Cobra

Ma antrenez la desen in zilele libere. Cum va ziceam, nu gaseam telecomanda si mi-au auzit urechile la ineptii de numai. Cumpara astia Puma, 330 se face de ani buni, s-a incetat din fabricatie sub bagheta lui Ceasca, dar romanii, din banii vostri dragilor, il recumpara.

Ma rog, nu e asta problema mea ci a angajatorilor care nu au nimic de spus cand li se arunca banii pe fereastra, chestia e ca nu imi mai aminteam ce elicopter imi placea mie cel mai tare, ca Puma e cam petarda. Stiu sigur ca Alouette (da, tot francezii si englezii sunt tari pe elicoptere, asa au fost si vor ramane, peste balta se importa specialisti, tehnologie, care mai apoi se exporta inapoi, tot peste ocean, stiu, nu zice la TV).

Ma apuc cu sarguinta de treaba, schitez, ca mai apoi sa vad Cars 2. Deci nu mi-a mai iesit decat o caricatura.

Nu ma certati ca nu am mai dat-o in tehnicareala, mi s-a parut brusc si abrupt mai amuzant asa.

Si ziceti mersi ca nu m-a mancat sa desenez Yamato, ca am mai facut crucisatorul ala odata. Pe scurt, asta e elicopterul meu favorit, in afara de faptul ca are un post de tragator la vedere (nu apare in desen, e cam deasupra ranjetului) si e plat ca o felie de paine prajita, e un elicopter de atac.

Impune si e dotat, dupa cum se vede si in schita (cred ca gasiti si pe gogu daca nu il cunoasteti pe frantuzul folosit prin golf si alte razboaie).

Are in jur de 6 tone (plus, minus) o droaie de armament de divers calibru, le puteti vedea in filmele cu Vin Diesel sau Scwarzeneger, cred, sunt inventate si calibrate de frantuji si sunt foaaarte misto.

Nu stiu de ce mereu in poza imi apare foaia gri, e alba.

Adevarul e ca, apropos de desen, m-am blocat si plictisit la rotorul principal si am lasat-o balta. Ca sa nu cautati pe net mult, punctual va zic asa, cate mai stiu eu:

– principal in serviciile statelor si Israelului, coreenilor si japilor (cine are noroc, are);
– din cam aceeasi perioada cu ala pe care cica il cumpara romanii acum, e in seviciu, anii 60 (nu stiti pe ce se duc banii dumneanoastra? nici eu);
– este construit pe platforma Sioux preluata dupa Alouette (nu stiu daca am scris corect ca eu si franceza, mama si mitraliera);
– toate modelele de elicoptere din filme (dupa cum va prindeti si dupa nume), sunt dezvoltate de specialisti europeni, Bell sunt in top, inca;
– in ‘nam au fost folosite niste modele, aia si-au luat teapa mare cu clima si terenurile, au schimbat inclusiv trenul de aterizare.

V-as mai povesti eu multe despre Cobra (mulshumeshc cui mi-a amintit numele ca imi scremeam creierul inutil). Este ceea ce as putea numi si sublinia, ca si Puma, pe undeva, un elicopter pe cinste, mic si rau.

Amu ramane sa desenez o cobra, aia e mai usor 😀

ps: sunt info ok si pe wikipedia, desi e un site pe care nu prea l-as recomanda, contine o droaie de balarii. Si ma bucur ca am nimerit anii, asa ca dragii mei care cotizati la stat, o sa vi se duca fondurile pe un model naspa din anii 67 (zice wiki, io retinusem 69, dar o fi cifra de vina).

rororo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s