Dulceata de ceapa si ardei iute

Dupa cum spuneam si in postarea anterioara particip la un concurs asa ca azi voi insuma cinci retete care te leaga cumva de vara. Nu, nu trebuie sa ma votati nicaieri.

Avem nevoie de: ceapa rosie, miere din Kassandra, ardei iute din Hateg. busuiocul e de poza.

Am pus ceapa taiata mai mare cu ardeiul, un strop de ulei de samburi de strugure, putina sare si apa la fiert.

Cand ceapa s-a inmuiat (se mai poate adauga apa, dupa caz, merge si vin, dar nu avem), punem o lingura zdravana de miere si lasam pe foc amestecand continuu.

Se probeaza siropul, cand se leaga, e gata.

Asta e reteta de sos si cu asta basta. Ma rog, a fost ca s-a aspirat.

Ardeii sunt copti vara, ceapa la fel, sosul se serveste rece si merge de minune cu niste pui rece adus acasa din La Barca. Cantitatea de ardei la o ceapa depinde mult de toleranta fiecaruia la capsaicina. A noastra a fost mare.

rororo (de fapt ce sunete a scos potaia la mirosul sosului nu pot reproduce doar din taste, maeahii maeahoo).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s