Supa de legume (aka chiorenzis) si o surpriza

O sa va prezint o reteta nemaivazuta, apoi un invitat special care nu are blog, nu are feisbuc, nu are timp, doar imi spune chestiuni, este medic si eu voi scrie ceea ce imi spune dumnealui. Nu stiu daca imi va iesi din memorie asa un limbaj bland, dar voi incerca.

Cum va spuneam zilele trecute, acum nu sunt prietena cu porcul. Sau sunt, adica nu l-as manca. Asa ca am cules din gradina inspiratiei fericirii mele, buruieni. Din pacate nu am ajus la raw sau freegan, sunt doar vegan, slabut, nu dati cu pietre, astea sunt ingredientele (fasolea verde ramasese de la reteta de ieri).

Reteta e simpla, zic eu, toate se taie dupa plac si se fierb in apa cu sare (mie imi place gustul celor fierte la presiune, voua, treaba voastra).

Si avem trei variante, azi reiau, ca am facut putina asa ca mai fac variante.

Prima e chioara, numai cu ulei de masline crud si piper (va avertizez, azi am si patrunjel, v-am spart).

A doua varianta e cu legume vag zdrobite (facem nitica din aia, cum ii zice, diversificare, parca) amestecata cu chimen si anason nestelat. Daca nu va place, tot asa, puneti orice va taie capul.

Si ultima, ca au fost putine portii, cu taitei (am pus instant, fierti separat, fara chimicalele din plic, au ei destule, taiteii zic).

Dupa aceasta reteta care se va repeta cu mici variatii (sau mari), va prezint sfatul prietenului meu, sa ii zicem, dr Handel. Nu stiu de ce i-a trecut lui prin cap sa isi spuna asa, ca nu prea citeste pe net, a scris acum multi ani la Catavencu aceleasi sfaturi, deci le reiau numai in limbajul plastic de budoar.

Cum scapam de mahmureala. (bai, pe mine ma scuzati ca am uitat diverse detalii tehnice, zic fix din amintiri ce mi-a zis).

Primii trei aliati sunt: berea, zeama de varza, moarea, potroaca, ciorba cu … si, bananele.

Zeama de varza, in afara de sare, ca si muraturile, e o sursa imensa de potasiu, care ajuta la repornirea functiilor vitale (vitale nu vine nici de la vita, nici de la bou, asa cum crescatorii de vite nu se cheama vitecultori). Ale ficatului. Functiile.

Pe tractul digestiv nu prea ramane alcool decat daca bagi la greu, mult, coma alcoolica, alcoolul se resoarbe de la nivelul valului palatin deja, pana sa ajunga in cur (ma ierte puritanii), cale lunga.

Fiecare tara de pe globul asta mic are retete despre leacul mahmurelii, eu va spun ce merge sigur si nu vorbim despre supa de mai sus. Si sarim si etapa cu potroaca (asta, reiterez pentru cei mai lenti, nu contine numai sare). Daca plecati la munca si va doare, beti un paharel de bere, atata, nu mai mult, apoi mancati o banana (decojita si bagata pe gura, nu cum ar crede altii ca trebuie folosita). Daac aveti ciorba de potroace, merge si in loc de banana. Alcoolul (fie si putin, cel dintr-un pahar de bere) pune la lucru saracul pateu care metabolizeaza mai bine potasiul detinut de alimentele sus numite.

(asa retinui, nota mea)

A consemnat pentru dvs, dr. Handel.

io nu mai am ce spune decat ca sa bei apa cand esti mahmur, din experienta noastra, e cea mai mare tampenie, faci capu’ mare rau. da, scoate alcoolul, dar nu rezolva mahmureala care e altceva decat betia.

rororo si ca promit ca il intreb si de accidentele cu mitilic, cica in afara de moarte si orbire poti avea un noroc mare, sa traiesti si sa ramai tembel, dar asta o sa scriu cu proxima ocazie.

ps: nu va pot dezvalui identitatea doftorului, imi pare rau.

15 gânduri despre &8222;Supa de legume (aka chiorenzis) si o surpriza&8221;

  1. Sa stii ca are si alte sfaturi si nu le ia de pe net. Numai ca l-am rugat sa se limiteze la alimente, dupa ce trecem de alcool, ca altfel ar mai avea si despre slabit, plimbat, mai multe, dar i-am limitat aria, ca e la mine in ciorenia, blogul negru, cainele negru, noi negrii in cerul gurii.

  2. Foarte frumos blog ai, felicitari! Mancarurile suna delicios iar prezentarea este de nota 10…:-) De catel ce sa mai zic….un dulce.

  3. Chestia cu banana n-am incercat-o… inca. E adevarat ca din ce in ce mai rar ajung mahmura, cam de doua ori pe an, dar orisicat, merita retinuta. Dar stiu pe cativa care ar avea nevoie din cand in cand de un astfel de leac.

  4. Tizo, e verificata, am centura neagra. Depinde de cat de mare e omul, de mai multe. Daca e mai baban si are o absorbtie mai dificila, merge nitelus mai multa bere si doua banane. Pe verificate si pe luate, u e parerea mea, doftorul a spus. Stai sa vezi ce haioasa e faza cu „mitilicu”.

  5. WAU! Conversatia cu dl. Handel? sau HÄNDEL (ca si compozitorul) este binevenita 😀
    Si pt ca asteptarea sa fie cu folos, recomand…

  6. nu mai, e vorba de hândel, dar mi-e lene sa folosesc diacriticele. si tu scrii de HÄNDEL si pui olivia, in loc de un hard roc aleluia? 😀

  7. Rezumat : 😀
    1. am ales-o pe Olivia din motive de „Physical” , completare la meniu! Nu, nu e favorita mea daarrr, merge la tema bree 😀 ca ai scris pe undeva si de miscare !!!
    Cu Messias faci bine la psihic, ritm pt muschiuleti, transpiratie…nu prea ie 🙂
    2. mai fac greseli pe iutube . Daca lipseste Ä se inlocuieste cu ae . HÄNDEL sau HAENDEL cu sau fara Georg Friedrich, G.F.
    3. Rieu este simpatic, „showmaster”.
    Ma alatur si eu ….variatiuni pe aceeasi tema ( basilica a fost construita de Constantin cel Mare) .

  8. e ok olivia, grease chiar a fost un fel de pink floyd (nu ma exprim coerent, intelegi tu ec vreau sa zic)

    tot netul e plin de greseli, dau zilnic de ele si nu stiu daca nu ar fi haios (daca e ilegal habar un am) sa fac misto, macar de unele.

    buna tema, poate mai gasesc ceva in ton cu zemurile de azi (care nu stiu cand le voi presta, dar daca e musai, vorba aia, trebuie)

    cius (mereu uit cum se scriu cuvintele, asa a monseur scriem, monseur zâshim 😀 )

  9. neee, e singurul loc unde sunt slabe sanse, m-am prins dupa ani buni, pana recent le scoteam pe geam, alimentele, la sedinta foto fulger. nici pana acum nu ma prindeam daca nu era papagalul ala nebun care tot vine prin bucatarie si mi-a fost frica sa mai deschid geamul larg.

    albul ala intoarce lumina, cat de cat, ca altfel nu stiu ce ma faceam.

    dar, cum zice poetul, va veni un viitor cand imi voi schimba geamul de la bucatarie si voi avea lumina, asta e antic, de varsta blocului.

  10. Hi. hi. hi. Si io fac pe capacul aragazului ca am lumina mai buna, daaar azi n-a fost chip. Vroiam si io sa fac ciuda cuiva cu cake-ul facut sarbatoritului, dar s-a dus pe copca ideea. Ce zi infeeeectaaaaa!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s