Saga locurilor de munca

Cum sunt din fire o batausa, luptatoare, ma rog, ma lupt si ma bat cu multi si multe, am decis sa imi gasesc un nou loc de munca. Imi vine sa imi trag palme, nu dureaza de mult cautarea si e posibil ca urmare a acestui articol (nu, nici ziarist nu m-au primit, desi am droaie de articole) sa nu mai primesc picior de salariu in viata mea. Eu il voi scrie totusi si o sa caut si o poza vesela.

Azi declar ca mi s-a taiat de desenat bursucul promis.

Bun, o luam punctual, da? Si incepem cu faptul ca am CV stufos la firme mari apoi continuam cu liniute la fiecare munca in parte, ca sa stie Moldova la ce se asteapta daca vrea sa se angajeze aici (da don Pasha?).

– nu se merge pe CV pe net decat la megabafta, toate slujbele sunt afisate joi si ocupate de alaltaieri;

– mergem pe pile (PCR);

– prima pila: am nevoie, vino, da-i cu gioala, stai in picioare, esti in domeniu, ups, te-ai prins ca se fura? nu mai corespunzi;

– pila doi: inclinam intre bodyguard si coafeza, ce preferi? a sau b, oricum e raspuns incorect, ca moldoveanca e mai tanara;

– ia de da interviu telefonic, te pricepi la bucatareala? zic si io ca da, nu ca as fi bucatar, dar mai invart o samantza in tava, ok, unde stai, aproape, avem cutare, zic de acord, zice, da dar postul e ocupat (numarati semnele de intrebare si multiplicati ??????????????????????????????????????????????);

– sumele de bani la munca de sclav (si sa moara tzaka daca vazui bumbac in salajean) se invart intre 5 si maaaxim 11 milioane, pe alocuri si cu bonuri de masa, cu hinghereala de peste 8 ore pe zi;

– sunt apartamente in care sunt trecuti in spatiu zeci de moldoveni (nu am boala pe Moldova don Costachel, numai ca vin aici pe bani putini si sparg piata, puteau fi olteni sau ardeleni, mi-e egal) care se inghesuie ca sa stea ei la bukale, sa se simta mama mandra ca a ajuns copchilu bine;

– nu ai loc pe strada de masinile care sunt smechere, desi propietarii (da, culmea, GR, DJ, AG, etcetera) nu au bani de benzina de Audi si le lasa pe unde apuca dupa care dau cu oua in bucuresteni, mama ce naspa se circula: apai din vina cui mah?

Revenind la caprele si locurile de munca de aici, eu mi-as dori din inima sa ma retrag la tara, sa fie liniste, sa nu se mai dea toti cu ATV-ul si motoarele luate de parinti in creierii mei, sa cresc gaini si pârshi, sa imi cada cainele bolnav in namol, nu pe asfalt, nu inteleg de ce toti trag sa vina aici sa se inghesuie la metrou pe un salariu mult mai mic decat daca ar creste doua vaci si ar vinde lapte, branza, pene, oua, fie si la negru.

Care imi poate explica atractia unei localitati imbibate de praf si prosti, are de la mine un premiu, nu stiu care, un desen, cal, bursuc, portret, ce vreti voi. Numai sa ma faceti sa inteleg misterele de mai sus.

Ia, caut poza. Gasit, veche, stiu, stilou pe agenda (un fel de ulei pe canvas, da?).

Ma iertati de diareea verbala, dar bah, chiar asa? Cica unde stai, am nevoie, dar postul e ocupat, las-o in ma-sa. Gata, m-am descarcat public mai ceva ca zazuza.

era sa uit: rororo

5 gânduri despre &8222;Saga locurilor de munca&8221;

  1. Nu gasesc coloshaul, dadui pe mail si pe feisbucii aia pe care se duc postarile de aci, da nu le gasesc neam. Da-mi un indiciu mic, ca sa ma duc coloshea.

  2. pe feisbuc dadui.na, da-mi un mail aici : xxxxx (stergi tu comentariul) si cu cv-ul si vorbim. Nu stiu ce cauti, dar daca pot ajuta, cu drag;)

  3. reiau saga? venit de afara, munca, barbat, sofer, zi lumina (vecinul de zid), carat, 14 mil (nu mai calculez in euro). sora lui, doi copii, nu stiu exact ce face la o gradinita, 4 mil pe luna (vorbesc de bani in mana in conditiile in care statul ia tot cam atat spaga, pardon, darile alea din care isi pun pisi buze si zmardoii badigarzi).

    io investighez ca am inceput sa ma sperii, fara caterinca, nu ma sperii usor, dar cand vorbii cu vecinul chiar m-am speriat.

    am mai aflat pretul al mp de zugravit, o gramada, vezi ca pana nu te lovesti nu doare.

    orice plod aveti, rasa, culoare, sex, sa il faceti butonar, am zis si sustin.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s