Pseudo Fu Rong Special Scrambled Egg

Titlul nu l-am pus in engleza la fitze, numai ca asa era unde l-am gasit, in site-ul don’soarei Tam Chiak, Legat de carciuma aia cu Eastern Restaurant.

O sa spuneti ca nu arata ca acolo, pai eu am ingredientele de acolo? Va dau adaptarea, dar jur pe zgarda Casandrei, ca e una din cele mai misto chestii mancate de mine vreodata.

Ingredientele sunt pentru o persoana (puteti vedea modificarile la link, daca vreti otet in loc de sos de soia si aveti crab in loc de surimi, brava).

Asadar, per capita, un ou, doua batoane de surimi (crab canci), sos de soia, nitel ulei.

Se separa albusul de galbenus (eu dadui cu galbenusul de ceasca si l-am spart, voi sa nu faceti asa). Albusul se amesteca saracul cu surimi (sau carne de crab, daca aveti de Alaska, perfect, daca nu, mergeti in Alaska).

Se pune albusul cu surimi in nitel ulei si se amesteca scurt, cat sa ramana cremos, nu, nu va luati dupa Gordon ala, ca bate campii, amestecati vartos in nitel ulei (nu de masline) si ramane cremos.

De acum e simplu (repet, nu spargeti galbenusul, ca mine) se pune chestia fierbinte in castronel, galbenusul deasupra, se stropeste cu sos soya (sau otet) si se haleste dupa ce se amesteca, atunci cand albusul este inca fierbinte.

Cam cum e la pastele carbonara, cand se incheaga oul de la temperatura pastelor, ca idee.

Poate nu arata cine stie ce, dar sunt un deliciu si, daca nu sunteti iubitori ai bucatariei asiatice, puteti adapta la infinit (albus + sunca, alte ingrediente, in loc de sos soia merge sigur niste otet balsamic, ma rog, cum va taie). Mie mi-a placut asa.

Stiu, nici surimi nu e tocmai cel mai bun aliment, dar vorba lui al batrn, e si, mor oricum, mare branza.

Casi nu a primit, ce muschii mei sa mai primeasca si ea dintr-un ou, dar mai fac, sigur, sigur. Incerc si cu otet, cum zic cei de la link.

Inainte de a va rorori, nu iesiti din casa, e nenorocire mare. Ieri si alaltaieri a fost parfum.

rororo

Un gând despre &8222;Pseudo Fu Rong Special Scrambled Egg&8221;

  1. Pingback: Retete favorite in 2012 « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s