Cateva motive pentru care sa nu te duci la Cluj

Dom’le, e prima oara cand calc in Klausenburg si ma jur ca voi mai reveni greu (pies pentru cei care nu ma cunosc, scriu la misto, da?).

Unu’ la mana, picior sau gheara de caine, e ca oamenii (cel putin ai mei) is excesiv de amabili. Doi la ce vreti voi, deduceti din cele ce vor urma, de ce sa nu mergi? Greu sa te revansezi fata de toti, cum pusca mea sa le platesc cu aceeasi moneda?

No bun, ziua unu, drum naspa (m-am simtit si rau, in Sighisoara am crezut ca pun punct calatoriei). Am ajuns, am fost preluati de renumitul Pasha (da mah, paSHa, nu paCHa). Am abandonat omul la concert (nu va pot povesti cum a fost, caci m-am dus sa zac dupa o ciresata de cirese amare), dupa care eu si Casi am abandonat nava, asta a fost ziua unu.

Dar, vorba aia, e si maine o zi. Care zi a fost de mers pe deal. Mai, inca un motiv sa nu mereti la Cluj: daca ei ii zic deal, apai ii munte, ca si amu am febra musculara.

Cert e ca am urcat pana unde se putea, dupa care ne-am luat bagajele (ei, ca eu luai potaia de lesa sa ma traga in amonte) si tzup spre casa din Dealul Domnului.

Aparatul nu poate surprinde exact imaginile, va jur, oricum, iaca drumul spre casa din deal (nu stiu unde am pierdut poza cu arborii de sequoia care is monument).

Unii, mai milosi, au urcat mai sus cu masina, nu au lasat calatorul sa isi rupa gambele sedentare in bocancii de imprumut, altii, mai rai, gen Pasha, mi-au copt-o.

De la casa din deal se vede absolut fascinant, repet, aparatul nu stie, dar va puteti imagina.

Inca un motiv ca sa nu mergeti la Cluj: o imagine care ma va obseda toata viata, iaca:

Daca aparatul nu reda imaginile ca ochiul uman, apai nici vorbele nu pot reda gustul slanei, pe limba salajeana: bestiala.

Gazdele (o sa le zic domnul si doamna kuki, ca nu dau pe net nume reale, cautati pe feisbuc daca e important) ne asteptau cu mamaliga pusa pe plita. Mamaliga facuta din malai facut din porumb macinat la …

Inutil sa va spun ca avea gustul mamaligii din copilarie si ca am luat mancarea de la gura cainilor asa ca aseara, acasa, mancaram resturile, sarumana pentru masa.

Cred ca impart postarea numarul unu in doua (Viesparule, te-am pomenit) ca is prea multe poze.

Sa incerc sa redau reteta lui Kuki de mamaliga terminata fix ieri. Deci se cumpara o piatra de moara, se cumpara porumb, se macina si se reduce totul la mamaliga. Care se pune in tava, peste care se pune ulei. Se cumpara si niscai capre si se face branza care se presara pe acolo, peste ouale sparte in prealabil si in mamaliga in care s-au facut adancituri.

Se acopera cu alt strat de mamaliga, se rade cascaval si se pun fasii dintr-o blana de slana, apai se da la cuptor. De lemne.

Daca nu va iese la fix reteta, sa ma intrebati amanunte.

Pana o fo gata gateala am bagat sunca natur, bestiala.

O sa fie cu va urma, ca nu iese din prima. Draga mira si draga domn sexy X, nitica rabdare si tutun. despre rororo nu va mai spun, ca domnul sexy x asa o rasfatat-o ca nu mai voia sa plece din cluj si acum nu mai vrea sa iasa din zapada. Deci va urma.

19 gânduri despre &8222;Cateva motive pentru care sa nu te duci la Cluj&8221;

  1. Au,mama! daca mai puneai inca fro doua poze cu slana aia, imi dadea lacrimile!
    Auuu! imi ploua in gura si te invidiez maxim ca ai pus labuta pe frumusetea aia de slana, iar mamaliga aia….forever love:X mi-e foame, ma duc sa mananc un polonez:(((

  2. Domne, da’ greu iti fu! Ca cineva sa poata hali lighioana aia cu slana si maliga, trebuie sa aiba o voita de fier si paharul de palinca plin. Nu orice se poate inhama la asemenea treaba serioasa, mai serioasa decat navalirea turcaletilor in Tara Romana acu mai multi ani.

  3. ia, fara mistouri, ca incerc sa ridic tura doi de poze, ca la noi e cu dezapezeli grave, scosai lopata, m-a ajutat tura la munte, am dezapezit juma de strada. un pustan cica se uita si iarna asta pe gogu map ca numa strada noasrta se vede ca e dezapezita :)))

  4. La noi in curte s-a descantat si botezat tanara zapada cu vreo doua tavi de sare. Am scapat mai repede 😀
    E bine ca pustanul doar statea sa-ti admire opera de binefacere. Nu-ti dadea si indicatii ca nenii de la circulatie? Lopata la stanga, stanga, gata, bine asa. :))

  5. Eliza, am scris la inceput, sa nu sara clujenii in sus, ca e la misto titlul 🙂

    In rest, ficatul meu inca mai chitzaie 🙂

  6. numai o secunda m-am ingalbenit,m-am lamurit rapid:)
    mamaliga o fac si eu simbata seara….si….ne-ai lipsit:)

  7. deci acu ca mi-am revenit: ce gust trebuie sa aiba toate alea acolo! mamaliga cu malai adevarat! slana adevarata! no, mi-o ramas gandu si la painea acoperita cu varza!!!

  8. Pita mai am, daca se usuca de tot o fac pesmet, ca i-am urmarit procesul de fabricatie si apai la caini nu o dau neam.

    Eliza, daca o faci tot asa sa imi spui sa spunem la Kuki. A fo haios, cica nu-s bine prinse ouale, hai sa mai dam gateala la cuptor, dupa care toti, da mie imi place asa, apai si mie, si mie, gata cu gateala. Imi pare rau ca nu pozai si ultimele urme de maliga facute in pridvor la mine, cu slana, oua si branza de la big master X.

    Poate azi.

  9. fato,crede-ma ca nu mai vorbesc cu tine veci pururi amin…daca nu ma iei si pe mine data aviatoare ;-)).Pai,se poate???Voi sa va destrabalati in asa hal si eu sa balesc aici? Nu-i coooreeeectttt

  10. haha a scris aidutza (nu stiti voi cine e aidutza, da o sa ii pun o poza). fata, tu nu te pui.

    bimbi, nici tu. mucles 😀

  11. serus tok (cum zic clujenii)
    deci imi pui poza, cu dedicatie? ioi!
    in alta ordine de idei: daca nu scriu asa de des, nu-nseamna ca nu citesc, mah. habar n-ai tu.
    te pup de nu te vezi.

  12. n-am facut mamaliga simbata ca am fost la treaba. am facut-o azi dimineata, duminica. pentru ca la Cluj asa imi faceau bunii treaba asta, duminica dimineata:)
    am facut-o intr-un vas oval de yena pntru ca suntem doar patru. acuma, n-am avut slanina de aia, ca la Clujul meu nu mai are cine s-o faca…deci n-o fost cine sa se-ndure de mine:)am facut-o cu kaiser:(, dar…nu m-am lasat si-am luat brinza de burduf napolact:) le-am trintit acolo pe toate, am pus si ouale, am crestat kaiserul si am bagat-o la cuptor. Da, da, da s-a terminat repede, pina pe la 14 sa nu-mi mai ceara nimeni nimic.
    Acuma, draga mea buna o facea asa: punea un strat de mamaliga, un strat de brinza de burduf, un strat de slanina taiata bucati si prajita , si o lua de la capat,mamaliga, brinza, slanina. daca eram cu foamea-n glanda n-o mai baga la cuptor, ca oricum brinza se topea repede fiind mamaliga calda. si ne placea ca se intindea, ceea ce s-a-ntimplat si-n dimineata asta. aia de oaie se-ntinde! deci, toate bune si frumoase:)! Toate cele bune Clujului tau in care ‘n-ai sa mai mergi niciodata”:)))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s