri, dar asta nu ar fi nimic, bai da iuti, iuti, a pus hrean in disperare, mi-au sarit sinusurile si au luat-o la fuga chelalaind. Deci bun.

Reality show: am zdrobit miezul cartofului in sos si am halit ca si cum nu mai mancasem pui de mult. De fapt nici nu prea mancasem pui de mult, daca sunt anti sparcaitii de gostat.

In rest, numai toamna nu e ca primavara, ardeii mei iuti infloresc intr-o veselie. Sper ca sunt iuti. I-a napadit si menta si busuiocul.

Cred ca atata am avut de soparlit pe ziua de azi, starea vremii e buna, deci mult rororo tuturor.

3 gânduri despre &8222;Pui de bursuc&8221;

  1. Pingback: Cei trei muschetari (al patrulea e in asteptare) « Aphextwinz's Blog
  2. Domnule, trebe sa constat doua chestii, soparlesti: 1. N-ai avut „noroc” la cubul de branza adormitor. 2. Ma omori cu zile cu carnea facuta in bere. Eu am incercat, dar n-am prea reusit decat sa ma razgandesc in 89,99% din cazuri si sa beau berea si sa sparcaiesc carnurile cu vin. 3. (Da stiu ca am zis ca-s 2, dar m-am razgandit!) Si la mine ardeii sunt in mare forma, dar nu din astia (sunt iuti, sa stii, asa dupa cum ii vad eu), din aia, nu stiu cum le zice in forma de stea si de aia rotunzi. Iuuuuti de mori cu zile daca ai tupeu la seminte. In schimb mi-am uscat unii mici, galbeni si rosii ca niste varfuri de turturi, tare buni pentru din alea asiatice de facut cand o veni gerul, sa te puna in miscare…

  3. 1. e posibil tot casi sa fi avut noroc, ii mai dau cate unul sa ma lase in pace, oricum la ea in afara de boala, mare efect nu are, tot dementa e

    2. berea face bine la par si ten 😀 imi faci pohta

    3. eu raman curand in pana de ardei iuti uscati, sa vad pe unde gasesc. ca la noi se haleste, dar amu sunt si proaspeti buni mereu la supermarket, din aia turcesti, f buni si aia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s