Ghiveci amestecat si dres cu iutica plus niste gustarele pentru … potaie

Treaba cu gustarelele e bonus, poze pentru o prietena, stie ea.

Ghiveciul nu e nimic neoisnuit, ca orice ghiveci, e bun.

Ce face omul cand are chef de ghiveci? Inventarul legumelor din casa. Asa ca am adunat: conopida, dovleac, ardei gras si iute, morcovi, ceapa, mazare, fasole verde, vinete in bulion, suc de rosii.

Cum am procedat. Am pus intai la fiert la kukta fasolea, mazarea, ceapa si ardeii.

In timpul asta am curatat si taiat si restul legumelor, dovleacul era copt, numai l-am faramitat.

Inutil sa va spun ca am desfacut borcanul de vinete, da?

Am amestecat totul, legumele fierte cu cele crude (da, v-ati prins, alea care fierb repede au fost in stare cruda) si am acoperit cu suc de rosii si sosul vinetelor. Nu uitati sa puneti sare si sa folositi niste scule adecvate ca sa iasa pozele cand afara se intuneca brusc si incepe sa ploua.

Am dres cgiveciul in farfurie cum am vazut la turcafleti, cu ardei iute incins putin, nu mult, in ulei de masline. E mai bun caldut, nici rece, nici fierbinte.

La desert am avut placinte cu dovleac. Cum ar veni azi s-a mancat vegetarian (vezi sa nu).

Acum despre gustarele. Am ceva probleme de comportament cu potaia, e speriata de bombe cand ploua si a muscat-o de cateva ori o catea de pe strada, asa ca am inceput sa ma ocup mai intens de ea, deci avem nevoie sa ii dam cate ceva. Nimic nu e mai potrivit decat carnea de vita (da, rasol bucatele, dar nu e musai).

Din carne de vita tocata am modelat niste bilute pe care le-am (nu, nu baut) copt in cuptor. Atat si nimic mai mult, fara absolut nici un adaos.

Ca sa nu manance ca disperata, am facut foarte mici chiftelutele, iaca, is cam asa:

I-am promis cafelutei o poza cu papucelul si ultima jucarie primita de la Necko, asadar rugam pudicii sa se abtina a comenta numarul mare al pozelor cu animala, mie imi place sa ii tin jurnal.

Culmea e ca la ora asta nu mai gasesc mingiuta si ea doarme tot pe papucelul de la cofi, sa fie cu noroc.

Cam atata, am uitat sa spun ca ghiveciul se poate pune si la borcane si pentru ca a avut cam multa zeama i-am pus si putin orez, dar cred ca v0ati prins. rororo

9 gânduri despre &8222;Ghiveci amestecat si dres cu iutica plus niste gustarele pentru … potaie&8221;

  1. Hmmmm…..dovleac copt la ghiveci. Interesant, nu am mai auzit de asa combinatie. O s-o incerc, thanks. Big fan, by the way 🙂 Blogul tau m-a inspirat sa incerc si eu unul. Imi place stilul degajat. And always Rock on!

  2. pfoai de mine, fac cu capul, trebuie sa ma vada un doctor, eram sigura ca azi e vineri si am intrat de o gramada de ori pe-aici ca sa vad cum sinteti dupa operatie; abia acum mi-am dat seama ca e joi ; de fapt Ileana m-a trezit ca zice:hai, ma mami, ca asta nu arata a caine operat
    am nevoie de multe, multe medicamente

  3. miruna, anul trecut am facut si zacusca cu dovleac, cea mai buna, dupa parerea mea.

    stelu, de odihna si somn cu vremea asta nenorocita

  4. Ghiveciul o sa il incerc cu siguranta. Si m-as sacrifica si pentru bilute (care arata foarte bine) – ca tot nu are voie sa pape catelusa inainte de operatie 🙂 Eu am 4 catele si am trecut prin asa ceva cu una dintre ele. Urmeaza restul, pe rand. Sa nu te sperii daca tremura dupa ce se trezeste – este un efect al anesteziei – poti sa o tii invelita pana isi revine. Si sa nu uiti sa ii ceri medicului antibiotice si calmante pentru acasa. Papa e bine sa ii dai mai putina in urmatoarele 2 zile dupa operatie, la fel si apa. Daca ai, pune-i un guler „victorian”. O sa arete ca un catel-veioza dar nu o se linga la operatie. Tinem pumnii si asteptam vesti!

  5. Nu uit io nimica dar medicii sunt destul de profi la ce preturi practica. Nu tremura ca ii face inhalatorie (de aici si pretul) si nici veioza nu ii las sa o faca pentru ca e cumintica in general.

    Eu am fost la castrat cu multe catele comunitare, operatii gen, jap, jap, ia-o acasa si hai pa. Si nici una nu a avut probleme, sper sa nu se iste complicatii, acum stau pe coor si astept sa ma sune ca abia ii face analizele preliminare si se mai consulta intre ei daca sa ii faca si higroamele sau nu.

    pfff, vorba bimbilicai: of, of, masini, masini.

  6. Pingback: Ciorba iute de cartofi cu afumatura si tarhon « Aphextwinz's Blog
  7. Pingback: Rapsodii de toamna « Aphextwinz's Blog
  8. Pingback: Ghiveci in ulei | Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s