Prima zacusca sau exploatarea omului de catre om

Ei da, a ajuns vanata la un leu kila. Ce face orice om care nu are ce face? Zacusca.

Nu radeti de poze, va bat. E o banala si clasica zacusca. De unde exploatarea? Pai vinete;e se curata dupa ce se coc de prietena Doina.

Ceapa se curata de al batrn. Eu stau la o bere la PET.

Ardeii capiati se coc si curata tot de prietena. Manopera: se caleste usor ceapa, se pun vinetele si ardeii. Plus eros pista si suc de rosii.

Cum le-am tocat? Cu masina electrica de la alta prietena, tot Doina.

In afara de sare am mai pus nitel dafin si boabe de piper, de aici, munca mea, la mestecau.

Parte din vinete si ceapa le-am facut salata, cu ulei si hrean, fara decor, na.

Si am muncit, am amestecat, am amestecat, pana s-a prins nitel de tuci.

Mi-au iesit opt borcane pe care le-am lasat in cuptorul incins pana maine.

Si portia campionilor, ce a ramas, raschetat cu arsura, ce e mai bun, nu e raw, dar e bunaaaaa.

Cam asta, mi-a iesit deci si zacusca, si salata si doua pungi de vinete coapte la congelator. Si, ca sa fie exploatarea completa, s-au spalat si vasele singure. Am noroc, ce sa fac.

rororo

11 gânduri despre &8222;Prima zacusca sau exploatarea omului de catre om&8221;

  1. Iete d-asta imi place mie de tine, gurmet gospodaresc, mamica. Reteta clasica de zacuscam, asa o fac si io, numai ca eu o toc au manuel, nema tocator electric, huo. Tura trecuta iesira 7 kile, mi-am blestemat zilele, da’ a fost buna.
    Te-am pupat si rororo.Ave!

  2. Si mie imi place tocata manuel, dar nah, imi cad ochii in gura, ce sa fac. La blender nu o suport, la masina iese cel mai bine, traiasca prietenii care urmaresc ofertele la Lidl.

    Acum imi puse forfeceaua de pohta de pizza.

  3. Ma tot tenteaza pretul vinetelor, sa iau pentru copt, dar caldurile astea ma tin pe loc.
    Ca sa nu-mi mai patez aragazul cel nou, le coc in cuptor, in tava, de vreo doi ani. Chiar daca imi ies mai inchise la culoare, nu ma deranjeaza.Gustul lor ni se pare muuuult mai bun decat al celor coapte pe flacara. Le intep inainte, in cateva locuri si in felul asta evit sa-mi explodeze vreuna (evident, dupa ce am patit-o si am vazut cum e sa cureti un cuptor fierbinte, n-am mai uitat operatiunea asta….).
    In fiecare iarna e musai sa am niste multe borcane cu zacusca. De cativa ani, ma tot apuca octombrie si ultimele vinete (si evident, preturi mai mari…), pana ma hotarasc sa o fac. Cu postarea asta mi-ai reamintit ca ar fi cazul sa infrunt totusi zaduful si macar sa coc vinetele, ca zacusca pot s-o fac si mai la toamna, cand ardeiul gras are gust mai bun si apar si gogosarii, dar ce ma fac, ca astia trebuie copti si decojiti si ei si eu n-am prietene BUNE ca tine?!…..O varianta ar fi sa ma inarmez cu cateva filme bune (comedii, de preferinta) si cat stau in bucatarie la muncile astea urate, sa am oarece sprijin moral pe laptop…..O sa incerc.
    De obicei sterilizez borcanele pe aragaz, in oale cu apa si nu stiu niciodata cat trebuie lasate pe foc. Le las mult, ca sa fiu sigura.
    Spune-mi si mie, te rog, cum procedezi sa sterilizezi in cuptor? Banuiesc ca borcanele trebuie puse de la inceput, cand cuptorul e rece. Cum trebuie sa fie focul? Cam cat le lasi cu el aprins?
    Nu sunt genul pofticios, dar m-ai omorat cu zacusca asta…..
    A! Si inca o intrebare: desi, am ajuns sa las vinetele coapte la scurs si de pe o zi pe alta (indiferent daca au fost coapte pe flacara sau in cuptor), salata tot apoasa imi iese. Adica dupa cateva ore de stat la frigider, o gasesc cu lichid pe marginea vasului. Si nu e condens. Ai vreo idee unde gresesc?
    Iarta-ma ca m-am intins atat!

  4. 1. io nu suport vinetele si ardeii coapte in cuptor
    2. imi plac comediile
    3. eu incing cuptorul si las borcanele acolo pana imi amintesc de ele. exceptand capacele cu filet nasol, nu am dau gres niciodata
    4. la scursul vinetelor, depinmde de tehnica, daca se scurg in sita, e posibil sa se acumuleze zeama aia toxica si amara, le poti pune pe in fund de lemn inclinat, daca nu ai sita de plastic

    Nu te iert, dai o bere 🙂

  5. Pingback: Sarmale cu cantec « Aphextwinz's Blog
  6. Diana
    septembrie 18, 2012, la 17 ;20
    Eu nu pun decit foarte putin morcov, si in niciu caz ardei iute, si ne place mult la toti asa….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s