Varza a la Cluj si musaca, superoferta, 2 in 1

Ieri mi-a fost cam rau, ma si mir ca am terminat-o, dar e tare buna, acum nici nu stiu ce e de fapt, am combinat doua chestii clasice sau am facut altceva, neinteresant. Cum am fost tuflita, nu am poze impresionante nici macar cu preparatul final, dar credeti-ma, e bun de tot.

Incet, incet, cu pauze, am adunat ingredientele: varza murata, ceapa, carnat ardelenesc (ala intim, da), cartofi, carne tocata, smantana, o cutie de rosii tocate, orez.

Din momentul asta a inceput un du-te vino iar gateala s-a terminat tarziu in noapte. Asa ca incerc sa iau pe pasi.

1. am calit carnea cu ceapa (e slaba, nu a lasat deloc grasime asa ca am mai adaugat ulei cand am calit varza);
2. am lasat carnea in pace si am calit varza cu mult piper si foi de dafin;
3. m-am luat cu mainile de cap la fiecare vizita in bucatarie (abia azi dupa amiaza am reusit sa strang tot, ce fierbe in oala cu presiune e in urmatoarea postare);
4. m-am indopat in pauze cu diverse pastile, luate dupa ureche;
5. am pus asa: peste varza calita, carnea (nici nu am avut rabdare sa se desfaca asa cum trebuie), orez, rosii, smantana, cartofi.
6. am acoperit cu apa si am dat la cuptor.

Era cat pe ce sa o uit si sa se carbonizeze, poza e facuta tarziu in noapte, cu mana tremurand.

Nici dimineata nu eram prea stabila, dar va jur pe rosu ca e excelenta.

rororo

12 gânduri despre &8222;Varza a la Cluj si musaca, superoferta, 2 in 1&8221;

  1. Pingback: Scrisoare pentru prieteni, oua Ne-a la Gordon Ramsay si cateva gingiumingiu « Aphextwinz's Blog
  2. Mvuaaaiii fata, daca ai stii ce foame mi s-a facut vazand ceaunul ala… boahhh! Ca afara-i ploaie si intuneric si am baut si ceva bere, asa ca taman ceaunul lipseste cu continut cu tot :)))))

  3. :))) cineva o sa te injure (ce-a care le va prepara ) ….. dar pentru binele umanitatii (adica al meu ) iti multumesc pentru efort si explicatii !

  4. katze, ti-am zis ca si mie mi-a luat o zi sa o fac.

    pt restul, daca sunteti fan si musaca si varza clujeana, e simplu si succes 😀

  5. Pai nu ma stii ca nu fac nimica fara cratita batraneasca? Nimic gen … la ceaun. Ai vazut ca acum e mare moda si au ajuns ecaunele la preturi de matiz? Bine, pe unele scrie creuzet (In ghilimele, ma doare in fund cum se sccrie si ma distreaza cei care platesc atatia bani).

  6. hahah, las ca aici se gasesc creuzete din astea facute in china. intre 1 eur si 10, depinde de dimensiune. naspa e ca eu pe plita electrica nu le pot folosi, deci zecse 😀

  7. halt! deci cofi creuzetu tau sta si acum in echilibru perfect pe usa frigiderului (aia de se deschide, da?) asa ca nu ma face ria.

    zazule, nu ramane decat sa iti iei un cuptor afara, plita electrica din aia din studentie sau, in cel mai ieftin caz, sa scobesti o bucata de BCA si sa pui o rezistenta rasucita, o legi la 220 si ai cele mai bune mancaruri din lume. si daca o sa chemi si vecinii si nu te amendeaza nimeni, facem o carciuma cu improvizatii, ca mai am din astea vechi, de inima albastra 🙂 tu verifica acolo ec si cum, aduc eu ceaunul de la bunica.

  8. Oioioi, varza si creuzete 🙂 😀

    No, apai pt iubitoarele de varza sub toate formele…populärmusik! De ce? De aia, sa va ienervez ! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s