Despre Tarhana

A deschis Cerra o discutie pe culinar despre tarhana, despre cum o stie ea. Eu am spus ca este cu totul altceva, am scos cartea (una din ele, foarte buna, destul de prost tradusa, dar daca ai o idee legata de ingrediente si retete, nu e mare problema, ca se vede unde sunt gafele).

Nu sunt de principiul neacordarii drepturilor de autor, dar pozele astea nu puteam sa le fac eu si textul lung si explicit nu ar avea nici un rost sa il reproduc, asa ca am facut fotografii, daca nu se vede bine, dati pe poze.

Fotografiile sunt din cartea Bucataria SUltanului a lui Özcan Ozan, publicata in 1998, prima editie a fot scoasa in Boston, sper din inima sa nu ma dea in judecata ca am pozat in loc sa scriu despre acest preparat.

Asadar urmatoarele doua fotografii vor prezenta reteta si o reteta de ciorba cu tarhana, eu nu am nici un merit.

Acum opinia mea, ca altfel nu deschideam vorba, am cumparat de doua ori din turcia tarhana, unul, desi scria ca e reteta traditionala, clar era produs mai „pe banda”, altul, cica, facut cum scria la carte, din bazar (si asa si parea, acum na, nu sunt specialist).

In orice supa sau ciorba de-a noastra adaugat, oricare din ele, era un deliciu aromat, am si fotografiat una din pungute la colectia de zemuri, cu tot cu lichidul aferent.

Mai mult decat a scris autorul cartii nu am de adaugat, ar fi iesit ditamai textul si, posibil, eliptic, daca efectiv copiam din carte si, cu poza, mai greu cu copy-paste la diversi originali 😉

rororo

9 gânduri despre &8222;Despre Tarhana&8221;

  1. Mvuaaaiii, avem international…balkanküche!

    Zazuza traduce 😀 ca ..cica io sunt divina de inspiratie. Auzi la ea , Erdäpfel-Blunz’n-Gröstl 🙂 🙂 🙂
    No, apai servus, gruezi und hallo!

  2. O balkanintalnire iti propun Bdano draga.Scrie-mi te rog pe getacip@yahoo.com ca sa ne putem conecta de-a dreptul !MAINE ! ar fi pentru sambata.sa nu-mi spui ca te duci la istambul!am promis,nu pun poze cu tine!maine iti spun si cine vine.

  3. deci retine, pana la finele lunii ianuarie pe motive de nedescris nici public nici prive, NU ies niciunde. care este.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s