Cele mai bune si mai simple oua

Incepusem de muult, tare de mult, o colectie de fotografii si am continuat discutia cu Costachel. Ne-am batut in omlete cum ar veni. Si nu mai stiu ce poza de pe net mi-a facut chef de oua, de ouale mele, nu e voie, azi numai ceai si brazna si aleg cateva poze.

Le iau asa, cum sunt pe pagini, la plici.

Favoritul va ramane intotdeauna sunny side-up-ul perfect, cu albusul bine inchegat si galbenusul moale.

Bine, daca ai si oua de taran (cum se zicea pe la culinarese), alea da nene, adevaraciuni.

Amu nu le adun pe toate, recunosc, sunt mare fan al primelor dar imi place si papara, chiar si aia cu slaninuta si nitel burduf. Ma rog, papara, scrobi, jumeri, cum le mai zice.

Imi mai place si simpla si intoarsa scurt si gata, dar cu oua bune, sa se simta.

In omienouasutedouasute (nu mai stiu a cui e licenta), mai faceam si chifle unse cu unt, scobite, bineinteles, cu branza, sunci, slana, ce o mai fi si cu ou spart in ele si dat la cuptor.

Alea cu cartofi, ma stiti, combinatia ideala, cateodata le pun si capac, nu mai sunt sunny, numai side up, dar tot bune.

Mai e si omleta la tava, daca avui oua galbine, iesi si ea la fel, tot simpla si, fireste, cu foarte putin ulei.

Mai, eu le iau pe sarite, caut unul anume, ca nu insir toate ouale mele 😀 am numarat peste 100, deja imi e foame de mor.

Asa, ar mai fi omleta cu diverse, coapta la foc mic in strat gros, cu capac, fara sa se intoarca.

Celebra (prima si ultima data cand mai intreb pe cineva cum vrea omleta) zicala ramasa cu „azi o vreau pufoasa, cu ceapa, dar sa nu fie moale ci putin crocanta, mai inalta, cu ceva carne si cu cascaval topit sa iasa din ea ca lava din vulcan” nu o mai pun corespunde descrierii, dar poza seamana cu cea anterioara.

Omleta simpla, cu cascaval pus pe ea si impaturita direct in tigaie, s-a cerut bis, ciuciu bis.

Omleta impartita in patru (puse in cruce folie, facute patru compozitii de ou cu ce vreti, turnata fiecare in cate un sfert si coapta, apoi cand se incheaga nitel se scot foliile).

Oua umplute, cu sau fara sos, de oricare.

Cremoasele cu smantana si unt, mmm.

Minunata omleta cu ceapa (am vazut pe Culinar, am facut, dragoste eterna).

Haide ca l-am gasit in final si pe campion, oul fiert la perfectie in care infigi cartofi prajiti in loc de paine.

Sa ma ia gaia cu cine ma puse sa am amintiri din copilarie, acum ma intorc la un colt de covrig uscat cu o lingura de iaurt, mi-am facut-o cu mana mea.

rororo

edit: am scris la atatea ca-s favorite, minunate si cele mai bune, ca nu ma luati in seama, pentru mine sunt toate.

6 gânduri despre &8222;Cele mai bune si mai simple oua&8221;

  1. Aoleooo, ma babunesti la cap, cum zice nepotul meu, cu posturile tale de mancare ataaaaaaaaat de bunaaa…cum naiba poti sa te abtii? Asta reteta sa ne dai!
    Ce faci cu stomacelul tau, tot la regim? Ce e aia covrig cu iaurt toata ziua? Cred ca tre sa schimbi doctorul. Daca vrei ti-o dau eu pe a mea (dr, vreau sa zic), e mai nebuna ca noi, daca nu te face asta bine, nu te mai face nimeni. Pupi Casi.

  2. cofi, pai si la mine, ficatul nu ma doare smarandito, doar chitaie 😀

    vio, reteta mea nu e covrig cu iaurt toata ziua, aia a fost un rasfat, toata ziua e branza goala cu ceai.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s