Ciorba iute de cartofi cu afumatura si tarhon

Va imaginati ca nu am de gand sa va invat acuma sa faceti asa o banalitate. Dar am avut chef de poze, vremea s-a jucat, era ca al stroboscop, soare, bezna, soare, bezna. Si pe urma am mai facut o chestie interesanta ciorbei asteia, amintindu-mi de ghiveciul recent.

A, da, mai voiam sa va mai arat o gaselnita apropos de dres ciorbele, e la a doua incercare si merge. Pana atunci Sa va zic despre ciorbita asta. Am pus la fiert la kukta totul, sunt diferente de lumina, temperatura, umezeala, sa traiasca oala presurizata.

Ingrediente: coasta afumata, ceapa, morcov, telina, pastarnac, ardei gras si iute, cartofi. Condimente: ardei iute uscat si tarhon in otet (ca de aia i-am zis ciorba).

Cat timp a fiert carnea cu ceapa, tarhon si ardeiul crud, am inabusit in putin ulei morcovul, iutica si albitura. Nu va zgarciti la sare, macar pentru culoare, apoi cartofii oricum o sa traga.

Am lasat ceva mai mult totul pe foc pana cand ardeii degajau deja nitel fum iute (aiurea, realitatea e ca era sa le uit pe foc, dar nu a fost rau, am niste termometre de bucatarie, timere, nu stiu cum sa le zic, cand au inceput toti cu hapciu, hapciu de la aburii iuti, mi-am amintit).

Am pus legumele si iuteala calite (bine) si cartofii peste supa de afumatura, iara kukta pe foc si cam gata. Normal cam in jumatate de ora e gata totul, aproximativ, depinde.

Ce voiam sa va spun, ca pont, iaurtul ala Oly de 0.5% se dizolva in seama fierbinte de nedescris, mai ceva ca multe marci de smantana.

Iaca dovezi:

Stiu ca reteta e deosebit de banala, dar afumatura + cartofi + tarhon = iubire vesnica. Si apai deja vine frigul, noi fara ciorba nu stam, asadar, cui nu-i place, alta mama nu mai face.

Pentru fete, prima poza (mai am cateva) cu chelboasa fara blana pe burta si picior. Ni ce urata e, da e vesela macar.

Aici e cu ciorapul lui „tac’so”, numa traznai face de cand a venit acasa.

rororo gastii vesele de hiene si scuze celor care nu suporta diverse aratari de pe langa casa omului, asta e, cu ele defilez.

8 gânduri despre &8222;Ciorba iute de cartofi cu afumatura si tarhon&8221;

  1. pai seman cu ea :)) stei ca mai am poze haioase si am una misto de nu pot sa o pun pe net, vrei sa iti dau pe mail?

  2. Da, pur si simplu in otet, cam intr-un an termin un borcan dar il mai lungesc, prima solutie iese foarte concentrata, mai scot din tarhon, mai pun din otet, tot asa. De ani buni pun asa si se pastreaza parfumat, ideea e sa fie acoperit cu otet tarhonul, desi daca iese nitel nu e mare bai, se mucegaiesc cateva frunze la suprafata care se curata..

    Pentru putin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s