Trattoria Verdi si cateva cumparaturi

Iaca am plecat la vanatoare de cauciuce, de fapt pana in ultimul moment ne-am gandit, iesim la o carciuma, mergem in magazine mari sa comparam preturi, luam cainele cu noi? Asa ca voi lua povestea in ordine inversa, ca s-a finalizat cu o carciumareala si nu pot sa nu ii fac cronica.

Fireste ca am uitat aparatul, moment in care am descoperit ca telefonul ala smecher si gratis face si poze. Ma rog, un fel de a spune, dar orientativ trebuia sa va arat cate ceva.

Deci dupa doua magazine am paract la al treilea si am oprit la Trattoria Verdi de pe Postavarului.

Am mai fost noi si am mai pozat la cea de pe Popa Nan. Faza e cumva ciudata, cand s-a deschis prima carciuma, cea de pe Aviatorilor, era ceva special. Acum sunt o droaie, am si uitat cate, au omogenizat nitel mai mult mancarurile, au bagat preparate romanesti (probabil ca se cere, mai stiu eu un sef de-al meu, actual, de altfel, care la chinezesc a cerut mamaliga, da, are simtul umorului exacerbat).

Ei, daca s-au extins, nu mai e ce a fost, niaieri, dar au plusurile si minusurile echilibrate, nu e un local de ocolit, categorie medie, cum imi plac mie. Primul plus la cel din Postavarului e curatenia.

Chiar daca am stat la fumatori, nu se simte, e si mai maricel, curatenia, absolut exemplara, la buda, era ca si cum atunci ar fi cost terminata si pregatita, parca nu ar mai fi calcat nimeni pe acolo, bec.

La fel mesele, paharele, tacamurile.

(nu uitati ca sunt poze facute cu telefonul, da?)

Ca in toate localurile Verdi, portretul compozitorului ne vegheaza, decorul e simplu, rustic, linistitor, muzica in surdina (ajung si la minusuri).

Initial ma tentau specialitati romanesti (fasole batuta, ciorba de fasole in paine) dar nu am rezistat vazand pe meniu ca biftecul tartar e specialitatea bucatarului. Niciodata nu rezist unui biftec tartar bun. Am gustat si rateuri, dezastre, asta a fost mediu. Daca nu procesa majoritatea ingredientelor, nu exagera cu tabasco si mustar, era pe undeva spre cele mai bune. Asa a fost doar bun. Pretul? Mare (de altfel asa mi se pare si normal).

Domnul a preferat la inceput calmari cu sos marinara. Au fost OK. Nici cei ma rai, nici cei mai buni. O sa spuneti ca e poate fi rau sau bun la asa ceva. Jur ca am mancat unii congelati de supermarket spre exceptionali. Asta, asa, la ghici, erau cumparati congelati din Auchan. Au atisoarele alea pe care nici eu nu le curat mereu cu atentie si e o singura firma care distribuie in Auchan.

Si am luat si o Pizza Calabrese. Pizza e buna la ei, foarte buna. Reiterez ca nu va dati seama din poze.

Acum sa soparlesc punctual, ca sa nu ma intind:

1. pana apar chelnerii sa iti ia macar prima comanda, ti se lungeste gatul de sete;
2. aduc odata cam toate felurile de mancare, e cam aiurea (si mie imi era jena sa comand fasole batuta si biftec tartar);
3. sunt chelneri putini si lenti, pana iese o comanda, nota de plata sau berea din dozator, olio muica;
4. pahariul de vinars de Jidvei nu era incalzit, era FIERBINTE, adica m-am ars cu el;
5. cea mai tare: a venit fata cu biftecul tartar (untul mult prea rece, hai, treaca-mearga) si cica pofta buna; pai paine? cica doriti paine? doh, biftec tartar, pita prajita, kilele mele asta stie orice ageamiu. a venit repede cu ea (probabil ca era pregatita la bucatarie dar na, de unde sa stie dansa ce e cu aia).

Minusurile sunt destul de mici, eu as mai angaja chelneri (sau as angaja unii cu pregatire si cat de cat viteza de reactie, la o masa de 10 erau pierduti in spatiu).

Culmea e ca pizza e buna si, calitativ si ca pret, cam la fel ca la ei, nu stiu, poate au noroc de un cartier select ca al meu 😀 de au clienti, eu eram stresata ca era Casi in masina nepishata si ma enerva sa stau atata dupa comanda, chelneri, bere, mancare. Per total nu e de ocolit.

Sa trecem la altele. V-am zis de supa anti raceala? Si-a facut cu brio treaba si la mine si la jumatatea mea. Doua zile si gata cu racelile, mucozitatile (nu suna rau, zice si la TV la reclama de mucozitati), febra, tot. Am ajutat numai cu niste paracetamol, cam unu’ pe zi. SI extraverdeata.

SI sa va arat cateva cumparaturi interesante, in afara de oase si aripi de curcan la pret bun. Asta vazui ca o luau niste tipi care discutau in germana. Luai si eu ca maimuta, sa vad ce e. E ca un gris cu lapte, fara exces de zahar, chiar buna, i-am pus niste dulceata de visine peste, de la Mirela. Scumpa, dar na, sa vad si eu ce e.

Ciudat ca multe produse bio corecte si gustoase (si, fireste, scumpe) sunt made in Germany. Producatorii romani se pare ca nu au loc, cine stie ce combinatie o fi (sau vorba unui amic de-al meu care a fost director la Metro pe scule casnice, daca nu se sterg pe pres cand intra, ciuciu raft – unde sters pe pres la intrare = spaga. mare).

Au adus multe branzeturi misto la Auchan. Scumpe. Am uitat ca nu am voie mucegaite, era mai ieftina, luai, dar Provolone am voie. Era asa aglomerat ca am uitat sa imi iau andive, pana mea, maine.

Smantana de la Oly de 20% grasime am luat-o sa vad ce poate. E ok, nu deosebita, tot Gusturi Romanesti din Marginimea Sibiului bate la capitolul gust.

Nu am rezistat setului de mini-palete de ping pong cu tot cu fileu, is asa mici incat pe pariu ca pot juca pe masa plianta, numai necko stie despre ce vorbesc 🙂

5 lei setul (numai o minge si deja e cam ciufulita).

E, reiau, fost in Auchan, verificat cauciuce, mers la carciuma, lasat potaia in masina, apoi in parcare cat timp am intrat iute la Billa sa ii iau oase. Mi-a sarit in ochi o cutie de icre de la Negro. Am citit eticheta si am zis ca face sa dau trei lei sa o vedeti. Eram sigura ca e o porcarie, ceea ce s-a adeverit.

Da, contine SI ceva icre de stiuca, 4%, daca aveti rabdare sa mariti poza o sa vedeti si restul continutului. Nu inteleg de ce au voie sa vanda asa ceva. Sunt o porcarie (pacat de icrele alea de stiuca ratacite pe acolo). Sigur ca se vede si dupa pret ca sunt o mizerie, icrele de somon, de exemplu (rosii, de manciuria, stiti voi) au ajuns la 35 de lei cinzeaca.

Si de final, ca sa vedeti ca bucuriile micii sunt cele mai frumoase, am primit ce imi doream de ziua mea.

O sa radeti, dar ma dau pe net de mult sa gasesc fix ce vreau pentru nebuna pamantului. Ceva similar am gasit pe la un milion si ceva, discut cu lumea, bai nu prea stam bine cu banii, nasol, aia e, da uite, gasii ce vreau, arata asa, e antiderapanta, e pe ma-sa si ep ta-su, ne permitem? CIca hai mah ca nu lesinam pt atata, comand-o. ZIc stai sa dam si o tura de magazine. Am gasit fix aceeasi chestie (5 metri lungime, buton comod, maner de cauciuc, maxim 50 de kile rezistenta, kile de caine, fireste) la mai putin de jumatate de pret.

Am cautat cauciuce si online si la magazine. Mai ieftine la magazine/vulcanizari, ma rog. Aceleasi marci. Eu credeam ca online e mai ieftin, ca nu platesc chirii, vanzatori, ce se mai plateste. Se pare ca m-am inselat foarte tare.

Care ati avut rabdare sa cititi toata poliloghia, sunteti la fel de dusi ca mine 😀

rororo

11 gânduri despre &8222;Trattoria Verdi si cateva cumparaturi&8221;

  1. eu am avut o experienta neplacuta la trattoria verdi, aviatorilor; am mers acolo in primele zile ale anului, restaurantul mai mult gol si, cu toate astea, mesele nepregatite; ne-am asezat la o masa, servetelele si resturile ne-ajungeau pana la nas, am stat, am asteptat si iar am stat si am asteptat, l-am strigat timid pe un nesimtit de chelner si ala ne-a raspuns peste umar ca imediat, si am stat si iar am stat si-apoi ne-am ridicat, am injurat si ne-am carat langa casa, la alta trattorie unde ne-a fost bine mereu (macar pana acum). La Verdi am mai mancat la constanta si mi s-a parut in regula, insa aici, pe aviatorilor, nesimtire mare si mare imputiciune la propriu

  2. vai, mersi pentru complimentul de la final, dar cred ca era evident deja :lol:. aia cu 4% ai lor ma enerveaza cu spume. acuma, bio, bai nene, aci nu e asa scump bio, nu inteleg de ce e marfa de contrabanda in RO. fata, gris cu lapte iti faci singura acasa, termina cu prostiile :D. nemtii aia probabil nu stiau sa gateasca :D. am notat aia cu marginimea sibiului. acuma o branza gouda romanesca se cheama gouda gold si e produsa daca nu ma insel de firma cu acelasi nume 😆 e absolut favorita mea ever, si am mancat ceva gouda la viata mea :D. Bergader e misto. si nu te mai vaita cu pozele, nu facem fotoblog, nu participam la concurs foto, deci mi se falfaie. hai ti pup, bravo ca scapasi de raceala!

  3. Eu in Bucuresti doar p’asta de aci din Salajan am incercat-o. Bunicica mancarea, Calabresa i-a placut si fiului (asta prima data cand am mers ca dupa aia s-a spart in figuri cu paste), chelnerul era cam dus de cap de la aglomeratie (da, as mai angaja cativa) si-mi facura una buna si frumoasa, mi-a adus ceai de fructe cu ceai negru pt plod, de mi-a facut asta 13-14 pana dupa miezul noptii….De atunci oriunde merg cu copilu si i comand ceai, solicit sa vaz eu pliculetul nedesfacut sau, daca nu-s informatii suficiente pe el, cutia de ceai, amenintand fara rusine chelnerul ca daca se nimereste ceai negru sau verde la copil, lui i-l las pana adoarme !!!!

    Am fost si-n Constanta vara trecuta la „o Verdi” care intre timp s-a inchis. Aveau o terasa f frumoasa si adecvata zbenguiturilor de copchilasi iar vreo 2-3 chelneri erau, cred, tatici cu experienta, ca erau capabili sa-ti serveasca ciorba facand si giumbuslucuri cu progenitura-ti. Ceea ce mi s-a parut extra serviciu.

    Zi frumoasa si spor la treaba.

    PS: Da, am cetit tot 😀

  4. ziua buna si o saptamana frumoasa haitei mele dragi 😀

    mira, culmea e ca aia din aviatorilor e prima, cand s-a deschis era ceva impecabil, mai venea si bucatarul pe la mese sa te intrebe daca nu vrei ceva special, care nu e in meniu. din pacate, nici o minune nu tine multi ani. asta de langa mine e supercurata, am zis si minusurile, oricum musai sa ma duc odata sa iau ciorba de fasole in pita, sa vad de ce sunt in stare 🙂

    cum ziceam, saptamana frumoasa, astia amenintau cu viscole si aici e un soare de poti face plaja pe bloc.

  5. Fata draga!
    Eu am intrat sa-ti spun ca imi era tare dor de tine, nu te-am mai vazut demult stii tu pe unde, sa-ti urez cu ocazia asta un LA MULTI ANI! si un an mai bun, am admirat-o cu drag pe Cassi, s-a facut fata mare, frumoasa si smechera, nevoie mare!
    Keep in touch!

  6. Pingback: Burgerutz, pasarele si un anunt publicitar « Aphextwinz's Blog
  7. La multi ani! De 2 ori! Cu tot ce iti doresti in noul an! Citesc si eu pe aici, din cand in cand, nu te dezminti…. esti mortala!!!
    Frumoase povestirile, pozele, locatiile, retetele. Asemenea Casi, nu am mai recunoscut-o, cat s-a facut!
    Si Rica si Moza frumoase rau.
    Cred ca am inteles bine…. cu ziua ta, de nu, nu te superi si primesti urarile pt anul asta de veni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s