Idei cu ce sa NU gatim de Craciun si Revelion

Cum toata lumea s-a gandit la o selectie de idei care sa va ajute in a intampina anul ce va veni cu o masa imbelsugata, eu am sa va dau niste idei de retete care nu se preteaza la astfel de masa decat daca vreti sa va enervati soacra sau sa va pacaliti prietenii din strainatate spunandu-le ca da, asa se mananca la noi de paste … pardon, craciun, ma rog, ce mai conteaza.

Tocana de burta cu fasole – o bunatate care insa, cu greu se poate decora in forma de pomisor, bradut, ciupilica mosului sau renul beat.

Sushi – pentru ca ar fi un fusion extremist, totusi nimeni nu poate fara carnati si jumeri.

Aripioare lipicioase – nu doriti ca invitatii sa va murdareasca servetelele tematice sau fata de masa proaspat cumparata cu clopotei si zurgalai, nu e asa?

Melci cu carne, la cuptor – ca sa nu spuna lumea ca suntem snobi, hai dom’le, chiar asa, melci?

Fondue – pentru ca nu va lasa nimeni tepusa din mana nici daca vor suna colindatorii. Si pe urma, unde e porcul?

Ciorba de loboda – la cat costa loboda, s-ar putea sa va impresionati musafirii mai ceva decat daca le-ati servi icre rosii, insa totusi, nu suntem la regim, nu e asa?

Clatite cu ciuperci si sos de rosii – pentru ca e posibil ca musafirii sa le prefere traditionalelor jumari, caltabosi si piftii. Sau nu. Nicicum nu e bine.

Tofu prajit – nu merge mai ales ca nu e telemea de la sibieni.

Pimientos del piquillo rellenos – pentru a nu veti putea pronunta musafirilor exact ce mananca si, daca faceti si meniu frumos asternut pe hartie, e posibil sa nu scrieti corect, precis aveti o ruda in Spania care va va atrage atentia.

Ochiuri cu cartofi prajiti – mi-as dori sa vad fata oaspetilor daca le veti pune asa ceva pe masa festiva 😀

Eu idei si retete as mai avea, in speranta ca nu v-am fost de ajutor, ca de obicei, va doresc locuri de parcare usor de gasit, case fara cozi, carucioare care merg drept si porci care zboara, sau, mai exact, sarbatori asa cum va doriti domniile voastre.

Eu mi le-as dori aici:

rororo

19 gânduri despre &8222;Idei cu ce sa NU gatim de Craciun si Revelion&8221;

  1. lasa-ma ca am niste scotch din ala argintiu de vezi in filme ca lipeste gura prizonierilor, eu as vrea cateodata lipici sa lipesc tastele unora sa nu mai scrie 😀

  2. Boahhh, da cam liniste pe blog….madam grinchi : D…..trebe sa deslipim tastele 😀


    Fara ciupilica, da barbosi, asa ca sa fim in ton!

  3. pai nu gatii ca na, deplasari, mai golim frigiderul, azi facui ceva banal (si neasteptat de bun) si mami fac ceva de la borcan, poate maine o fi vreo raz de soare sa pun si poze. dar nu am facut nimica, acum am observat ca e repetitie generala la dulciuri de sarbatori, ceea ce eu nu voi executa deat asa, poate, dar nu cred, ceva crema de zahara ars, ca aia stiu sa fac. dar, repet, nu cred.

    ce facui azi ajunge pana joi, daca nu mai trantesc niste paste si la revepa, porma iau piftiile de copite.

  4. Da pozele cu ce ie… nu cu mancare? Io m-am gandit la partea muzicala …nu la gatit! Mvuaaaiii, numa la burta va ganditi. Auzi acolo…repetitie generala la dulciuri :D, asta se face vara bre! 😀

  5. Mda si eu am observat abundenta de dulciuri! Cred ca provin dintr-o familie disfunctionala, e clar, la noi dulciurile practic nu contau! Dar mi-ai facut pofta cu ciorba de loboda!

  6. Nu am chef de gatit, pot veni la lipicioasele tale?! Poate pana vineri imi vine ceva chef, si incropesc o tochitura, sa fie porc, ca nu-s singura in casa. 🙂
    Super postarea!

  7. Fetili, deci la dulciuri pot oferi cozonac de Boromir, punct.

    Andreea, reteta aia e din 2009 cred, de lipicioase, de mult nu mai facui. Nici eu nu is cu mare chef, cred ca din cauza vremii de afara.

  8. E clar, eu mi-s disfunctionala (mamaaaa, ce cuvinte stiu!). Mie imi place tot si as fi in stare sa sochez si sa fac un meniu din ce-i pus in postul asta. Ciorba aia de loboda e buna in locul la aia de potroace si Isi revin invitatii din mahmureala numai la gandul cat a costat leguma in sine la ora asta. Eu o sa trantesc si-un dulce simplut dar tare bun, de la Pansy, un tortulet cu mango si piscoturi – fara copt, blaturi etc. Rev tot la pensiunea paturica sa, ca nu merita restaurant din ce am vazut si rezervare n-am facut! Ete asa… Ro-ro-ro

  9. tizo, lasa-ma ca is accidentata de abia vaz monitorul, dar mancai niste porcarii facute la pecica de imi ling ochii si acum, maios, toba in matzu gros si sangerete, olio, muica. nasoale anu asta. si cred ca si de revelion o sa mai comit.

  10. Oh, ma rusinez deja! Io am in plan o friptura de curcan rulata in jurul unui carnat (picant, facut de mine!) si ceva usturoi extra, ca sa dea aroma carnii din interior. Cu fenicul gratinat alaturi, in tava, ca ne place. E singura extravaganta din meniu. Mi-ai facut pofta de ceva „porcarii’, cand vazui meniul…

  11. stai sa ma cert maine cu vodafonii, am niste poze marfa da cica oamenii nu muncesc dupa orele zece. pe scurt, o sa ma retrag de la ei, nu au habar sa gestioneze resursele.

    maniana sper ca scot si pozele. ma ierte puritanii dar am ceva de zis: MUI VODAFONE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s