Rasol, adica, mai exact, cum imi place mie rasolul

V-am zis ca am dat peste un rasol dezosat foarte bun, am facut ciorba de vacuta si era sa o vaduvesc fix de vacuta, asa ca am ajuns la o concluzie, mie asa imi place rasolul.

Stim, cred, cu toti teoria, ca sa iasa supa buna, carnea se pune in apa rece, ca sa iasa bun rasolul, in apa fierbinte. De aceea Pastorel spunea ca nu se poate sa faci si supa si rasol (bune).

El nu a prins comunismul cu fata umana sau inumana, acum si atunci, nu se mai arunca nimica. Sunt deja retete celebre dintr-un amarat de pui (care avea tara avea si congelator, apai aceia nu le stiu pe astea dintr-un petreus), adica ceva gen: supa, friptura, pilaf, salata, snitele, chiftele (am uitat, mie mi-au iesit odata sase sau sapte feluri).

Ei bine, asa si cu rasolul meu, o fi cum zic maestrii dar supa nu se arunca, chiar daca o dau la rororo tot nu o arunc. Insa eu procedez nitel altfel si asta numai pentru ca imi place mie cel mai mult carnea fiarta asa. Deci sa rezumam.

Am gasit la pret bun rasol fara os (sigur ca da, merge si cu rasol cu os, ossobucco, pe romitaliana, dar atunci nu mai conteaza portionarea). Daca e bucata intreaga, sa fie sanatoasa, ca eu tot o tai bucati. Iese mult mai misto asa, pe incercate si pe luate. Plus ca se poate fasona fix cum vreau sa o mananc.

Eu am pus la fiert apa cu morcov si ceapa, la condimente si legume, dupa chef, numai sare sa nu fie in zeama. In apa clocotita am pus carnea.

Si, ei bine, da, am lasat sa fiarba. La kukta, de preferat, ca daca e vitel model gerovital la oala normala mai bine pasteti o vaca noua decat sa asteptati dupa ea.

Si asta e tot, apropos de tehnica, dar nu e tot, apropos de servire. Bineinteles ca la prima degustare pun numai sare si piper. Dupa care, adjuvanti, eu am facut pasta din ardeii iuti (unde ma-sa o fi reteta aia?), hrean, hrean cu sfecla, mustar, ce va place in rest.

Imi mai place si cu supa pusa peste (plus ardei iute plus ceapa marinata).

Alta varianta misto e cu taitei si, in loc de sare si piper, cu sos soia.
Plus, fireste, ardei iute.

Sosul ala de il luai eu e de la Fuchs, a doua oara nu mai fac greseala, e o porcarie, dar supa, buna.

Stiu ca e o reteta simpla, dar mie imi place la nebunie rasolul astfel valorificat, efectiv se topeste, taiteii astia de orez de la Mega eu ii clatesc cu apa rece ca sa se opreasca din fierbere si sa nu devina gelatinosi.

Am uitat sa spun ca am aruncat si nite frunze de busuioc (nu tailandez, normal) si am pozat cand era castronelul la final.

Pentru cei ingrijorati de silueta, bolurile sunt ca un caus de palma, mai mare, asa ca mai am front de lucru si pentru alte retete pe baza de rasol din asta cum imi place mie, deci stati linistiti si rororo.

Un gând despre &8222;Rasol, adica, mai exact, cum imi place mie rasolul&8221;

  1. Pingback: Supa rosie cu rasol « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s