Lago di Garda

No amu urmeaza doua zile de trandaveala si odihna, carora nici unul din cei din grup nu le-am putut rezista, pusi fata in fata cu Lago di Garda (cica una din vilele din zona o detine George Clooney, asa a zis mama).

Nu va asteptati la poze ca la link-uri, au fost efectiv zile de odihna si reveneala, asa ca am vazut lacul din perspectiva micro, nu macro, dar puteti citi despre el si, va asigur, merita. Dar pana acolo … am comis pe drum o burgerkingheala, ca lesinam de foame 😀

Alpii, de data asta, i-am pozat din mers (bai, nu gasesc unde am pus pozele dinspre Cortina, de acum cativa ani. sau nu le-am pus? necoooooooooooooooooooooooooooooo )

Ideea a fost sa vedem si noi lacul vietii, am parcat masina intr-un loc amenajat si am luat-o la pas.

Numai ca am nimerit intr-un camping super. E plin de hotele, campinguri, terase, foarte misto, am cam uitat eu sa fac poze, ideea e ca am cerut cazare, au zis ca, fiind pastele catolic, cam ciuciu, am insistat si am gasit casute pe malul lacului, cele mai modeste si ieftine, nici paturi nu aveau. Tipii de acolo super amabili, se puteau inchiria diverse categorii de confort, inclusiv corturi gata montate, era plin de caini, copii, familii sau indragostiti, ce mai, super. Plus ca era liniste si curat. Suna anacronic? Ei bine asa era. Drept urmare, casute ieftine pe malul lacului (paturi suprapuse, ziduri de beton, aragaz, masina de spalat, chiuveta, iarba, pasari, verdeata, Garneata nu era).

Cam frig, e drept, ca mai sa ne gazam, am aprins aragazul sa incalzim si s-a stins si s-a reaprins, dar am scapat cu zile. Oricum, seara am atacat o terasa misto, localul se cheama Senzanome. M-au rugat ei sa va arat pagina de feisbuc, am pus link, ca merita.

Terasa are priveliste la lac, de baut si de mancat, na, ca in Italia, bun. Preturi medii, chelneri super (la micul dejun era alta terasa misto, dar asta, mai tarziu). Am luat din greseala niste branzeturi si din negreseala pizza, paste (pai?) si (necoooooooooooo) friptura mixta (adica fructe de mare trase in ulei, dar asa imi place mie sa le spun, din cauza necolinei).

Cel mai misto lucru, la casutele astea de nelux de pe malul apei, era ca te lasau sa iti tragi masina in buza cladirii, foarte comod la ce balamuc era deja in ea.

Una din multele masini de familisti inchiriate (v-am zis ca era pestrita si civilizata zona? v-am zis):

Si (bai nene e un facut) a doua zi dimineata, eu trezindu-ma si invatata cu potaia, am luat-o la pas, ei, da, targ bre.

Nu am fost cu chef de poze, dar era targ tipic italian, micut, ca asa era locul, dar l-am prins la deschidere, mi-am dat binete cu targovetii, ne-am urat paste fericit (desi era al lor) si iara mi-a ramas mintea la niste platoaie.

Dar castronul l-am luat 😀

Erau si niste dudui care haleau de la turisti (desi, teoretic nu ai voie sa le hranesti).

Aspect cu camping de pe lac (in care mi-am bagat si picioarele, nemetaforic vorbind, curat si fain de numa).

Uite lebedele-n zare, eu ma uit ele dispare.

Am pozat o droaie de ambarcatiuni, care mai de care mai ciudate, dar pun o poza de ansamblu.

Erau si califari, dar eu cu aparatul, zoom si rabdare, nu ne intelegem.

Reintalnire cu ratusca cea urata (le pun in ordine cronologica, de aia).

Si din nou masa la Senzanome. La plici am luat porc si legume la gratar. Excelente.

Eu am fost tentata anterior sa iau aglio olio e peperoncino. Si bine am facut. Restul nu am pozat.

Inchei prima zi de leneveala cu o natura moarta. E, nu chiar asa, dar pe aproape, arata deja masina (si inca mai are urme).

Eu sper ca nu va plictisesc zilele de lene, daca va plictisesc, aia e, vorba lui Bucur, n-ati avut noroc. Nu de alta, dar mai urmeaza o zi de incarcat bateriile, ca tare bine era acolo. rororo

3 gânduri despre &8222;Lago di Garda&8221;

  1. Pingback: Sarmale cu chisatura si pasta de ardei « Aphextwinz's Blog
  2. Pingback: Cele mai bune chestii din diverse restaurante « Aphextwinz's Blog
  3. Pingback: Ce am mancat bun prin Italia | Aphextwinz's Blog

Lasă un comentariu