Paste cu varza

Mai exact, reteta fara reteta, ca o stiti toti. Si de post, ca in ziua de azi am observat ca toti l-au redescoperit pe Dumnezeu. Nu sunt facute de mine, dar tare bune au fost.

Reiterez, ca de obicei, nu luati in seama pozele, sunt pe alt fus orar.

Eu va voi descrie reteta din postura de ajutor de bucatar, asadar: s-a tocat varza, sarat, vag condimentat si calit in wok-ul mare in ulei de floarea soarelui.

Pastele le-am fiert separat (fusilli avem, cu aia defilam, da?) cat mai „in dinte” in apa fara sare, apoi am pus nitel ulei sa nu se lipeasca pana se cunosc cu varza.

S-a adaugat ardei iute, marar uscat, piper, amestecat vartos comuniunea paste-varza, aragazul e curat, ca doara e wok-ul mare.

Dupa care totul a fost consumat si basta. O fi, nu o fi complicat, eu zic ca poate fi sa nimeresti la limita superioara a perfectiunii textura verzei, iuteala, pastele, a iesit ce trebuie, pe gustul meu, fireste.

Bonus, pofta de prajitura excelent de la cofetaria mea, la indicatiile doamnei de le vindea (da mai, e cofetaria mea, deci cred) am luat si covrigei. Foarte bune, ia sa vi le arat.

Si, toanta zilei, ca am tras-o in chip (cu greu ca isi dadea limbi in ochi, nepornografic vorbind, la mirosul de varza cu paste), a facut la rororo de nu mai am de unde sa ii adun, desi picanta treaba, a primit si ea nitel, acum face rororo numai cand vede wok-ul (ca dupa folosire il ard, ca asa am vazut la un chinez batran).

Care stie, pastile de oprit cainii din crestere se gasesc? Of, mai rororo, mai.

Punem si o melodie (stiu ca a mai fost). Asta pana apare DJ Katze sa vedem cu ce ne rasfata azi. Asadar rororo.

13 gânduri despre &8222;Paste cu varza&8221;

  1. baaaaai, mintile luminate gateste la fel, duamna mea :D. saptamana trecuta facuram si noi, prezint curand, austrian style, da? ;))

  2. ma uit, ma uit, la mine, din cauza cantitatii mari de sarmale, nu se mai prefigureaza recent nimic serios. desi am o pohta de paste, de nu ma intreba. apropos de glumele cu low carb, frate ce slabii cu pastele alea, cam zece kile, fara sa imi propun nimica.

    hai ca te astept la cotitura 😉

  3. a propos de wok.Am primit acum cativa ani un wok din america,din tabla,cat roata careului e si are si capac.Din tabla fiind trebuia ars.Asa scria la instructiuni.Nu stiu cum am facut eu dar n-am mai scos fumul din casa o saptamana.Dupa care m-am uitat la el si am zis ca eu in arsura aia nu gatesc.Asa ca mi-am luat de la ikea un alt wok,ca al tau,dar mi se lipeste mancarea de el.Carevasazica,cum il arzi tu ? se mai lipeste mancarea de el ? pupu-te!

  4. e prost al de ikea, de aia ii dau „patina” de cate ori il lucru, cum vazui la chinezu’ ala care cica avea unul de mii de ani. uns cu ulei si lasat pe aragaz, deschizi geamul si fugi. am mai scris eu pe aici pe undeva.

    nu trebuie spalat deloc cu detergent, se dezinfecteaza de la temperatura, lasa ca o sa caut sau o sa rescriu sa iti arat.

  5. io le-am mai zis la fetele sa nu mai vorbeasca urat pe blog la mine, auzi low carb, raw… pffffff! 😀 deci nu gasesc pozele cu varza, soro, nush ce facui cu ele! dar na, tot scriu reteta, ca oricum nu-mi aduc aminte sa fi fost niste poze artistice foarte, si apoi, ce mare branza niste paste cu varza, nu? 😀 suntetz nebune cu wok-ul ala :)))))), noi de cand am ars niste sos de friptura in cuptor si ne-a mirosit apartamentul inchiriat pana l-au rezugravit aia, ne-am propus eroic sa nu mai facem niciun experiment din asta care implica fum 😀

  6. Pai ia sa scrii reteta ca acum ma uit, sa o scap pe rororo in gradina. Mai, cu arsul wok-ului, deja miroase doar a incins, oricum aragazul meu e langa geam, il deschid larg si gata, l-am uitat si doua ore pe foc, cred ca deja e pe drumul bun, mai trebuie sa il testez.

  7. ian fii atenta aci. daca mai ai borcanu cela cu hribi si ardei rosii, pune la fiert neste paste (io pusei macaroane de alea taiate „sreg”, cam la cinci cm. , habar nu am cum le zice ). dupa fiert arunca continutul borcanului la lontru si condimenteaza nitel cu prafuri de la shomeru. e bestiale mah, bestiale!. abia mai misc pe aici.

  8. Bre, mie imi dadusi separat hribi marinati si ardei rosiii in alt borcan. Hribi, niama, mancati, mai am niste ardeiuti intregi. Si ghebe, ma derutezi.

  9. Pingback: buletinul meteo si niste Krautfleckerl fara poze « Zazuza's Gulaschsuppe. Mai mult decat o simpla supa.
  10. Taietei cu varza, laste cu varza ……patrate in original dar, in lipsa , merg si alte forme de paste (important este sa se lipeasca varza bine de ele 😀 ). Si cu muuuult piper proaspat macinat.

    Madam, vaz ca ai trecut la critici sociale hi, hi! Deeeeci avem voie si ceva muzica stil Bobu si….las ca or mai veni si altii…. :))))))

  11. Pingback: Paste cu ton si dovlecei « Aphextwinz's Blog
  12. Pingback: Gingiumingiu de weekend | Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s