Sarmale cu urechi de lemn

Nu am putut sa nu las titlul, ca eu chiar urechi de lemn am folosit, celebrele ciuperci chinezesti (la link se explica in Bucataria lui Radu ce si cum e cu ele, eu pana acum le-am folosit numai la chinezarii, gen preparate lal wok).

Am folosit ciupercile hidratate, ceapa, morcov, slanina afumata, carne tocata de la bulgaroaica, gogosari in sos de rosii cu mustar, pasta de tomate, orez, condimente.

Zeama in care au stat ciupercile am pastrat-o.

Am amestecat intai carnea cu ciupercile tocate cu ceapa, morcov, slanina si sare, plus ardei iute si piper.

La sarmale gust mereu compozitia inainte de a adauga orezul asa ca am mai pus inca niste boia iute, piper, orezul si nitel ulei (era putina slanina si carnea slaba) si am framantat temeinic, apoi am lasat compozitia la rece sa se cunoasca.

Intre timp am inabusit o varza noua cu putina apa si ardei iute. Noua ne place sarmaua in foi de varza acra pe pat de varza noua, asa s-a votat, asa executam.

Au iesit 53 de sarmale, care mai mari, care mai mici, intre trei straturi de varza plus un virshlu (cum ii zic la Baiesti) sa le tina impreuna cat fierb.

Intre straturile de varza am pus feliute de gogosar in sos de rosii cu mustar, iar pentru sos am amestecat zeama de la ciuperci, pasta de tomate si sos de la aceeasi gogosari.

Si am lasat sa zaca la cuptor, dupa patru ore se topeau deja. Cu mamaliga rece, ardei iute si smantana de bivolita si gata.

Am facut si o sexyune, ciupercile chiar se simt si se vad, merg foarte bine, fie ele si chinezesti, cu sarmalele noastre. Si sunt si spornice, se umfla o gramada.

Inainte de final sa va mai zic doua chestiuni, v-am zis ca am luat oase de piept de curcan de la Penes. Am impartit punga in trei si, cum suntem la capitolul niste criza, le-am fiert cu ceva grasime de gaina de prin congelator. O gramada de carne au oasele si supa a iesit extraordinar de concentrata.

A iesit, cum ziceam, o gramada de carne.

Ca sa vedeti economia de piata la sange, am impartit in patru, trei portii de supa concentrata rau la congelator si o portie a mers in pilaful potaii (din care iarasi s-a furat).

Si acum chiar de final, sa vedeti nesimtire.

Pana sa ma dezmeticesc eu asta chiar a capsat cartea din doua lovituri de cioc a lipit coperta de pagini, nu a apucat sa desprinda bucata ca am sarit la ea. Deci daca vreti piercing la moda, va ajut cu drag cu ambele zburatoare, ca ciuruiesc cu incredere si mare viteza.

rororo

6 gânduri despre &8222;Sarmale cu urechi de lemn&8221;

  1. Eu te cred ca le-am vazut in actiune.Mmor de curiozitate sa o ating pe nebunatica, dar cand ii vad ciocul, ma abtin!!

    Insa ideea de sarmale cu ciuperci urechi de lemn nu mi-a trecut prin cap. Asta nu inseamna ca nu voi incerca! 🙂

  2. Interesanta combinatia cu ciupercile! Dar, de sarmale mi-e pofta, lenea este insa si mai mare, asa ca imi pun psihicul la treaba ca sa ma duca pe drumul cel bun! Cu alte cuvinte ma concentrez, ma duc sa cumpar ingredientele…cand? hmm cat de curand, ca prea des vad sarmale…si ma apuca foamea si poftele 🙂

  3. La noi e ca un fel de mancare obligatorie, se mananca in draci orice model de sarmale asa ca am loc sa experimentez. Pasarea e nebuna de legat si aia mica, mozzarella se ia dupa ea, o imita in tot ce face, asa ca musai sa ordonez biblioteca pana nu o sa fie mai ceva ca in pasarile lui Hitchcock.

  4. Pingback: Ardei umpluti si chiftelute, toate in sos picant « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s