Sarmale cu si fara carne

VIne vine primavara, se asterne-n … pardon, asta era din alt film. Asadar craciun, imbulzeala, linistea cartierului, bradut liliputan, preparate traditionale, asta musai, pentru ca doar odata pe an vine ala de la coci cole sa ne puie sub brad rabdari prajite.

Cum deja stiti (sau nu), eu sarmale nu fac de doua ori dupa aceeasi reteta, adica vorbesc de ingredientele umpluturii. Plus ca anul acesta vine la noi cineva care are interdictie la carne (nu ca nu ar mai calca pe langa si nu din motive de trend pitzi) asa ac am facut doua variante, cu carne si fara.

Am pus apoi orezul si ulei si am framantat temeinic.

Am pregatit si afumaturile de infipt intre sarmale, ceva costita impletita cu carnati si niste coaste afumate nemaipomenite, bio, de pe la Brasov, stiu sigur ca soacra o sa atenteze la ele, nu sunt decat trei bucatele asa ca o sa vedem cine prinde primul.

Sarmalele mi le-a impachetat prietena Doina, nu au iesit ca ale mele, ba cat unghia, ba cat un porc de guineea, ci medii, egale, 62 de bucati.

Le-am pus in oala dupa o idee de la Laura Laurentiu, sa vad care e spilul, nu stiu cand voi descarcera oala cum va fi, dar sigur intra mai multe decat puse straturi.

In rest, nimic deosebit, varza, sarmale, afumaturi, varza, pasta de tomate, apa si lasate sa zaca la cuptor. Mult, zic eu ca pe putin 8 ore, la foc molcom. Am avut emotii de combinatia pasat-orez dar a fost bine.

Efectiv se topesc.

In sexyune se vede si pasatul.

=========================

Ei da, puteam sa pun postare separata, iaca nu pun ca e prea simpla reteta si o recomand cu incredere.

Sarmale cu ciuperci

Am folosit ciuperci (mixul ala de la Mega e exceptional, cam scump, 10 lei, dar merita), ceapa, morcov, ulei, orez. Si ca sa nu pierd savoarea ciupercilor de padure, am condimentat numai cu sare si piper.

Am pus in robotel eapa, morcov, sare si ciupercile congelate.

Am calit cele de mai sus si cand a scazut apa am pus si orezul.

Am amestecat totul bine pana s-a legat, orezul fiind unul mai glutinos chiar a facut compozitia usor modelabila.

Piper am pus ceva mai mult si, nenorocirea e ca sunt excelente si reci, s-au injumatatit. Varza pe care am pus-o intre sarmale a fost numai dulce, nu si murata.

Sectiunea nu stiu cat e de corect indicator al bunaciunilor astora, dar am facut, sa fie.

Apropos de crizmas, ca dau la TV numai filme legate de mosul ala penibil si obez, ok, dar nu inteleg de ce dau zilnic acelasi film, nu numai ca zi de zi, chiar de mai multe ori pezi, am inteles, emotionant, ei se intalneste, se iubeste el sau ea greseste pe urma se impaca si traieste, acelasi tipar atat de plictisitor incat casca si papagalii.

Macar de ar da Bad Santa, ca pe ala as putea sa il vad de o mie de ori. Sau Nightmare Before Christmas, o capodopera. Niste idioti.

rororo

10 gânduri despre &8222;Sarmale cu si fara carne&8221;

  1. eee, ma bucur sa revad pasatul la tine in farfurie! 🙂 eu abia maine fierb sarmalele, ca noua ne plac doar fierbinti, asa ca pana maine inghit in sec la ale tale, si de cu si fara carne.

    maine te mai comentez pe la racituri si alea alea, acum ma duc sa ma culc si sper sa am o silent night la propriu, lucru care va doresc si voua!

    ho-ho-ho si ro-ro-ro!

  2. PPai ce crezi soro, ca noi le mancam reci? 😀 Le mai trag o rumeneala, sarmalele se fac de craciun si se mananca pana la anu, la noi in sat.

    rororo si voua, am adormit in clipocit de luminite de brad mic, facui si niste poze din fuga, nu prea reusite, sa vedem cand le pun ca noi maine masa infamilie.

  3. l-am plantat in fata blocului si mi l-au pisat toti motanii si s-a uscat, deci da, il mai am, pe cararea casilindei, dar e uscat. luai tot ceva asemanator dar fara radacina, facut din crengi. am pus si poze parca, cu pisica pe brad, sa o sparg la mustati.

    ti-am lasat pe mess danga langa 😀

  4. Mixt/ul ala de ciuperci merita incercat si cu alta ocazie, nu? Eu am facut cu ceva sampinioane albe, brune si din alea de padure asucate de mine si rehidratate la greu de cu seara. Ti-am scris dincolo, deci sper sa fi auzit Mosul ala natang (ca la mine nu prea tine minte ce-i cer!) sa fi adus si gandurile mele de sanatate si bucurii aducatoare de belsug (prin toate buzunarele si prin toate inimile).
    Fara ho-ho-ho ca ametesc, dar ro-ro-ro! (sper ca n-ai uitat-o pe Casi, nu?)

  5. Pingback: Se mai duce un an, s-a dus deja Craciunul « Aphextwinz's Blog
  6. Pingback: Craciunul de regim « Aphextwinz's Blog
  7. Pingback: Ciorba de perisoare … oare …. oare …. oare? « Aphextwinz's Blog
  8. Pingback: Sarmale cu chisatura si pasta de ardei « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s