Targ in Praga

Cum va spuneam, mergeam spre turnul ala, observator astronomic sau cum ii zice si pac, in targ. Am inghesuit pozele, ca am facut la greu. Ca idee generala: culori si voie buna.

Plus sunci de Praga si cai, ce poate fi mai frumos?

Tot mergand, nici nu stiti cat, am vazut pe multe meniuri carne de rata, in sus, in jos, bineee, la targ am luat. Sa vedem cu ce se lauda. Bai nene, nu ratati sa luati friptura de rata in Praha. E ceva deosebit de bun. Cu garniturile aferente, de varza, galusti, ma rog. Da, s-a luat si un carpaccio, bun si ala.

In turla asta (cine are completari istorice sau link spre wiki, e binevenit) trompeteau niste trompetisti.

Observatorul, sau cum ii zice si inca ceva imagini din targ (v-am zis ca inghesui pozele).

Asta nu puteam sa o inghesui, am ramas u mintea la ea, dar nu mai puteam dupa atatea rate.

Ce se mai vindea misto prin targ: vase pictate emailate, zaharicale, porumb fiert, carnati, covrigi, cadouri misto (halbele alea cu sticla, super). Nu am luat.

Lume multa, veselie.

Tarabe, decoruri, meseriasi, inclusiv tocilari (aia de ascut cutite, da?), animale (e tare iedul ala), vreme buna. Asta cu vremea buna e rara avis de vreo saptamana.

Am prins si un spectacol. Nu am inteles o boaba, dar fetele, foarte dedicate. Apropos, cehoaicele chiar sunt frumoase, vorbesc de ce se vede pe strada, au ele un ADN mai aparte 😀

Si poza de final, vanzatoarea trista de branza si vrajitoarele (m-a mancat, dar mi-am dat peste maini si nu am luat draga Baboi sa te apuci de un picior).

rororo

9 gânduri despre &8222;Targ in Praga&8221;

  1. hehe, eu am ramas cu gandul la ratzoiul ala, sa stii ca era mortal, asa ca mancai o ridiche sa imi treaca 😀
    dar mai am, numai ca ma freaca la alta ridiche compu, zice ca vrea sa decedeze mortal.

  2. Pingback: Cele mai bune chestii din diverse restaurante « Aphextwinz's Blog
  3. Seamana foarte mult cu targul de anul aceasta, dar acum (sunt inca in Praga) este extrem de frig, nici vorba de iarba verde. Rata pe varza este aproape in orice restaurant si credeti-ma, este de neuitat! Ofer recompensa gasitorului de reteta! 🙂

  4. Bai ce fac spamerii astia, cred ca din cauza adresei de mail bagase un comentariu normal langa toate tampeniile zilnice.

    Draga Liviu, te urasc 😀 nesincer, fireste. Pentru ca esti in Praga. Mai, sincer, nu cred ca reteta este vreo mare branza, cat tipul de rata (ca si la rata peking sau la vacile alea argentiniene). Si da, am vazut ca e pe toate meniurile, am stat putin si doar odata am incercat. Si da, e mirifica. Multe carciumi se mai laudau si cu snitelele pe acolo, din ala nu am incercat. Si nici ciolanul acela. Ar trebui sa imi iau traista in batz si sa mai dau o tura in Praga.

  5. Sa stii ca mi s-a parut a fi alt fel de rata, cel putin forma pulpei era altceva decat ce stiu eu, aducea mai mult cu pulpa de pui decat cu cea de rata, care este mai mica si mai bondoaca, nu stiu cum sa spun. Si ca sa fiu drept, si varza asociata (pe care am mancat-o si cu iepure) mi s-a parut gatita cu o reteta speciala, find dulcea-acrisoara. Ciolanul era imens, pe meniuri figura intre 1 si 1.5 Kg, functie de Krcma (carciuma). N-am incercat, pentru ca am vazut ca nu prea avea garnitura. Iar ciolan romanesc cu fasole ca la iesirea din Miercurea Sibiului (45.879993,23.798366) n-am mai mancat niciunde…In rest am mai incercat niste coaste afumate pe gratar in Brno (super bune dar grasutze, trebuiau stinse ori cu muraturi ori cu multa bere.

    Dar asta e, fuse si se duse…

  6. Aulio, aia cu fuse si se duse se aplica. Am in plan ciolan cu fasole, amu nu cred ca imi iese ca la cel de la carciuma, fasolea, varza, ciorbele la cazan sunt aparte. Memoria gustului nu imi e foarte clara legat de rata aia cu varza, am incercat o singura data, garniturile de pe langa intr-adevar, de fapt si rata, spirit austroungar cu dulce acrisorul asta. Dar de bune, bune.

    Am stat prea putin in zona, pariu ca gasesti localuri misto mai la margine, neturistice, ca peste tot. Dar cand stai intr-un loc doar o zi, doua, na, ce sa faci, vezi atractiile de prin centru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s