Sange de tigan

Rog cititorii blogului urmatoarele cateva postari sa nu le ia in serios, am organizat un puci. Adica participam la un concurs la misto, in sensul ca, dupa cum stiti, eu nu particip la concursuri, nu trebuie sa ma votati, aplaudati, pupati pe obrajorii rozalii, nimica.

Dar retetele le pun aici (retete, ma rog) ca sa am dovezi ca sunt ale mele 😀

Sange de tigan este un cocktail excelent pe care l-am descoperit (asta pana m-a descoperit el pe mine dormind in masina) la ziua cuiva. Al meu este un substituit, nici nu ma asteptam sa iasa asa bun. La final va scriu si reteta originala.

Pentru reteta mea, adaptare libera, avem nevoie de: suc de rosii de la Hateg, palinca de la Pitesti, busuioc din geam si Tabasco de la magazin.

Da anne, numai atata palinca a mai ramas, ce vrei, e frig.

Se desface sticla de suc de rosii dupa ce a fost agitata in prealabil, in mana, in bucatarie, in promiscuitatea caminului sau in orice caz.

Se toarna cu grija putin suc in pahar.

Deasupra se pune palinca si se lasa nitel la frigider sa se separe putin componentele.

Dupa circa sapte minute, cam cat dureaza sa fumati o tigara, se toarna in centrul paharului trei picaturi de tabasco.

Se decoreaza cu chiffonade de frunze de busuioc.

Se serveste (sau se bea, dupa posibilitati) rece. Este un cocktail racoritor si tine si de foame.

Reteta originala pe care am invatat-o la o petrecere si care m-a inspirat este numai pentru cunoscatori si se face asa: se pune un deget de sirop de visine (da, vi si ne) intr-un pahar, deasupra vodka rece si apoi tabasco in centru. In pahare mici, e shot. Dupa cateva shoturi din astea somnul este cea mai buna alinare. Senzatia lasata de ambele cocktailuri e urmatoarea: tarie, iuteala, stins totul de un acru-dulce, persista vag izul de tabasco la final.

hard roc aleluia ca rororo nu pot scrie, ma vede cainele ce fac si ma cearta.

3 gânduri despre &8222;Sange de tigan&8221;

  1. Pingback: Dulceata de ceapa si ardei iute « Aphextwinz's Blog
  2. Pai stai asa, ca am primit si tuica tare de Pitesti, inca nu am dat in ea. Asta aduce mai mult a palinca, era sticla separata luata cu gratie din botul comesenilor. Nu e la fel de tare ca cea de Hateg dar e.

    Cu tuica o sa pregatesc io altceva, eventual un somn linistit, pe ploaie, impreuna cu potaie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s