Macrou in ulei de masline

Peste e voie? E. Avem de ucis doi macroi? (licenta poetica). Avem. Rezultat final:

Ideea e sa nu fie pestele gras, macroul cam are tendinta, asa ca am pus in tava apa, o sita, pestele si jap, la cuptor.

Bine, firestele, pestele spalat, curatat, lasat cu sare peste noapte, trec peste amanunte.
Intre timp am cautat un borcan si nu aveam decat de Raureni, nu i se dezlipeste neam, asa ca m-am gandit sa ii fac o eticheta, pana se coace macroul, am masurat nenorocirea aia de borcan in unghiuri si am facut un macrouas.

Am avut emotii, aveam numai lipici din ala „de birou” care nu mai avea nici buretelul, mi-era ca increteste hartia, dar am caserat cu atentie eticheta si am pus-o la uscat la soare.

Pestele l-am lasat nitel in folie sa zaca, apoi l-am lasat fara piele si oase, ceea ce la macrou e destul de usor. Puteam sa ii las pielea, dar nu o suport la nici un peste, exceptand hamsiile si fatzele.

Am acoperit cu ulei de masline, am pus o lamaie capac, sa tina si pestele sub ulei.

Am hutunit de cateva ori borcanul si l-am lasat in pace, il desfac maine, rau nu are ce sa iasa, pestele si-a tras peste noapte sare cat i-a trebuit, uleiul e bun, abia astept. Desi cred ca merge si azi, dar de ce sa nu lungim agonia.

Casi o sa primeasca la masa de seara pielitile si ce cazaturi mai sunt, fara oase, fireste. Ca facea o fata de miloagaaa (nu reusesc sa prind poze ca Bogdana, ca asta nu sta, dar cat de cat).

Oricum desenul de pe borcan e efemer, cand se termina pestele il arunc, la spalat nu rezista culorile.

rororo

8 gânduri despre &8222;Macrou in ulei de masline&8221;

  1. Oooof! Iar mi-ai facut pofta! E prima data ca vad metoda asta de facut la cuptor.
    Zi-mi si mie, te rog:
    1. In ce fel de folie l-ai pus dupa copt: de plastic?
    2.Nu iese prea gretos pus doar in ulei, chiar daca e de masline? Felia aia de lamaie lasa ceva gust acrisor?
    3. Trebuie musai ulei extravirgin sau merge si da’lalt, din turte?!
    Pacat de desen, ca-i de unica folosinta: imi place ce ocheada smechera trage macrouasu’ !

    Pofta buna!

  2. merci andreea

    miha

    1. de aluminiu, ca atunci cand faci muschi de vita sau piept de rata
    2. eu as bea uleiul de masline cu paharul, deci pentru mine nu, dar tu poti pune la zeama de lamaie cata vrei pe urma. eu il scot si o sa il pun pe paine prajita, nu stiu ce o sa fac cu uleiul ramas, poate paste.
    3. merge si din celalalt, eu nu folosesc pentru ca nu imi place, pana la urma merge orice ulei iti place, caci desi e peste considerat gras, dupa ce e copt mi se pare fad.

    maine cand dezvirginez borcanul vin cu ultimele impresii, sigur ca puteti condimenta cu ce vreti voi, eu numai cu sare, ca asa se cere momentan, maine diversific, azi sunt la banane (nu, nu cu biscuiti) cu sticksuri =))

  3. Nu cred, majoritatea oamenilor au impresia ca sunt buni la toate, deci isi deseneaza singuri etichetele (pe comp), nu cred ca ar plati sa le deseneze altii, acum poti face pe computer orice, nu trebuie sa stii sa tii pensula in mana sau sa socotesti, se ocupa computatorul de toate, ba le si printeaza in cadru organizat. Plus ca de mana mai deseneaza aproape numai copiii si artistii (sau pseudoartistii care au bani de materiale si le zguduie cu trei dungi pe un triunghi).

    Eu doar ma prostesc cu niste creioane colorate primite acum o caruta de ani si uitate intr-un colt pe etajera. E drept, am investit intr-un bloc de desen, dar il folosesc cu grija, i-am mazgalit doar doua pagini, bursucii ii fac pe un carnetel de la danone, pe verso paginii cu sigla 😀

    Trebuie sa mai scotocesc sa vaz pe unde mai am ceva materiale, sigur trebuie sa mai fie ascunse pe undeva pensule si acuarele.

  4. Pingback: Retete favorite in 2012 « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s