Pilaf de gaina batrana, niste ficatei si hribi marinati

Da, nu sunt mari retete, poate pentru incepatori, dar musai sa vi le arat, asa, pe scurt, desi soarele si potaia mi-au jucat feste.

De ce, in primul rand pentru ce a lasat gaina in urma (am fier-o cu doua oase de vita, sita, ca stiti ca impartim supele) si ceapa. Mai galbena ca aurul de 24 si grasa, de a ajuns si pentru pilaf si pentru pastrat la congelator si pentru un bol de supa cu taitei.

In rest, ca de obicei, am inabusit legumele taiate „tos” (brunoise, da?) in ceva strelici de la supa, cu sare, apoi am adaugat orezul, putina carne de pe spatele gainii si am acoperit cu zeama, doua cani de supa concentrata si una jumatate de apa la o cana de orez.

Am dat la cuptor si gata, dar deja incepuse vanatoarea dupa soare, singura dunga era pe parchet in sufragerie, pun castronul, dau sa fac pac si, mars attack.

Ii dadui una in bot si hap, sa se repeada la mine ca armasarul lui fat frumos la jar, deci de azi educatie neica si la mancare, ca prea mult rasfat pe capul ei, ii dadui oaresce coretie apoi o mana de pilaf, aum e suparata potaia, dupa ce ca tot ea e bulangioaica. Se repede asa de brusc, incat daca nu ai reflexe poti sa o iei.

Eniuei, asta a fost pilaful de gaina batrana (si morcov tanar).

Nu am rezistat sa nu rapesc cateva polonice si sa pun peste un plic de taitei instant, numai cu sare si piper.

======

FIcatei cu ceapa si usturoi

SIncera sa fiu, reteta asta voiam sa o pun ieri, cand am si facut-o, dar m-am rusinat, unu la mana ca daca nu stai sa gadili pozele in mod artistic, ficateii nu arata niciodata cine stie ce (sau sa ii presari, aranjezi, gadili), doi la mana ca asta chiar nu e reteta.

Pana am dat peste o adevarata „reteta” nu mai stiui pe ce blog, cu poze foarte explicite (nu mai stiu pe care, deci nu citez, zic din memorie): se ia ceafa de porc, se pune in tigaie, se intoarce in tigaie, sare, piper, se consuma. E apai daca aia e reteta (asteptam sau reasteptam pita cu unt) apai si asta e si o lipesc aici.

Asadar se merge la magazin, cumpara ficateii, plateste la casa, dezgheata, spala, curata ficateii, cativa se fierb pebtru Casi, restul se lasa la scurs. Se caleste/inabusa(e) o ceapa, se adauga ficateii, cand isi schimba culoarea se pune si unsturoiul si se mai lasa putin si se presara cu piper proaspat rasnit. Inginerie mare.

Stiu ca nu arata cine stie ce, dar ciolomada si hribii marinati de alaturi, da.

Apropos de hribii marinati de la Pasha, am scobit ce am scobit in borcan, bestiali, pana la urma i-am rasturnat in castronel, sa ciugulesc mai usor. Mai stiti legenda aia urbana ca se inverseste usturoiul daca ciupercile sunt otravitoare? SI oricine stie ca hribii nu sunt. Iaca in poza usturoiul vernil. Si inca nu am murit.

Haha cat botox are in fata J-Lo (e acum la TV la emisiunea aia cu aia care canta), nici nu se poate mira sau incrunta, saraca. Scuzati de intromisiune, ca nu avea locul aici, rororo.

15 gânduri despre &8222;Pilaf de gaina batrana, niste ficatei si hribi marinati&8221;

  1. La pilaf si supa te ignor, dar la ficatei te invidiez, ca la mine nu se manca si fac rar.

    Io stiam alta legenda urbana, ca se nnegreste sarea cand o pui peste ciomperci otravite.

    Hai spor

  2. hribi ciuciu, ca nu prea s-au facut anul asta, pilaf mai e, trec pe langa el ca si cum nu ar fi, ca nu ma pot abtine
    fetili mele, ai? 😀

  3. pai vezi, apucaturi de caine de punga…asa bine stiu…la noi numai aia luati de suflet sar sa muste la mancare, caini hamesiti, asa ii iei, asa raman toata viata
    noroc cu tine, mi-am amintit ca am de facut niste ficatei, comanda e cu ou fiert si cu mult patrunjel

  4. Tulai doamne cum arata!!! deci asta e supa preferata a lui Luca, care isi pune in bol o jumatate de legatura de patrunjel verde tocat, cateva lascute de casa facute de buni si baga cel putin 2 boluri la o masa! Chiar acuma am primit o gaina grasana de casa, abia astept s-o mazilesc!

  5. ps: asta cu repezitu o face si aia mica a mea. aia mare nu. ambele sunt culese de pe strazi, sa ne intelegem. cred ca e dupa natura, ca oamenii, unii mai zgubi, unii mai putin zgubi :D. la noi cu corectia merge numa de la tac-su :D, io-s fraiera familiei, am mai zis hahahha

  6. Pilaful si noi il impartim cu fedra, bine mai impartim si perele care in sezonul asta sunt scumpe, mai avem sa impartim si cafeaua si aia e 🙂 Apropos de repezit ca de aia intervenii 😀 am invatat-o pe asta ca daca ii spun „nesimtito” e clar ca a dat-o de gard si isi pune urechile pe spate „n-am vazut, n-am auzit, n-am fost eu”
    Asta cu mancarea e groasa, tre sa inteleaga cine e sefu pana nu isi da seama ca dintii ei sunt mai tari si mai ascutiti decat ai tai si ca ea maraie mai convingator 😛
    PS ficatim (aproape) la unison 🙂

  7. Mda, te inteleg, am patit si eu matza, cand am facut pozne pe parchet, crezand ca i-am adus ceva bun, special pentru ea. Pana sa declanseze aparatul, ea a sterpeluit o bucatica, fandand cu laba, la 50km la ora viteza (apreciata de mine, care o iubesc!). Cat despre ficatei, eu le pun si o ceasca de vin sec, uite asa, de-aia. Tare buni sunt o tzara imbatati. La hribi e alta chestie – nu mai gasesc. Gasii anul trecut si-i uscai, ca is buni la multe chestii. Pur si simplu nu m-am gandit la murat, eu murez doar ghebe. Usturoiul inverzit nu-i concludent. Eu patii cu din asta de se gaseste prin super/hiper bla/bla market. Nu gasisem la piata, era urgenta sa fac o crema spumoasa de usturoi si a doua zi era verzulie. Pacat de munca, chiar daca cea mai multa o facu mixeru’! Un pupitoi lui Casi, sa-i treaca supararea bulangioaicei si ro-ro-ro.

  8. mira, b ca eu mai avi udalmatianul, tot gasit pe strada care fura, dar de repezit, ce e drept dupa ce am luat o cravasa de dresaj la cai, nu a mai facut-o.

    zuzuke si eu cred ca e dupa natura, stiu multi culesi cuminti, una e puh, care e la vecina, nu are trreaba cu mancarea daca nu e instronelul ei, io -s de vina ca nu am educat-o.

    bogdano, lucrm de ieri la aia cu mancarea, mama ei de mancare.

    elena, cica nu preas-au facut ghebele anul asta, aistea sunt marinate, nu murate, cu ecva otet, ulei de masline si altele.

    cat despre asta, mi-a facut un poginog si a fugit fix la ora la care intra copiii la scoala, ca alearga dupa toti oamenii, norocul meu ca vecina de la 1 a vazut-o si a fugit dupa ea si a gasit-o hat, la multe strazi incolo, langa o gradinita, am facut un sprint de dimineata de numa. bine ca s-a gandit vecinutza sa fuga dupa ea, ca eu pana ajungam cine stie pe unde nimerea pe increngatura asta de stradute. si e un frig afaraaaa.

  9. @elena, sosul tau de ustroi s-a inverzit pt ca usturoiului nu ii place contactul cu metalul si nici cu aerul prea tare si s-a oxidat
    @dana, baga mare, cu mancarea nu e de joaca, oricum, os ainteleaga repede ideea, poti fi convingatoare 😛
    noi o invatam pe asta ceea ce stiu toti cainii instinctiv si ea nu, sa prinda mancarea cand i-o arunci, asta se fereste :)))

  10. deci potaia mea nu are instinct de la natura :)) -am aruncat o bucatica de ceva si se uita ca proasta si i-a cazut in cap. nici acum nu stie asta, multi au zis ca datorita situatiei e umanizata, si eu as injura daca mi-ar lua cineva o pizza din fata. nu m-am ocupat prea mult de ea ca ba a fost ea prin spitale, ba io, ba altii, ba alte belele, nu e tarziu, cred ca are 9 luni, cainii se educa bine de mici, dar si la alte vartte, fara exceptie. da o lasaram cam de capu ei (a fost si destul de cuminte, excceptand kk pipi in casa care inca mai scapa).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s