Pateuri cu carne si spanac

Ia sa vaz, poate imi iese de o reteta serioasa. Desi am uitat sa ii dau cu gramajul.

Ne trebuie o caserola de carne de vita, morcov tocat sau ras, ceapa (verde am pus eu). Care se iau ele si se calesc in nitel ulei de masline la foc mic.

Amu la curatenia de primavara – vara, mai aveam niste legume la borcan si zacusca de hribi pe fundul unui borcan, le-am pus si pe ele, aici na, normal ca nu e musai.

Se lasa sa scada chestiunea in vigoare apoi se condimenteaza (cu un pit stop pentru potaie, dar asta va arat la final) si se adauga spanacul calit, tocat, scos din borcan, blabla, care cum aveti.

Se lasa sa se racoreasca si se amesteca (sau nu) cu jumatate de ou batut.

Se ambaleaza in foitaj (sau foietaj? ca inca nu m-am lamurit), fireste, Bella. Fiecare cum vrea, eu am facut varianta simpla.

Am uns cu cealalta jumatate de ou batut, am presarat preferatul meu, za’atar (nu zatar, da?), am copt habar nu am la cate grade si cat timp, pana au fost gata.

Taiat, mancat, gata.

Va spuneam ca a avut parte si rororo, ca atata m-a rororo la cap cand se calea carnea de vita, ca inainte de a condimenta, i-am amestecat si ei in orez. Ba i-am dat si o muscatiune. Bonus, poza prinsa in liniste cand dormea dupa masa jivina, hal de somn cu dintii ranjiti, ma si speriai, am crezut ca a crapat.

Trecem la rubrica de INFO diverse.

Am vazut un film documentar la HBO despre macelarirea delfinilor in Japonia in Taji.

Trebuie sa ai ceva inima in tine sa vezi documentarul, este impresionant, cu o desfasurare de trupe fantastica, lupte surde si imagini de groaza, ba in plus, mi s-a confirmat ca marii bulangii de la organizatii care inghit fonduri gigantice, gen grinpis (inadins nu scriu numele corect, da-i pe golful Taji de nenorociti) nu au nici o apasare. Numai actiuni disparate, individuale, sustinute de cate un nene cu bani si de oameni inimosi care au avut si ghinionul sa vada cu ochii lor delfini murind in chinuri groaznice dupa ce, cei alesi pentru delfinarii sunt vanduti cam cu 150.000 de $ bucata. Urmariti reportajul, pe mine m-a socat nitel (mai mult).

Info 2 e ca am uitat aparatul, dar am mancat in carciuma din gara (cum iesi de la bilete, usor dreapta, au si terasa). Dom’le, da, nu zic de pret, caci va imaginati ca e de gara, nici de atmosfera, caci e asisderea, voiam numai sa va spun ca mancarea e nemaipomenit de buna, am luat chestii simple, cartofi cu oua si branza si gustare calda de impartit la mai multi (gujoane de pui, crochete de cascaval, ciuperci, nitica salata de varza, ficatei). Toate executate impecabil, ba chiar unele chestii din gustare, mult mai naspa le-am mancat la carciumi cu staif.

Astea, berile reci (in numar de patru) au costat 30 si am uitat cat de lei. Daca ar fi gara langa mine as iesi mai ieftin ca acasa.

Mai aveam ceva de soparlit dar am uitat ce. Imi aduc eu aminte. rororo

6 gânduri despre &8222;Pateuri cu carne si spanac&8221;

  1. Halleluja, azi mancam bine 😀

    Madam, problema delfinilor, rechinilor….greenpeace…este complicata, asa cum este viata. Tragem pe toti la raspundere, dar mergem la spectacolele cu delfini fara sa ne punem intrebarea cum au ajuns in bazine, mancam ton ca este gustos, desi sunt pe cale de disparitie….de gurmanzi ce suntem! Greenpeace activeaza din birouri, din pacate….Si asa mai departe , blablabla, blablabla…..

  2. Problema e complicata si are multe aspecte, ar fi o dezbarete larga. grinpis nu sunt numai in birouri, le vazui eu o gramada de nave ancorate prin porturi, o freaca la rece binemerci pe o caruta de bani. la raspundere, cine pe cine sa traga? se eludeaza multe sub paravanul fundatiilor, pentru ca se poate. in multe tari pe cutiile de ton scrie ca e prins in asa fel incat sa nu afecteze delfinii (vezi sa nu, dar nah, macar se obosesc).

    ce voiam eu sa spun ca emisiunea e impresionanta si rautatea umana strigatoare la cer, ca despre fundatii, politica si masoni, nu ma apuc eu sa scriu, e (cica) blog culinar.

    nu ai mai pus muzica DJ katze, eeeeeeeeeeee.

  3. OMG rad in hohote singura in birou, la poza cu jivina care doarme ranjind! e totala! :)))))))))))))
    legat de foietaj io am alta dilema existentiala. de ce ii spune foietaj la aluatul asta care se prezinta sub forma de o singura foaie de aluat, cand foeitaj sugereaza foite, adica exact ceea ce e aluatul de pacinte (multe foite suprapuse)?

  4. Pentru ca la coacere se desface in multe foite suprapuse, de aia, eu cu denumirea am problema, ma uitai si pe ambalaje, unii scriu fiuetaj, altii foitaj. Si cum in informatiile de pe net nu mai am incredere spre deloc, am pus si eu o intrebare.

    Stiu, tara arde, cainele ranjeste, babele le piaptana 😀

  5. Taci ca rad singura ca si io am scris fiuetaj :))))))))))))))))))))))) ne luam de mana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s