La revedere Praga

In postul asta nu apare nici un lucru care ar putea fi ingurgitat, adica e neculinar. Dar poate fi asimilat si retinut. Pentru ca nu numai orasul in sine este o mare expozitie, are si oarece lucruri de vazut. Si cel pe care nu am putut sa il ratez a fost al idolului meu (da, da, nu spun vorbe mai mari decat incap in cerebel) Salvador Dali.

Nu o sa ma apuc eu sa va povestesc despre el, ce si de ce imi place, puneti mana pe carte, reader, ce mama ma-sii mai e acum la moda, ca nu le am cu astea, eu am ramas la cartile alea rasfoite, din hartie, la albume, tot din hartie, fie ea si cretata, probabil de aia nici nu m-a prins pe drum microbul romglezei.

Am cerut civilizat acordul sa fac poze, mi s-a spus ca e in regula daca nu fac la fiecare tablou in parte, ci numai asa, cateva, de ansamblu. M-a uns pe pipota, am vazut lucrari din niste serii grafice pe care doar le intrezarisem, ceva copii dupa lucrari celebre (nu am pozat multe, ca doara nu era acum sa pun persistenta memoriei sau girafa in flacari, pe care le stie toata lumea), sculpturi, schite pentru sculpturi si tablouri si idei plus o tapiserie.

E doar a treia expozitie pe care o vad. Super. Destul cu vorba. Am patru poze mari si late.

Mai era si ceramica pictata, mai pe scurt, farfurii. Ah, ce as fi luat una acasa. Unele erau pe inima mea, altele mai putin. Oricum, daca va place curentul suprarealist si personajul, nu e de ratat.

Pe drum spre casa, cateva poze pe inserat. Muzeul figurilor de ceara.

Am nimerit pe alee de, cum ii zice mah, ca imi scapa, shoping? Asa. Deci cartitzoiul ala ma obsedeaza, trebuie sa gasesc desenele cu el pe net, era super tare cand eram noi mici.

Peste tot, fireste, vitrine cu cristaluri. Mie mi-au placut girafele.

Am luat o bere la o terasa fix peste drum de carciuma Soldatul Svejk (cine nu a citit Jaroslav Hasek in copilarie, nu stie ce a pierdut, mie imi pare rau ca am ratat carciuma, vecinul cica e misto).

Si pe urma, la revedere Praga.

S-o fi intors lumea cu bikinii in sus …

… dar eu tot as reveni acolo, au ramas multe nebifate. rororo

2 gânduri despre &8222;La revedere Praga&8221;

  1. Mai am tuh, stei asa ca vazusi numai doua tari, cred ca e ceva chestie de bafta, ieri am prins targ in IOR si concert bavarez in parcare la Billa. Or fi iesit astrele pe strada asta la plimbare sau isi baat joc?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s