Pohta vine nemancand

Pentru cititorii lor: e un post neculinar, ce sa fac daca am program matinal, ca pilulele potaii nu stiu ca e sambata. Asa ca inainte sa imi fac de cap lenevind la o apa plata si rece si un rest de bere fasaita de o saptamana, ma dau pe net, ca am, merit si mai si merge. Ma gandeam la un mic dejun, dar e cald, neah.

Si mi-am gasit prin arhive o poza, nu mai stiu de unde e, de pe net, oricum, are multi ani.

Acum jde ani cand nu era blogareala in floare si nu se spargea lumea in aparate foto, colectionam imagini, idei, chestii, socoteli. Si ce mi-a venit sa pun poza? In primul rand ca imi place combinatia, in al doilea rand ca am deschis cateva pagini si mi s-a taiat cheful brusc.

Aproape toata lumea face chestii nemaivazute (ati observat ca e o moda pe ici, pe colo? daca cineva sare in cap, metaforic vorbind, urmeaza si ceilalti blogeri, sau cum le-o zice pe romaneste?).

Pe urma exprimarea. Majoritatea vorbesc, ca si mine, dar eu macar stiu ca am doi-trei nebuni care citesc zilnic, cu cineva invizibil, descriind cat e de extraplici, sa zicem o salata. Nu se mai mananca decat bio, da, pai altfel nu iese reteta de nimic la tava.

Pe urma sunt declarate retetele de nimic, cele mai nevazute din galaxie. Romgleza la putere, asta nu mai pun la socoteala, acum 20 de ani sau cand muschii mei am salvat poza de mai sus, foloseam si eu la greu romglezisme, era cu egg & bacon, acum vreau musai sa fiu contra valului. Poate uit naibi ce scrie pe diploma aia cu „engleza avansati” numai din gigicontrism.

Ia sa vedem ce am mai citit. uau, nimicul e si descris amanuntit, nu imi vina sa dau cu copiatul, dar asa, rezum, anume feluri de mancare (banale, daca ma intrebati pe mine, daca nu, nu), se pregatesc de femei in casele romanilor din batrani. Nici nu mai trebuie sa ma uit la Stan si Bran ca sa rad la prima ora. Oare cat de batrani? Oare nu sunt feluri nationale si la alte popoare? Oare nu le-o pregati si vreun bucatar de sex opus respectivelor? Compunerile de clasa a cincea (da mai, au avansat) vad ca revin la moda, o fi vacanta de vina.

Pe urma dau in icter daca mai aud ca toata lumea e sanatoasa ca mananca crud. Bine, eu nu am voie, inteleg multe, dar vinete crude? Ce pot sa spun de toxine, intreaba medicul. Mazare cruda? Idem, pana si in cartile alea vechi din batrani scrie ca sunt toxice nepreparate termic. Dar ei nu si nu, betmen.

pies, considerati cele de mai sus un pamflet, nu e treaba mea, fiecare se sinucide pe calea lui sau ia colonhelp daca nu apare cine stie ce moda noua, cu dieta: fa miscare multa si mananca echilibrat. Vezi sa nu, nu iese asa ceva pe piata. Deci nu m-am luat de nimeni, constat si ma distrez la mine pe blog.

rororo (azi poze nu cred ca am ca fac doar banalele sarmale).

4 gânduri despre &8222;Pohta vine nemancand&8221;

  1. Io nu stiu cum sunt altii, dar cand ma gandesc la pofta din burta si la hazul din traista, nu las eu bunatate de jurnal necitit (hai, fie, blog) a lu’ madam Aphex. Povesti si papita ambalate in dulcele stil clasic usor picant, cum ii sade bine, fac ziua mult mai faina si oricat as fi dat cu sapa pe plantatie o zi intreaga, tot reuseste madam sa-mi tranteasca un ranjet pe nas.

    PIES. Sar’na pentru scrijeliturile atat de frumoase si tin pumnii ca fetele sa-si revina cu sanatatea cea de toate zilele!

  2. Multam doamna, nici mie nu imi place termenul de blog, dar nu am gasit o cimilitura mai buna, daca toti o freaca asa, blog in sus, blog in jos. Mie imi suna destul de grobian „blog”. Bun cu dat cu sapa pe plantatie, pe praful asta, e mare lucru ca exista atat unealta cat si ogorul.

    pies: sar’naaaa

  3. Eu zic că e loc pentru toată lumea. Fiecare scrie ce vrea. Gătesc uneori bio că n-am chef să mâncăm toate prostiile. Şi am copil mic, cât pot o să-i gătesc cât de cât sănătos. Fac şi mâncăruri tradiţionale, dar nu le postez pt. că toată lumea ştie de-astea. Prefer să trântesc câte-o reţetă din ingrediente … altfel.

    Te citesc cu plăcere, deşi de obicei evit oamenii mai cinici decât mine. 🙂

  4. Sigur ca e loc si habar nu ai cat de bio gatesc eu ce nu pun pe net. dar ma seaca mereu chestiile repetitive, tine unul dieta X, jap, toti, face unul pe friganu, jap, toti, detest turmismul si lipsa de exprimare individuala. Ma bucur ca imi citesti cinismul cu placere si sa stii ca bio e un termen care nu desemneaza un mod de a gati, ci un tip de alimente desemnate asa dupa niste ani de verificari (bine, teoretic), care asigura ca atat hrana (carne, lapte, branza, oo, ce ne dau gainile, vorba bancului) cat si solul pe care creste sau paste ea, nu e trecuta prin diverse. Gen: poluare intensiva, modificari genetice, mai multe.

    Eu mai mult glumesc cu bio, practic e aproape imposibil sa fie ceva bio, de exemplu rosiile mele din curte, or fi ele bio, dar pe langa ele trece soseaua nationala = noxe, multe se infiltreaza in pamant, etc, ai inteles ideea. Poate in varful alpilor elvetieni sa gasesti culturi bio, sau la prietenul Pasha la deal, dar rar cu bio.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s