Prin Praga

Ei bine, de aici a venit deturnarea planurilor initiale. Ca s-a ivit Praga in drum. Cine a vazut Praha? Ala eu, ala eu, deci clar, macar o zi detur. Desi o zi e mult prea putin pentru un asa oras, am apucat sa vedem destule, nu am aprofundat, nu mai retin exact ce anume am vazut, ca denumiri si istoric, dar sigur gasiti pe gogu. Praha a fost primul hei rup.

O sa fie minim trei postari numai cu ziua asta, pozele le-m inghesuit, ma scuzati, asta e, cu asta defilam.

Dar inainte …

In Ungaria am oprit la un popas mai maricel, ca sa nu iertam gulasul de pe drum, intotdeauna bun. Am uitat cum se chema crasma, am luat si gulas cu zeama si fara si inca ceva cu carne si ciuperci, excelente.

Foarte bune, portii uriase, neavand Casi, am lasat la fata locului. Si, vorba aia, ca tot facem drumul berii, nici o masa fara bere.

Si apoi, tot pe drum, pe drum, pe drum.

Ne-am cazat mai la marginea orasului, apoi am fost in centru si l-am luat la pas, aglomeratie mare neicusorule. Banuiesc eu ca cine a fost a vazut deja cele ce vor urma, eu le pun oricum. Am inceput cu podul peste Vltava (unul din ele, fireste).

Si ceva de papa langa muzeul lui Smetana, mai precis, chiar sub statuia lui. Ca batea un vant. Misto ideea cu paturicile de pe scaune, sa te infofolesti la malul apei.

In afara de carnati a mai fost ceva supa cu varza, foarte buna.

Amu las pozele sa curga, sa vedem ce mai retin, oricum netul e plin de informatii. Prima oara, fireste, Podul Charles si muzeul Kafka (nu am vizitat decat un singur muzeu, dar asta, mai incolo).

Plus ceva imagini cu artistii de pe pod (tot felul de hipiotzi, fotografi, pictori, caricaturisti, misto de tot dar si foarte aglomerat).

Pauza de tutun la o carciumioara extrem de simpatica, uned m-a latrat un soricar sarmos, cu o curte interioara micuta, absolut misto. Avea tot felul de dracii atarnate, puse, rapuse, pe acolo, mie tot cam hippie mi se pare oraselul asta, cu toate cristalele lui.

Nu mai scriu, ca am obosit, mai pun ceva poze din drum, am facut enorm de multe, cu detalii, gargui, sigur gasiti pe gogu detalii cu toate atractiile.

Nu stiu cum se cheama statuia asta si de ce tine toata lumea sa puna mana pe chestia tanarului, daca stie careva (e ca la statuia Giulietei?) sa imi zica si mie, oricum, o avea lustruita bine, mi-am amintit de Hagia Sofia unde pui degetul in nu stiu ce loc, atatia au pus ca s-a facut gaura, sper ca pustiul sa nu o pateasca la fel.

Vedere de pe ziduri.

Detalii importante, dupa podul de intoarcere, carnatii de pe strada si vaporasele cu turisti. Si ar mai fi multe de aratat, dar nu e loc.

Ziua nu s-a terminat, prima surpriza a fost ca am prins targul pascal (si nu numai aici).

Asa ca e cu va urma, cu rate fripte, ciolane, spectacol, ce oi mai tine si eu minte, ca la hei rup mi se dau sinapsele lovite. rororo

7 gânduri despre &8222;Prin Praga&8221;

  1. Stai sa le vezi pe alea din targ 😀 Culmea e ca si mie imi e foame si nu am decat sarmale 😀 Zi faina si voua, vizigotimile voastre.

  2. Ce macro facusi la carnatul ala, sa moara privitorii de pohta! Ce am retinut si eu din toate pozele… Mi-a placut foarte mult bijuteria aia de catedrala, biserica, dom, ce-o fi, dar si peisajele. Am retinut ca Praga merita vazuta cu de-amanuntul si ma gandesc serios pentru ca mi-e accesibila gratuit cu trenul!

  3. Musai de vazut si nu numai o zi. Si preturile sunt bune daca nu te dai la fitze, stai mai la margine, mananci carnatz. Maniana bag si poze din targ. Deci tizo, daca ai posibiliatea, nu rata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s