Noi in anul 2000 …

… cand nu vom mai fi copii. Ei da, mai stiti?

Prietenii stiu de ce, musai arde sa fac baie azi fix la o anumita ora. Astept de doua zile, apa calda si caldura, ioc. Si nu mai e anul 2000 ci e secolul douashunu, cica suntem in mUE, civilizati, am ajuns tot la lighean.

Am inteles ca primarul nostru nu va mai candida, nu stiu cat e de real dar eu cred. De ce nu avem de nici unele? Avarie. Unde? Unde au schimbat niste tevi acum putina vreme de era strada plina de mol … pardon, muncitori betzi ranga. Bonus, aveam asfalt pus ca in palma, bec, ziceai ca esti in nemtzia. Au pus asfalt peste asfalt (inclusiv peste gurile de canal) si acum huruie masina zici ca esti pe macadam, nu stiu din ce e facut, dar ala asfalt nu e.

Bonus de bonus, aveam si noi strada frumos luminata, felinare. Aha, vezi sa nu, daca nu dau muncitorii aia adusi de puia gaia sa dea cu pietre in becuri de distractie, se intampla altceva ca e bezna ca pe vremuri cand nu vedeai orasul din avion pentru economie de curent.

A, fireste ca daca nu e apa calda nu e nici caldura, fireste ca toti muncitorii buni sunt plecati in strainezia, fireste ca hahalerele care sunt pe santiere nu stiu nici sa bata un cui, ce sa mai zic de montat o teava. Si cu toate asta e reclama la TV, haideti sa aducem romanii acasa, sponsorizat de nu stiu cine, Gerovital parca. Ce sa faca acasa? Sa o frece pe salariul minim si sa se spele la lighean ca aurolacii? Io as lasa Romania fara romani sa vad ce face comenduirea (stiu am mai zis).

Mai stit ce misto e spalatul „la lighean” cand e si frig in casa? Bine, ca am dat drumu la aer dar pe cine frige pe urma factura la curent? Sigur nu pe alcoolicii aia care pun tevi da-le-as pe goarna. Nu pot uita poezia:

Afara-i frig, in casa-i frig,
Deschid fereastra larg si strig,
Sa ne traiesti partid iubit,
Ca ne-ai calit.

multa muie tutulor (nu cititorilor, ati inteles voi)

4 gânduri despre &8222;Noi in anul 2000 …&8221;

  1. trist, soro, da’ adevarat. si io as vrea sa vaz cum pleaca toti romanii sa vedem la cine mai cara aia sacosele cu kilu de faina. desi cre’ca o sa isi care intre ei. diverse.

  2. cara pe ma-sa ca nu munceste nici unu, numai combinatii pe care le trag de la buget, daca nu s-ar fi carat jumatate din tzara la munca in strainatate (nu zic de cei mutati definitiv) era de mult criza crizei aici, asa, aproape nu e familie sa nu aiba sau sa cunoasca pe cineva afara care aduce banii in tzara.

  3. Rezerva de apa in cada de baie, felinarul cu ulei( din strainatate…lux!), vanatoarea dupa lapte, paine ca de rest nu mai vorbim…
    Ai trezit amintiri care au ramas si raman prezente in neuronii mei 😦

  4. Pai cred ca am ami scris de colectia de amintiri din copilarie, mai vorbeam cu gagicile pe culi apropos de iaurt, sana si lapte la sticlele alea groase cu poleiala care se descarcau dimineata, erau in rastele de metal si ca intr-o zi am vazut ca toti cainii vagabonzi numai pe alea faceau pipi si mi-a ramas in minte sa nu mananc in viata mea :)))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s