Slowfood Brasov, a doua parte

Asadar sa dam o tura prin Piata Sfatului, pe la tarabe.

Dulcegarii (erau multe feluri, nu numai romanesti, prietenii nostri au luat de la alta taraba, cica bune, eu nu ma omor).

Diverse, de aici am si luat o zacusca de fasole si dulceata de capsuni, excelente dar … zacusca continea benzoat de sodiu, eu, personal, nu pun, pai asa slow merci. Dar bune la gust, cam 10 lei borcanul.

Normal, dat fiind zona, multe branzeturi, mie mi se parura scumpe.

Dar branzei framantate nu ii rezistai.

Mie astia nu mi se parura deloc naturali, dar mai stii? Nu m-am uitat la eticheta.

Braga era naturala, a fost atat de nasoala ca nu am putut bea si in doua zile avea aspect de muci, s-a stricat.

Branzeturi olandeze.

Vesnicii covrigi, dar nu asta e important, mi-a placut numele firmei.

Si prietenii cei mai apropiati ai romanului, de fapt Romania doi sau doi si jumatate, ca in Italia si Spania prea putini localnici fata de ai nostri ca brazii.

Nu am rezistat unei frumoase bucati de Pecorino, scump dar obrazul subtire … A stat in sacosa langa niste telemea si branza framantata, nu stiu daca s-or fi certat si pe ce limba.

Erau si standuri cu produse bune.

Am ales aceasta alternativa nedemna de vremi civilizate, vorba poetului, adica am luat coasta afumata care avea si o bucata de carne atasata, continutul era de: carne de porc si sare, produs afumat. Deci slowfood. Dar, dupa parerile specialistilor, care mai de care mai grasi sau mai slabi, nesanatos, aia e. Mi-a placut mult cum arata, cum mirosea, plus unguroaica ce ne-a servit.

Cine spunea ca nu se mai face branza cu chimen? Acum nu o fi ca aia din Buzau sau Galati, dar este.

La mare cautare sunt branzeturile cu diverse adaosuri, verdeturi, ardei, condimente.

Si prada, exceptand braga aia oribila si benzoatul din zacusca, toate foarte bune. Si scumpe, dar o viata are omul si cu si fara bani in buzunar.

Dupa plimbarea printre rafturi am luat o pauza de carciumareala asa ca o mai lungesc si in alt post ca se aglomereaza si am observat ca majoritatea oamenilor citesc din ce in ce mai putin, cum sunt trei randuri, cum abandoneaza, desi cartile se vand, eu cred ca sunt pe post de bibelou. hard roc aleluia si rororo

6 gânduri despre &8222;Slowfood Brasov, a doua parte&8221;

  1. Bine ai revenit 🙂 si catzalusa asemenea ca tare ati mai lipsit de pe firmament, pardon „oneline”!
    Haleala arata bine, bine de tot. Mai ales branzeturile……oooffff maica ca demult nu mai manacai deastea 😦

    In completare m-am gandit la ceva „rock” baroc-rococo. Daca tie nu-ti place, poate catzalusei ca a suferit tare din cauza raului tembel!

  2. ba ca imi plac, culmea mi-am amintit de o trupa veche, din timisoara, pro musica se chema, care au avut un album numit rockul baroc, ilie stepan ii pastorea. nu ma incanta vocile, instrumentatia e misto. zic la link-ul tau. ma calca pe nervi vocile pe medii, gen mezzo soprana.

    catzaua e okei, abia acum o sa intre in focuri, mi-e asa o mila de ea, dar nu am ce ii face, trebuie operata.

  3. Cu drag si mila ne vom gandi la catzalusa in momentele grele 😦

    O intrebare( ca nu vreau sa fac nazbatii): este o problema daca mai trimit cate o melodai? Ca eu nu ma pricep la blogareala, nu am ,nu fac,dar comentez cand gasesc un blog plin de har ca al tau 🙂 Io nu am experenta in materie!

  4. ma faci sa rad gen ha ha ha, tu ai vaga impresie ca eu ma pricep la blogareala? am reclame? a;ea obligatorii plus una de la un prieten, atata, habar nu am, eu tin asta mai mult ca pe un jurnal (cum ar veni daca zice cineva ca anul tecut pe vremea asta era nuscum ma uit in urma si vad ce si cum).

    in rest, nu am nici in clin nici in maneca absolut nimic legat de blogosfera culinara, bani, faima, premii, castiguri, blablauri.

    asa ca pune linistita orice vrei, porcariile (nu e cazul tau) le triez eu, ca nu am chef sa ma enervez sau sa se iste dispute. muzica face bine la psihic, daca nu imi place, nu ascult.

    apropos, ce o mai face jakob? ca nu l-am mai vazut de mult pe aici si vad ca gateste la greu, o fi suparat? ca eu nu inteleg germana si imi e nu stiu cum sa scriu in romaneste acolo la el.

  5. Eu mi-am facut griji ca poate te pun la ceva cheltuieli daca se posteaza muzica.
    In ce priveste intrebarea ta, m-asi bucura daca mi-ai scrie un e-mail 🙂

  6. Pingback: Paste Cacio e Pepe « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s