Continuam seria de rasoale

Continuam, momentan, seria rasoalelor din care impartim frateste, sursa este de data asta rym, de pe Culinar, care ne-a povestit cum se fac la Israel.

Si in plus alte divagatii, fireste, pot sa va spun ca si asa a iesit extraordinar, numai ca eu nu am lasat cu orele la fiert, adica am lasat, dar tot la kukta. Si pentru ca trebuia sa impart, nu am pus boabe de piper.

Asadar de data asta a fost rasolul pe care il cumparasem la pret redus. In plus morcovi, ceapa, ardei gras, albitura si …

foaie de dafin si lamaie. Am lasat lamaia separat ca am folosit pe ea scula aia noua cica de facut miracole din legume si fructe. Nu e buna de nimic, numai aia din coada de facut gogoloaie merge (va arat mai la final). Mie nu imi trebuia sa fac gogoloaie, ma rog, o porcarie.

Oricum am pus totul la fiert la presiune si am lasat, cred, vreo patru ore, ca sa imit nitel ideea originala de fiert pana se face supa jeleu.

Privilegiul „bucatarului” (in ghilimele, ca nu am diploma).

Nu am facut nici un aranjament, va pozez la botul calului, ca finalul e cel mai misto 😀

Am acoperit cu supa in care am pus sare, piper, ardei iute iar ce a ramas, cu tot cu legume am pus in oala potaii.

Din care am furat (ei ii fac zeama mai lunga, gen supa cu orez) si am balotat, cu sare si piper, sa vedeti de ce, adica va dau reteta (vad ca au mai furat si altii din oala). Am pus zeama de la rasol cu toate legumele (lamaile au disparut la fiert, s-au topit, naiba stie de ce), jumatate de litru de supa de gaina (de la congelator), orez si burghul. Mama ce misto a iesit, iara ma ia omu’ ca mananca potaia mai bine ca noi.

Deci asta a fost traiectoria rasolului de azi.

Cat despre scula aia profi plici am testat-o sa fac ce arata in poze, nu am reusit, daca tot am stricat castravetele am facut un aperitiv, am umplut castravetele cu urda si aia ie, mare aperitiv.

Si, daca suntem la saptamana economiei iaca ce patii, luai eu ce luai de la bulgar zic vreau si niste oase mai frumoase pentru potaie, nu ma uitai ce mi-a pus, mi-a umplut o plasa, acasa ce sa vezi, frumoase dar … de porc.

Am pus ambele kukte la treaba si am facut trei cutii de supa concentrata (si cu carne multa) si le-am congelat, deci urmatoarele trei ciorbe, asta o sa aiba la baza, sa nu ziceti ca nu v-am spus.

Si, de final, cumparasem mozzarella aia Delaco, la pret redus, ce vreau sa spun e ca este foarte buna, se rupe in fasii, e ca lumea si la gust, merita (la jumatate de pret mai ales).

rororo

5 gânduri despre &8222;Continuam seria de rasoale&8221;

  1. bai nene, bila aia face bine, da ghearele alea nu ma prind si pace, ok, sa zicem ca aia de ras ciocolata ar rade (numai ca eu nu mananc ciocolata deci ma mictionez pe ea) si aia de decojit lamaia, chit ca faci muschi pana reusesti, e asa si asa. dar in genere scula nu e buna, ce mai tura-vura. a da, paguba la buget, 7 lei si ceva. si aveam incredere in firma asta.

    luai si castravete din ala de cacat ca sa o testez :)) acum sa vaz cum scap de el, cred ca il dau la caine ca sa nu il arunc.

  2. Pingback: Dovleac rau in mlastina verde (adica, piure de urzici cu ou) « Aphextwinz's Blog
  3. Pingback: Fasole ca la conserva « Aphextwinz's Blog
  4. Pingback: Bors de porc cu zdrente de ou si paste « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s