Crema de branza cu sfecla si problema soriciului

Atrag din start atentia ca reteta nu prea se preteaza la regimuri, nu e gluten free, are indice glicemic mare (mai amintiti-mi ce nu mai e bun si e la moda zilele astea), aa, nu e de post. Nu am gasit-o nicaieri (deci e posibil sa mai existe ideea, mie mi-a traznit din senin).

Cu toate avertizarile la zi, sa purcedem, eu o recomand din toata pipota.

Intai sa va spun ca amestecul facut de mine e din toate branzeturile cumparate in timp, de cand cu regimul fara sare (in timp scurt, nu sunt „scazute 😀 ), voi puteti pune dupa plac orice poate fi tartinabil (apropos, daca ceva e tartinabil cum zic daca se poate umple ceva cu produsul, umplabil?)

Eu am amestecat urda cu smantana, perle de branza si fagaras. Asta e putin important, ca si cantitatile de sare si piper (eu nu am pus nici una, nici alta). Asadar ne trebuie: crema de branza, putina ceapa tocata cat mai fin, sfecla coapta sau fiarta taiata cubu(lete, rele, nu conteaza, cuburi sa fie), chimen.

Mentionez pentru cei ingrijorati de soarta natiunilor unite, a situatiei pisicilor din Oagadougou sau a biscuitilor crinckle, frunza de vita de vie e de la mine din geam, spalata in prealabil. CU apa.

La fel si cele trei gogonele minuscule pe care le-am luat sa nu inghete, am tot sperat ca se coc. Bun, deci amestecam toate ingredientele, cantitatile le las la aprecierea vostra. Mi se pare una din cele mai bestiale combinatii, cu conditia sa lasati nitel amestecul sa zaca la rece, ca sa se imprieteneasca gusturile.

Si, cum spuneam, crema merge bine la umplut diverse (ardei, rosii, andive, ce are fiecare prin batatura).

Sau se poate pune, pur si simplu pe paine. Sigur ca branza se poate mixa cat de fin doriti, eu amestecat mai ciobaneste, cu lingura.

Asadar recomand amestecul de branza, chimen si sfecla.

Acum sa trecem la problema spinoasa, dezbatuta pe Culinar, a soriciului. Ala de porc, ala parlit, nu crud sau fiert si in nici un caz nu ma refer la anumiti obraji.

Toata treaba a pornit de la un pret pe care l-am vazut eu (sa fi fost la piata la Trapezului, la bulgaroaica, nu mai stiu). 45 de lei kila. Bai nene, da’ ce are, e aurit? Ma duc la Billa, facut de Aurora (tot din ala de aperitiv, da? sa nu ne incurcam in soriciuri). Peste 40. La Mega, 42. La piata la Salajean (a raportat cofi). 22. Ron per kilogram, la asta ma refer (kilogram, cu K, nu chilogram, da? bun). Cofi a gasit cu 17 lei. Top de top, a gasit Droopi in Pitesti cu … 60 de lei kila. Bun asa.

Am trimis in recunoastere centura neagra 10 dan pe al batrn. La Obor. 11 lei (si a procedat cu o lovitura artistica prin achizitionare).

Nedumerirea mea e urmatoare: cum pot fi asa mari diferente? Ca sunt, am surse sigure, mai intai pe mine. Adica intre 11 si 45 de lei mai intra niste kile de sorici. Si daca da, ceea ce e sigur ca da, de ce? Ala de 45 e sorici de porc zburator? Face baie in lapte, bea coniecel de jidvei si se spala pe ochi cu sapun Dove? Care e spilul?

rororo

21 de gânduri despre &8222;Crema de branza cu sfecla si problema soriciului&8221;

  1. eu ti-am zis ca la Obor o sa fie cel mai ieftin, piata mare, vad mult! bine am io doar centura maro!

    daca porcul ala bea coniecel de jidvei il mananc :))

  2. Io ii iau coniecelul de la rat si pe urma il mananc. Sau fac ceva traditional occitan din el. De unde porc, pe praful asta, nitel sorici, adidasi, subproduse. Ia uite la ea ce pretentii 😀

  3. Pai cred ca din cauza de motive de indice glicemic, colesterol si altele a crescut pretul soricului in asa hal! A devenit o delicatesa, o fi pe cale de disparitie in stare pura. E cerinta mare la producerea mezelurilor ” superioare” 🙂
    Doamne ce incantator arata pe farfurie cu ceapa rosie, cata genialitate in decorare, ooofff! Plang si iau notite!

  4. scuzi ca apar mesajele aiurea, katze, deci nu ca iei notite, scrii asa: mvaaai se face, pe urma copypaste reteta si, daca stii fotosop, eventual si poza. 😀 vorba lui puiu, nu ma putui abtine :)))

  5. Mama iei de viata, am atatea lipsuri, am ramas inapoiata , oioioi!!! Cate mai am de invatat dumnezeule mare, oare mai am atatea zile sa recuperez lipsurili…fotoshop ai zis, pai aici m-a cam dus creerul. Ca prea arata altfel decat pe farfuria unui om de rand.

    Yuupiiiaaa http://youtu.be/2Ui_MVLPRS4

  6. deci nu stiti nimic, asta-iarna era …atentie…90 de lei/kg, la Floreasca, iar de la P-ta Delfinului am luat acum o luna cu 20 de lei

  7. deci unu la mana, katze, super s-a potrivit melodia, am mai pus-o odata cu o ocazie.

    doi la mana, stelu, nu se pun floreasca, dorobanti si amzei, da? ca nu ne-am nascut in puf.

    da e bun si pretul de delfinului, punem la colectie.

    trei la palma, ma uitam ce era anul trecut pe vremea asta, asa, de amuzament. pe 26 ningea cu spume, pusei si poze, acum is 11 grade ca am transpirat alergand dupa urata asta ca mi-a scapat din zgarda, trebuie sa o stramtez sau sa ii gasesc ham nou. cald, cald.

  8. eee,vad ca e bataie in preturi la sorici .Ia,sa raportez si eu o stire calda,fierbinte…la supermarketul Eden,la la D-na Ghica…..69,99 lei/kg la sorici ..ca deh,erau rulati si o denumire simandicoasa: Rulada aperitiv ;-). Chiar imi era si mie pofta de niste sorici ,dar mai am de asteptat vreo 2 saptamani pana imi infig coltii in unul proaspat,bio 😉

  9. bai nene, se intampla cu soriciu in romania ce s-a intamplat cu untura in austria. a fo o vreme cand nu mai placea nimanui ca mvai colesterol shit. pe urma s-a trezit unu dashtept sa o faca la moda, si acum platim pe untura de zici, vorba ta, ca e untura de aur. s-a dus lana de aur, soro, acu e soriciu de aur (asta nume de carciuma, iti dai seama 😀 😀 😀 ?)

  10. ooo, pai nu vortbiram inca de jumeri, 80 kila era anul trecut. si nu vorbiram de ce e la moda raw, vegan, ulei din cur de capra, ceai din muguri de pin copt la soare rasare, alte alea mai la moda ca astea, sa vezi acolo. eu am zis numai de sorici, ca sunt modesta (dar ma tratez). pai cand a aparut rooibos (asa se scrie?) mama nene toti cadoriseau roibosu de am primit inapoi cutia pe care o dadusem eu mai departe, ca in aia a lui amza pellea cu catelusu de portolan (nu stiu daca o mai stii, da mah si mie imprumut catelusu sa il dau cadou lu nasu pantelica de ziua lui ca tot la tine ajunge si mi-l dai tu inapoi).

    benking, iahting, cum era tzopaitu pe trambulina? parca celuliting sau ceva apropiat, ultimele mode de ani si ani. bunsimtzing nu o sa revina la moda. niciodata.

  11. nu mai editez, puneti si voi virgulele si ce mai lpseste, ca io am tastatura noua. cine nu intelege, ofer cursuri gratis. premiul pentru absolventi, un maverick cu un cartus pe teava.

  12. ehe, nu conteaza, soriciu asta de cumparat tot najpa ii. e oparit. bleah

    iarna, mi-am cam facut obicei sa imi fac niste untura si niste jumari. in apartament, ca plm

  13. Uite, ca sa spele „parlitul” de sorici, eu am facut o supa. Poate te ajuta sa lunge toate relele. Pentru mine e remediul bun la aproape orice. Mu-mi umple buzunarul, dar incolo…

  14. buzunarul e cea mai mica grija 😀 dar merci de gandul bun, tizo. io fac ciorba, la noi se mananca acru.

  15. Iaca, sfecla n-am băgat încă în brânză (saru’ mana de idee!), dar hrean da, și e o minunăție, nu mă pot abține să nu recomand combinația 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s